Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (159)

silentname 

všechny recenze uživatele

"With Open Arms" mám pocit, že celkom obstojne využíva svoj koncept a vie miestami poriadne pobaviť, no koncu sa začal film trošku rozsypávať a akosi chcel veľmi rýchlo ukončiť všetky bočné línie, ktoré si otvoril a akosi v jadre nevedel čo s nimi spraviť. A tak tu máme potom kopec klišé, ktoré vieme predvídať a filmu nijako výrazne nepomáhajú. A ku koncu sa potrebujeme dostať vo všetkých prípadoch na koniec, aby sa to nejako uzavrelo. A tam sa to potom trošku rozsype, lebo to chceli všetko príliš rýchlo ukončiť. Čo sa mínusov týka, tak poviem ešte, že ma skutočne otravoval Erdan, ktorý dokopy ako postava toho moc nepridá. A jediné čo dokázal bolo, že kedykoľvek sa objavil, tak som chcel, aby odtiaľ vypadol. Inak hodnotím film celkom pozitívne. Ary Abittan je veľmi vtipný a jeho rolu mu verím vo všetkom. Funguje to skvele. Christian Clavier je takisto veľmi vtipný a tentokrát som ho skutočne videl vo filme, ktorému mal čo pridať. Mám pocit, že veľmi dobre hrá týchto francúzskych týpkov, ktorí majú nejaké predsudky, chcú mať od všetkého pokoj a vnútorne zvádzajú sami so sebou veľký boj. A vie tomu tú charizmu dodať. Myslím si, že ak chcete od filmu komédiu, tak si v tom niečo nájdete, ak dobrý film, tak si to tiež celkom užijete. Možno by sa mi žiadalo, aby sa to ku konci nerozsypalo do tých klišé, ale som rád, že som film videl a možno by som sa k nemu niekedy aj vrátil. Čeknite si ho a zhodnoťte sami. Hodnotenie: B ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

„My být spolu, dokud nás smrt nerozdělit." :D Nějak nemůžu přijít na to, proč má tahle komedie tak nízké hodnocení. Tenhle film má opravdu všechno, co má komedie mít. Potrhlí Romové si z Jeanova domu udělají svůj vlastní a rozehrají tím parádní překvapení. Tenhle osobitý humor mě dostával do kolen a kdybych neseděla, určitě by se mi kolena podlomila. Líbila se mi Jeanova odvaha a odhodlání uskutečnit interakci Romů do okolí. Nebylo chvíle, kdy bych se nerozesmála. A Francouz jež se přiškvařil k Romům dodával všemu ten správný vtip. Tenhle film se mi opravdu líbil a kdyby to šlo, dám mu dvojnásobný počet hvězdiček. Zase se totiž našlo něco, co se jen tak nevidí. :D ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Byla by to docela pěkná komedie, kdyby z ní odešel pan profesor vyléčený ze svého neoliberálního humanismu. Samozřejmě, problém menšin nebo imigrantů nelze vyřešit tím, že si je nastěhujeme domů. Omluvou panu profesorovi snad může být to, že měl z čeho rozdávat. Příchod Babikovy rodiny do profesorova bytu jej asi věrným zobrazením toho, jak to v takových případech dopadne. Z hostů se stanou okupanti, kteří přes svou dobrosrdečnost a aniž si to sami uvědomují, jsou trýzniteli. Takže ono zmoudření poté, kdy si profesorův syn musí vzít Babikovu dceru, je trochu podpásovka. Tak by to v životě asi nechodilo, třebaže by si to mnozí naši liberálové takto představovali. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Naozaj som sa snažila! Nájsť skvelé herecké výkony (Christian Clavier u mňa mohol byť zárukou), humor a satiru (nápad nebol zlý, ale dialógy pre mňa zbytočne násilné) a nechcem povedať, že to bol úplne stratený čas, ale mohla som ho stráviť aj zábavnejšie... Nič by sa nestalo, ak by som tento film nikdy nevidela. A vlastne film to mohol byť skvelý, len z môjho pohľadu snaha vyšla nazmar. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako nápad to mělo rozhodně mnohem vyšší potenciál. Bohužel režisér vybral bandu cikánů, kteří vůbec jako cikáni nevypadali, ani se tak nechovali. Spíš to byla banda jakýchsi mentálů, kteří vyrostli někde v džungli. To je velká škoda, protože to absolutně kazí dojem z jinak zajímavého experimentu. Humor zde nefungoval a příběh byl úplně k ničemu. Takže za mě 40% a to jsem možná ještě hodný... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Postava, ktorú hrá Christian Clavier (Jean-Étienne Fougerole), je inšpirovaná francúzskym spisovateľom, filmárom a obchodníkom Bernardom-Henrim Lévym. Obaja majú dvojité meno, dlhé vlasy, bielu košeľa rozopnutú na hrudi, naivnú manželku, ktorá sa označuje za ľavičiarku, hoci je veľmi bohatá, pravidelne sa objavuje v televízii a jeho sluha je Ind. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Garches a Marnes-la-Coquette (Francúzsko) a v Bruseli (Belgicko) od júna 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama