Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U dvojky jsem glosoval konec, ovšem napůl zakulacený Butler si vybojoval úspěch i ve trojce a co více, Lionsgate odkleply další tři sequely a seriálové spin-offy! Neuvěřitelné, jak to ta Lví brána dělá, že vždycky do světa rozprodá práva a sama riskuje minimum, a evidentně to sype. Nicméně přijde mírný spoiler, ale zde to prostě musím zmínit. Jednička byla přiznaně béčková záležitost s propracovanou krvavou akcí a přinesla navrácenou slávu nepřemožitelnému Leonidovi. Od dvojky se ale posouváme hloubš a hloubš a tahle trojka už snad bude céčko (neumim si představit ty další sequely). Nejenom, že zde má okoukaného Dannyho Hustona v xté záporácké roli, ale i stylem se posouvá někam k posledním filmům Stevena Seagala. Cílovce to samozřejmě nevadí, tím spíše když rozpočet se stále tak nějak drží, aby triky nebyly výrazně nepovedené, ale co se týče námětu příběhu, už je to tak tak na hranici únosnosti. Další tři díly mě vyloženě děsí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 2 hvězdy, protože je to předvídatelné od prvních minut, kdo je zloun, to snad musí být všem divákům jasné taky hned, a protože je tady taková spousta klišé a logických děr, že by se s tím dala vydláždit D1 (třeba, proč nepoužili jeden jediný z těch mnoha dronů, když na ně měli, posléze v nemocnici, a bylo by vymalováno?). A ještě by možná zbylo. Akce nic moc a navíc je to zbytečně dlouhé. Ale potěšil mne otec mimo civilizační sítě a jeho hlášky, a jen díky němu to nehodím do horšího hodnocení. Jinak je to standardně natočený akčňák, slušně odvedené řemeslo, nic to nedá, prostě na zabavení času. Btw, ošklivá Jada tady hraje snad nejpitomější policajtku FBI, co jsem kdy viděl. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PREZIDENT TRUMBULL LEŽÍ V KÓMATU A CELÝ VÁŠ TÝM JE PO SMRTI. AŽ NA VÁS...“ /// Ten úvod je zbytečně dlouhej… Určitě šlo říct jednodušejc, že Mike Banning bude muset zdrhat z „boudy“. Je to hloupý. Je to béčko. Gerard stárne. Režisér mohl bejt lepší…. Ovšem i tak je to poctivej akční film, se všema kladama (i záporama). Jen toho vtipu mohlo bejt kurva víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem si přál potkat toho, kterej nenechá padnout Bílej dům. 2.) Nevím jak poděkovat tomu, co zachránil Londýn. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako upozornenie, že môže byť nebezpečné, keď sa do Bieleho domu dostane cvok. ktorý chce urobiť Ameriku opäť veľkou, to je fajn. Iné stránky filmu sú žiaľ zúfalo podpriemerné. Hlúpučký a neuveriteľne predvídateľný scenár, efekty ako z lacného TV filmu, ani herci (až na Nicka Nolteho) nič moc. Čiže to isté ako predošlé dve časti. Dúfam, že už nič ďalšie padať nebude. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trojka zmenila štýl a namiesto konceptu Die Hard vykráda hlavne Shootera a trochu aj klasiku Fugitive. Proste po úvodnej akčnej scéne sledujeme nonstop hon na nášho hrdinu Mike Banninga, ktorý sa popritom snaží dokázať svoju nevinu. A keďže už nie je úplne vo forme, tak mu to dá zabrať. Vo forme nebol asi ani režisér Waugh alebo scenáristi. Príbeh síce občas príde s nejakým šokujúcim odhalením, ktoré je ale tak predvídateľné, že ho odhalíte minimálne pol hodinu predom. A nenadchnú ani akčné scény. Síce sa väčšinu filmu snažia o oldschool prevedenie, ale vo výsledku pôsobia tuctovo a ani žiadny pamätný moment, ktorý by vás dostal do kolien tu nenájdete. Ani originálne nie sú a väčšinu z nich ste už videli inde a v lepšom prevedení. No a finále je už komický full CGI bordel Asylum kvality u ktorého som sa nevedel dočkať, kedy sa skončí. Na filme strašne vidno, že rozpočet na všetku tú akciu nebol dostatočný, takže výsledkom je film, ktorý nijak príliš nesklame ale ani nijak nenadchne a za pár dní na neho dočista zabudnem. Aspoň je to podľa mňa o chlp lepšie ako otrasná dvojka. Butlerovi táto séria síce komerčne zachraňuje kariéru, ale asi malo ostať len u jedného dielu. 5/10. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama