Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (204)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší pokračování prvních Matek na tahu, které působili skutečně ze řetězu utrženým dojmem, což pro Vánoční tah už bohužel neplatí, nicméně pořád jde o komedii, která minimálně průměrné zábavy s přehledem dosahuje. Každopádně, v dvojce dochází vážně k zásadnímu zmírnění, a to ve všech ohledech. „Matky“ už nemají tak peprný a ostrý jazyk, zápletka ubrala na spádu a přeorientovala se z rázného řádění ústředních hrdinek na klasické americké kýčovité zobrazení pevných a neoblomných rodinných hodnot a v neposlední řadě ubylo jak vtipnosti, tak alkoholu, který v jedničce sehrál tak významnou roli. Ústřední „Matky“ navíc byly docela překvapivě tentokrát upozaděny a do popředí se dostali naopak jejich matky, které už ale ani zdaleka tak zábavně nepůsobili, jako jejich dcery z prvního dílu, ovšem abych jim nekřivdil všem, matka Mili Kunis, v podání Christine Baranski, je zde hlavní hvězdou, která má s velkým náskokem jasně nejvíc nejzábavnějších momentů a jen škoda, že v závěru i ona tak vyměkla. Takže jak jsem zmiňoval, druhý Tah matek nejvíce sráží jejich zklidnění a zmírnění, pořád to celé ale ještě tak nějak funguje a po většinu filmu i baví a najde se zde i pár fórků, které fakt stojí za to. Takže nakonec proč ne a třeba oproti podobě laděnému filmu s obdobnou náplní, Táta je doma 2, tak Matky o vánocích jsou o několik tříd lepší a zábavnější. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jednička byla příjemná oddechovka, což se o dvojce říci nedá. Zápletku tvůrci okořenily o matky hlavních hrdinek a vzájemné špičkování funguje první půl hodinu, kdy jsem se náramně bavil. Bohužel nasazená laťka prudce klesá, doházejí nápady a více nudně trapných scén přibývá až do konce. Herci neskutečně přehrávají přes čáru a toleroval bych to snad v devadesátkách ve filmech s Nilsenem. Můj dojem kazí i to, že byla nasazena ve stejnou dobu komedie Táta je doma 2, která má podobný koncept a nehýbá se srovnání. Oba filmy nejsou hitparáda, ale Matky na tahu vyznívají v konfrontaci hůře. Musím přiznat, že jsem málem párkrát usnul během promítání, což mluví za vše.......4/10 ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

If I have to wax one more pussy today I'm gonna black out. Fotr je lotr, matka je šlapka - v tomto případě alespoň jedna z nich. Ty další dvě, které dorazí o Vánocích na návštěvu ke trojici hlavních hrdinek, jsou horší: Ztělesněné schizma toho nejhoršího z Mii Farrow. ideologické pomeje prvního dílu (odlehčený pohled na úděl ženy/matky) prohlubuje škála předložených alternativ toho, co by mohly a měly být vánoční svátky, které se štítivě vyhýbají čemukoliv sympatickému - aniž bych si nutně představoval klepání kosy o půlnoci v kostele. Já vím, má jít o komedii. Jen takový zvláštní druh, kde jsou všechny ty dysfunkce pro zasmňání natolik vážné, že se divák jako já neodvažuje ztotožnit se s nimi, natož se jimi bavit. Mila Kunis navíc není o nic zábavnější než posledně a ty dvě další, Bell a sympaticky macatá specialistka na depilací genitálií Kathryn Hahn, to samy nedávají, když se notabene angažmá jediné protřelé komediální herečky Christiny Applegate omezuje na kolední cameo. Těch několik prcičkovsky explicitních gagů, proti kterým nic nemám, to nespasí. Jedno ale musím sequelu špatného prvního dílu přiznat. Dostalo se mi konečně hrubé představy toho, co dělají matky na tahu (byť asi jen o Vánocích). (Tušil jsem to:) Let's go slap some wieners, bitch! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je pokračování jedničky na stejné úrovni jako první díl. Opět se jedná o ten trapnější humor, který tolik v lásce nemám, ale vždycky mě přiláká to super obsazení a tady se k Mile, Kristen a Kathryn přidali ještě dvě úžasné herečky Christine Baranski a Susan Sarandon, které mám moc ráda, takže jsem si film nemohla nechat ujít. Zasmála jsem se, bylo to hezké odlehčení od práce, ale není to film, na který bych se dívala pravidelně. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa s tým netajím, že prvé dielo „bad moms“ sa mi páčilo. Pokračovanie však už nemá v sebe toľko elánu, ktorý by potreboval. Základná koncepcia príbehu nie je zlá, ingrediencia aka „staré matky“ má v sebe dostatočný potenciál, hlavne vďaka vydareného castingu. Tretiu hviezdu dávam dvojici K. Hahn / S. Sarandon – práve oni držia film nad vodou. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (6)

  • Toto je první pokračování filmu Mily Kunis. (ČSFD)
  • Názov filmu sa objaví až na samom konci snímku. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama