Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (107)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché téma a přitom tak hodně zavrhované. Theron za mě naprosto úžasně vysílená, unavená, zpruzená a totálně vyšťavená, kdy už vážně neví co má dělat dříve. Ve chvíli, kdy mi byla odhalena hlavní informace v nemocnici - musela jsem si to stopnout a všechno jsem si promyslela, představila a zapadlo mi to do sebe..wau :) :) Za mě bravo - a víc takových "jednoduchých" věcí ze života :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Reitman mě jako vždy dostal a emočně zcela zničil. O to víc mě naštvalo závěrečné rozuzlení, které se mi vůbec nelíbilo a které mi do značné míry zkazilo celkový dojem z filmu. Pro mě osobně neuspokojivý závěr je nakonec jediným důvodem, proč nemůžu dát plné hodnocení. Jinak proměna Charlize Theron zde je naprosto neuvěřitelná; naopak Ron Livingston je zde stejně hrozný jako byl už tenkrát v Sexu ve městě. Mimochodem asi nikdy mi nebylo tak zástupně trapně za chlapa, který hraje videohry. Jo a ten plakát je naprosto příšerný. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tady někdo sympaticky opisoval ze života. Jason Reitman, který má čuch na témata a talent na dialogy (i když nyní režíruje cizí látku), skvěle zvládá formu, stejně dobře pak dokáže vést herce. S Charlize Theron, která znovu obětovala svůj půvab a přibrala, se sešel už podruhé a opět to je silná, výborně napsaná a zahraná postava. Cynicky pojatý snímek o mateřství a jeho nástrahách představuje matku dvou dětí, kdy jedno trpí autismem, a třetí potomek je na cestě. Čeká nás tak nepřikrášlená porce (výtečně sestříhaná sekvence rutinní péče o novorozeně) dramaticko-úsměvného vyprávění o osudech jedné vysílené matky, která nakonec kývne na pomoc noční ošetřovatelky, ze které se vyklube malý zázrak. A velmi sympatická pointa (konec je dle mého naopak vydařený). Mladá energická Mackenzie Davis (talent, který je třeba dál sledovat) jí připomene bezstarostnost stejně jako možnosti, které jsou reálné i se třemi dětmi. Charlize výtečně zvládá vnitřní konflikt, dokáže se nadchnout drobnostmi, které přicházejí, a znovu dokazuje, že Oscara doma nemá náhodou. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Taky absolutně nechápu zařazení filmu do kategorie komedie, já se tedy nezasmála ani jednou. Jedná se spíš o velmi slušné drama s poměrně překvapivým koncem, který by mě tedy absolutně nenapadl. Nicméně velmi příjemné překvapení tohoto roku a Charlize Theron předvedla vážně skvělý výkon. Navíc sympaticky krátká stopáž, určitě doporučuji všem matkám. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečného zvratu se jedná o poměrně působivou sondu do nitra ženy, semleté stereotypním stylem života, kdy navíc po porodu svého třetího potomka přestává postupně zvládat chod domácnosti, péči o starší děti, i svého manžela, a řešení přichází až s noční chůvou, která jí vstoupí do života a ona má pak čas si díky tomu onen svůj dosavadní život potupně srovnat. Tento úsek zápletky, zaujímající naštěstí naprostou většinu filmu, funguje upřímným, přesvědčivým a silným dojmem, a to jak díky věrohodně pojatým okamžikům ze života běžných lidí, tak především díky skvělému výkonu Charlize Theron, která tu odvedla vážně parádní práci a jíž jsem věřil každé její gesto, slovo, opravdu unavené, strhané matky, na kterou je toho prostě už moc. V závěru pak ovšem přijde onen zmiňovaný zvrat, který celý doposud odvyprávěný děj postaví na hlavu, a i když je tedy skutečně nečekaný, tak mě zaskočil ve vážně negativním smyslu, nelíbil se mi a v podstatě v mých očích dokonce až destrukčním způsobem zničil celý film. Toto zvolené vyústění zkrátka nepovažuji vůbec za šťastně, jelikož celý film postavilo do úplně jiné roviny a výsledný dojem tím zcela ztratil na hodnotě. Herecky a emočně je Tully každopádně na opravdu vysoké úrovni, nicméně za nějakou větší pozornost i tak nestojí, a to nejen díky mizerné pointě. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V květnu 2017 získala distribuční práva na film společnost Focus Features a stanovila datum uvedení do kin na 20. dubna 2018, avšak v březnu 2018 bylo datum posunuto na 4. května 2018. (griph)
  • Diablo Cody napsala film jako způsob, jak se vyrovnat s vlastním těžkým těhotenstvím. (griph)
  • Charlize Theron kvôli roli pribrala zhruba 22 kíl. Jej deti si o nej mysleli, že je naozaj tehotná. (Astonko)

Reklama

Reklama