Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fuuka a Rinne byly v dětství velké kamarádky. Napomáhal tomu i fakt, že se obě potkaly v jednom malém sirotčinci. Jejich společná cesta se však rozdělila, když byla Rinne adoptována do velmi bohaté rodiny. Když se Fuuka s Rinne opět setkala, byl z ní někdo úplně jiný - drsná a krutá dívka ovládající bojová umění, která se na své soupeře v ringu i v životě dívala s pohrdáním. Fuuka se snažila Rinne domluvit, ta ji však zbila a nevěnovala jejím slovům váhu. Tak se Fuuka sama protloukala drsným životem, dokud ji jednoho dne náhodou neobjevila šampionka bojových umění, dívka jménem Einhard Stratos, která u Fuuky rozpoznala silného ducha a talent pro bojová umění. Einhard nabídla dívce přístřeší, práci a trénink, díky kterému získala Fuuka motivaci k tomu postavit se své bývalé kamarádce - tentokrát však jako bojovnice v ringu.

ViVid Strike! je součástí příběhové série Magical Girl Lyrical Nanoha (2004) a odehrává se rok po událostech anime seriálu Magical Girl Lyrical Nanoha ViVid (2015). (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Krnac 

všechny recenze uživatele

7,3/10 Dej sa točí okolo rivaliek v bojových umeniach Fúky a Rinne. Dej pekne pracuje s emóciami, vizuálnou stránkou, boje sú výborne spravené. Seriál je rozdelený na akési 2 polky, Fúkina a Rinnina (podľa toho na koho sa viac dej zameriava) Fúkina prvá polka je oveľa horšia, jej postava není veľmi zaujímavá, je sympatická, tréningová pasáž dobrá ale to nestačí, našťastie do tejto polovice bol zahrnutý Rinnin príbeh ktorý je výborný, inak je to ale len pekná oddychovka. Druhá Rinnina pólka bola výborná, celé tempo seriálu sa zmenilo a interakcie ich dvoch sú tiež naozaj dobré, jej scény sú dôvod prečo si celý seriál pozrieť. Bohužiaľ na kompletný dej treba vidieť bonusové epizódy ktoré obsahujú to čo sa do seriálu nevošlo (čo nestihli), Rinnin a iných postáv pohľad na vec, Fúkina finálna tréningová lekcia a kľudná zakončovacia epizóda. K zasadeniu, príbeh sa odohráva vo fantasy/sci-fi univerze Lyrical Nanoha, dej je plne nezávislí, všetky dôležité postavy sú nové. Naopak to seriálu dáva zaujímavé možnosti, svet využíva tak že pôsobí ako náš bežný ale zároveň využíva mágiu a scifi technológie tak že to dáva v tom športe zmysel čo bolo výborné, len budete musieť prežiť magické premeny ktoré ale vo výsledku vám budú dávať logiku. Ak nehľadáte anime klenot seriál len odporúčam. ()

q66 

všechny recenze uživatele

ViVid Strike! nezačal zrovna nejšťastněji, nicméně postupně se seriál celkem vyvinul v relativně funkční a samostatnou story na mnohem lepší úrovni, než ta pohroma Mahou Shoujo Lyrical Nanoha ViVid a druhá polovina na mě udělala lepší dojem, než ta první. Postavy jsou relativně základní a generické, ale plní svoji úlohu vcelku dobře, hlavně díky ucházející charakterizaci a vývoji; nicméně stále je tam spousta chyb a předvídatelné to je taky. Na animaci si stěžovat nelze - oproti svému předchůdci ViVid Strike! animuje opět studio 7arcs a celkově produkční hodnoty jsou na vyšší úrovni, než by si seriál zasloužil. Takže jako taková béčková zábava to ujde - lepší 5/10. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Lolitky v pěstních soubojích by docela ušli, ale co mi dosti pokazilo dojem byly ty transformace. Další "magické dívky" tentokrát v ringu jen dokazují, kam je tuto sezónu zaměřená pozornost. Charaktery jsou docela sympatické, nejsou nikterak přehnaně roztomilé, což by se sem asi ani nehodilo. Míra fanservisu je relativně snesitelná. Příběh je klasická story o dvou rivalkách, takže s tím nemám problém. Takže u mě takový bezproblémový lepší průměr s tím, že ty předchozí série Magical Girl Lyrical Nanoha možná v budoucnu taky zvládnu... 6/10 ()

poleno 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi zdálo, že je to takové nijaké s naprosto nevýraznými charaktery a nudným, duhovým příběhem (a ještě magie do toho, Šmarjápano, dejte mi s tím pokoj :D), čiže jsem po dvou dílech soudil, že se jedná o obyčejné řadové anime, jež nepřekročí hranici 3/10 na MAL. Ovšem jsem se, jako tomu většinou bývá, mýlil. Od šestého dílu se jedna o super podívanou, ty souboje jsou výborné a backstory Rinne a Fuuky tomu dodává slušnou atmosféru. Vedlejší postavy nejsou nikterak výrazné, svůj účel ale splňují, ale mnoho z nich se vám do paměti nevryje. Ale co je třeba vyzdvihnout je určitě ten poslední souboj, jenž byl pln dramatu, uvědomění a vypadlých zubů (Což bych popravdě po zhlédnutí prvních epizod nečekal). U tohoto souboje jsem si přál, aby nikdy neskončil. Animace je vcelku slušná, avšak je vidět, že animátoři vynaložili největší úsilí až v úžasném finále a ve Winter Cupu obecně. Bylo zajímavé poprvé vidět nějaké anime, které je stavěno právě na pěstních soubojích a né jen na zbraních nebo výrazných magických schopnostech, jak tomu bývá většinou (no dobře, magie tam sice je, avšak je vedlejší). Z nějakého důvodu mi to chvílemi připomínalo Keijo!!!!!!!, avšak ViVid Strike! mi byl přece jen sympatičtější. /slabší 4*/ 69% ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama