Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10. dubna 1980 zazněl výstřel na ulicích Crown Heights, jímž se započalo mnohaleté úsilí o nalezení spravedlnosti v drsném příběhu, jenž vypráví film. Colin Warner (Lakeith Stanfield) je zatčen a souzen za zločin, který nespáchal, jako oběť hluboce narušeného sociálního systému. Ve snaze rychle se jej zbavit ho soud neprávem odsoudí. Avšak když Colin ztratí naději prokázat svou nevinu odvoláním, které bylo soudem zamítnuto, jeho nejlepší přítel Carl King (Nnamdi Asomugha) zaměří veškeré své úsilí na znovu vydobytí Colinovy svobody. Po mnoho let zarputile sleduje každou stopu, která jej může dovést k cíli, jenž si stanovil. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, takýchto prípadov bolo, je, aj bude stále vo svete veľa :( A aj sfilmovaného alebo knižného spracovania sa mnohé z nich dočkali. Crown Heights je typickým predstaviteľom tohto námetu, ktorý ničím nijako obzvlášť nevyniká a miestami to pôsobí zbytočne ťažkopádne, hoci pri tej bezvýchodiskovej situácii je to vlastne pochopiteľné. Zachrániť to mohli nejaké retrospektívne ozrejmenia situácie, alebo aspoň kvalitnejšie dialógy. Ale nemám z toho nejaký extra výnimočný filmový zážitok - existuje kopa oveľa lepších filmov na túto tému nespravodlivo odsúdených ľudí, ktorí strávili roky v base čakaním na spravodlivosť. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Collin je zloděj a kriminálník jednoho dne ho zatkne police za vraždu jakéhosi černouška, kterého ani neznal . Tak dojde k soudu a Collin dostane 15 let a ten druhý doživotí (stejně si ho neodseděl) no a mezitím se z toho snaží dostat na svobodu. Bohužel natočené je to  nudně a nezáživně a z daného tématu se dalo vyždímat více a konec je vyloženě fabulace to, že 120 000 lidí tvrdí, že sedí neprávem neznamená, že tak opravdu sedí. 60 procent ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z dramat, které se zabývá neprávem odsouzeným černochem, kterému se dostane spravedlnosti až po dlouhých letech. Nijak inovativní, nijak překvapující. Taková dobře odvedená rutina. Tvůrcům budiž přičteno ke cti, že tu nehrají na samoúčelnou rasistickou kartu, ale spíš kritizují soudní systém, ve kterém je důležité někoho odsoudit a je už jedno, jestli se jedná o viníka či nevinného. 60% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama