Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 2
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (99)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Co se mě týče, je to první mnou zhlédnutý seriál tohoto hororového druhu. První díly navodily skvěle atmosféru, skvělé jsou počáteční scény z minulosti o lidech, kteří v domě žili předtím. Ze začátku děsivé, ale jak člověk ke konci série začíná chápat, o co vlastně v domě jde, už se tak neobává hrozného osudu rodiny. A když se to tak vezme, tak to i dobře dopadlo. 1. série - 95% Prostředí psychiatrické léčebny Briarcliff je samo o sobě strašidelné dost, a když se ještě připočte, co tam provádí Dr. Arthur Arden alias Hans Gruper, je o "zábavu" postaráno. Atmosféra je hustá, že by se dala krájet, Mary Eunice se do role ďábla hodí naprosto skvěle. Narozdíl od první série je zde napětí až do posledního dílu, ale mimozemšťani mi už přišli do všech těch živlů trochu moc. 2. série - 95% Třetí série ála Čarodějky ze začátku nevypadala příliš zajímavě. Když se ale překousne prvních pár dílů, kvalita prudce stoupne, a ikdyž je to pravděpodobně nejmíň strašidelná série, tak závěr podle mě patřil mezi nejlepší části AHS vůbec. 3. série - 80% Čtvrtá série pro mě byla ze začátku ne příliš lákavá, ale Klaun přinesl první oživení. Po něm přicházeli další záporáci a děj se začal proplétat. Kupodivu mi i velmi sedla psychopatická role Niela Patricka Harrise, který se sice moc neohřál, ale dokázal provést zatím nejnechutnější okamžik všech 4 sérií. Až na poněkud idylický závěr to byla slušná série, ikdyž na první dvě určitě neměla. 4. série - 85% Nedávno nám skončila hotelová 5. sezóna, která se částečně vrátila do šlépějí té úplně první. Upíří tématika zajisté v tomto cyklu chybět nesměla a tak se nám zde rozvíjí v celé své parádě v čele s Lady Gaga, která za svou roli hraběnky Zlatý globus dostala zcela zaslouženě. Po 12 dílech musím říct, že jsem spokojen více než u předešlých svou řad a těším se na další příběh, který se snad s ostatními opět nějakých způsobem spojí. 5. série - 90% Roanoke už mi tolik smysl nedávala. Nějakou atmosféru to sice má, ale logika ani příběh nejsou moc silné. 6. série - 65% Po dlouhé době koukám, že komentář byl u první série, jak se to vše sjednotilo. Proto přemisťuji sem. AHS je bohužel jeden z velmi mála seriálů, který mě omrzel, a proto mám v tuto chvíli jeho sledování pozastaveno u 6. série. Uvidíme, jestli najdu někdy chuť pokračovat...ale je toho až příliš. Celkově však seriál hodnotím na slušných 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zaujímavé,ale tá tiesnivá atmosféra... no ja ju nepociťujem. Pár kvapiek umelej krvi už dnes horor neurobí. Trocha duchariny, tak povediac netradičnej, tu je, ale čakal som jej oveľa viac. Vtedy by to bolo naozaj strašidelnejšie, no to, že sa prejde pár postáv popred kameru, mi husiu kožu veľmi neurobí. To je pocit po prvých častiach, po polovici ale zistíte, že je to zaujímavé skôr niečím iným, ako ste čakali. Lange vo vrcholnej forme, to som ani nevedel, že vie tak skvele zahrať. Herecky ale vystupuje výrazne aj Kate Mara, mladá Farmiga má našliapnuté nasledovať staršiu sestru. Vďaka deju sa to oplatí sledovať. Dosť upúta, má svoje zvraty aj prekvapenia. V prvej sérii boli len dva časti slabé, inak všetko výrazný nadpriemer, najmä halloweenske časti. Záver však nenadchol. O druhej série veľký prepad až k šialenostiam s Lady Gaga. ()

Reklama

Deleatur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád horrory a velké herečky (i jmenovitě Langeovou nebo Batesovou), zajímají mě gay postavy a nevadí mi camp, tudíž by seriál měl být pro mě ideální. Jenže nejstrašidelnější bývají fantastická proma, žánrově tvůrci sahají až k melodramatu, tematicky to vždycky přeplácávají a ačkoli tam gay postavy cpou horem dolem, bývají zapomenutelné a často jen pro okrasu. Z queer postav zatím nejzajímavější lesba Lana Wintersová (Asylum) a transka Liz Taylorová (Hotel). Podobně bývá obsazení vždy zajímavější v ženské části, mužští jsou spíš jen snaživí. // 75% (po 5 sériích) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodnotím první sérii. Od AHS jsem čekal daleko víc, než jsem měl možnost vidět. Doufal jsem, že mě zaujme daleko víc, že bude děj svižnější a více gore, nebo alespoň více hororový, ale jak už název napovídá, je to story, takže jeden příběh se rozvíjí díl od dílu a ani styl vyprávění a kamera nebylo pro mě to pravé. Špatné to rozhodně není, ale na můj vkus má překvapivě vysoké hodnocení. Nevím jaké jsou další série, ale nějak zatím nemám chuť se do dalších pouštět. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murder House: prvé sezóna AHS si dlho držala úrovňovú latku pomerne vysoko, ale posledné tri epizódy poslasli všetko, ako hovoria Česi, do kopru. Pravdupovediac ani predchádzajúce časti neboli nejakou extra triedou a našlo sa medzi nimi viacero slabších článkov,ale predsa len to bola dosť dobrá namotávka so zaujímavými postavami a prekvapujúcimi zvratmi. Bavilo ma to a tešil som sa na každú ďalšiu časť. Vo finále mi tak prvá sezóna vychádza na rovné 3*. Tých 12 epizód sa ukázalo ako príliš a tvorcom (hlavne scénáristom) už vo finále akosi dochádzala para a dej sa stával pomerne nudným, príliš prekombinovaným a aj na dané okolnosti výrazne nelogickým. Škoda toho, byť to trochu viac nekorektné a priamočiare, mohol byť Murder House aj kultovou záležitosťou. 65 %!! ()

Galerie (1 923)

Zajímavosti (216)

  • Ve čtvrté sérii se objevuje postava liliputa Toulouse (Drew Rin Varick), která svým jménem odkazuje na slavného francouzského malíře a šlechtice Henri de Toulouse-Lautreca, který měl podobnou tělesnou vadu. Kvůli špatnému srůstu kostí nohou, které si zlomil v dospívání, byla jeho výška pouze 152 cm. (vanityfair)
  • Postava Kita Walkera (Evan Peters) má stejné jméno jako alter ego Lee Falka. Jedná se o fantoma, který se objevil v několika knihách, komiksech, videohrách i filmech. (Mrs.Blue)
  • Seriál získal 17 nominácii na Emmy Awards. Z toho len jedna bola premenená vo výhru, ktorú si domov odniesla Jessica Lange za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. (DarkSaint)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama