Reklama

Reklama

Moje tlustá řecká svatba

  • USA My Big Fat Greek Wedding (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je jí třicet, je svobodná, má kila navíc a úžasnou rodinu! ... Nemožné se stalo skutečností a film, který stál jenom pět milionů amerických dolarů, překročil hranici tržeb 240 milionů dolarů, za kterou se nedostanou mnohé z hollywoodských megaprojektů! Za úspěch může i oscarová hvězda Tom Hanks, který zaštítil svou produkcí vtipný scénář doposud nepříliš známé kanadské herečky řeckého původu Nii Vardalosové. V divadelní hře, která se stala podkladem pro scénář, prostě jen popsala svou svéráznou rodinu. Každý její člen má strach o Toulu (Nia Vardalosová), které je třicet, není zrovna štíhlá jako proutek a doposud je svobodná. Pracuje v řecké restauraci, kterou vlastní její rodiče Gus a Marie. Toula je schopna udělat všechno, jen aby nemusela zbytek života strávit v restauraci. Chodí do večerní školy a najde si práci v cestovní kanceláři… a potká Iana Millera, učitele na střední škole. Ian je vysoký, hezký, ale rozhodně není Řek. Toula si není jista, co zraní jejího staromódního otce víc, jestli to, že je Ian cizinec, anebo to, že je vegetarián… V postavě Iana uvidíme Johna Corbetta, kterého si mnozí diváci pamatují ze seriálu Sex ve městě jako Carriina milence Aidana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

hippyman 

všechny recenze uživatele

něco podobného bych si sám nikdy nepustil, ale když sedí člověk 18 hodin na zadku v buse, každé zpestření zdánlivě přijde vhod... až na tohle! příběh absolutně o ničem, vysloveně trapné dialogy, nesympatické postavy, úplně bez spádu. a až se budete chtít něco dozvědět o řecké kultuře, jděte snad radši na wikipedii. FUJ! 30% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, proc ma tenhle film tak vysoke hodnoceni, podle me nijak nevybocuje z romanticko-komedialniho prumeru. Ze zacatku to jeste vypada celkem v pohode, docela vtipnej rozjezd, ale za chvily uz je z filmu normalni romanticka komedie. Takze jsem cekal, ze aspon pri zarizovani svatby zacne nejaka poradna sranda a rekove se budou dohadovat a vymejslet ochcavky na snoubence. Jenze nic takovyho se nestalo, jeden rozhovor a vsechno je vyreseny. Ale je fakt, ze rekove jsou spravne hlucny a mily. Co se tyce hlavni hrdinky, tak osklivou herecku jsem v romanticky komedii uz dlouho nevidel. Prumernej film tak na jedno skouknuti. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie na úžasné úrovni, která by si za mě teda červenou barvu rozhodně zasloužila. Mám rád, když si národ dělá srandu sám ze sebe, protože pak se nikdo nemůže urazit a přestože je tu hlavní zápletka praktické obyčejné romatnické klišé nabalil toho film na sebe o tolik víc, že to snad nemůže nikomu vadit. Pro mě naprosto kultovní komedie a jsem rád, že jsem si ji teď po letech zopakoval, protože mě stále bavila neuvěřitelným způsobem a pevně doufám, že bude i nadcházející druhý díl. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud možno, tak tím plným hodnocením šetřím, ale tohle bylo natolik upřímné a milé, že jsem se neubránil :) Myslím, že Tom Hanks přesně vycítil, co dnešní divák zasycený akcí a filmovými triky potřebuje. Ohlas filmu to jenom potvrdil. Skvělá romantická komedie bez hereckých hvězd s cílem bobavit. Kdo má tuhle kategorii rád, nebude zklamán. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

hlavně ze zvědavosti jsem si pustil tuto komedii, která prý byla kasovním trhákem v Americe. Podle toho jsem od ní moc nečekal a tak nemohla zklamat. Nic nového pod sluncem, takže klasické hollywoodské schéma oblíknuté do řeckého hávu - neurazí a vcelku i pobavilo - tak na pomezí 2 až 3 hvězdiček. Znovu se k němu už nevrátím, tak dám nižší známku. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Rita Wilson, manželka Toma Hankse, viděla divadelní představení a přivedla svého manžela k nápadu převést námět do filmové podoby. Během pozdějšího rozhovoru pro německý časopis Cinema Nia Vardalos prozradila, že když jí Hanks volal ohledně nabídky, zavěsila mu, protože nevěřila, že je to skutečně on. (Elisebah)
  • Scény v kostele se natáčely ve dvou svatostáncích. Exteriér je ruský pravoslavný kostel Svaté trojice v Torontu a jako interiér posloužil ukrajinský pravoslavný kostel Svatého Mikuláše v Torontu. (hansel97)
  • Ian Gomez, skutečný manžel Nii Vardalos, si zahrál Mikea, kolegu a přítele jejího hereckého partnera. (Elisebah)

Související novinky

Jste připraveni na další řeckou svatbu?

Jste připraveni na další řeckou svatbu?

12.11.2014

Moje tlustá řecká svatba byla před 12 lety totálním zjevením. Z pětimilionové indie se vyklubala nejvýdělečnější romantická komedie všech dob, aniž by se film byť jedinkrát dostal do čela amerického… (více)

Můj další řecký příběh

Můj další řecký příběh

23.06.2006

Existuje mnoho příběhů o ženách či dívkách, které z ošklivé kačeny se změnily na krásné labutě. Za všechny třeba Ošklivka Betty, Když jedna bota sedí, Popelka (a všechny ty filmy na ní založené,… (více)

Reklama

Reklama