Reklama

Reklama

Icarus

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Bryan Fogel se vydává na cestu za odhalením pravdy na pozadí dopingu ve světě profesionální cyklistiky, ale setkání s ruským vědcem rázem promění jeho osobní příběh na geopolitický thriller. (HellFire)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto je viac ako dokument. Skôr by som to nazvala reality check. Veľmi prepracovaný film, z ktorého vám je celkom zle, keď si uvedomíte, čo sa všetko skutočne deje za plénom športu v Rusku, a podľa môjho osobného názoru nielen v Rusku, len im na to len neprišli. Neviem prečo to Rodčenkov nakoniec všetko zverejnil a tak veľmi riskoval, ale veľmi mu ďakujem, nech boli jeho zámery akékoľvek. 4* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Takhle se útočí na Oscara za nejlepší dokument! Icarus je výtečný a strhující dokument, jehož příběh a téma se postupem času vyvýji nečekaným směrem a ve výsledku jde o něco jiného, než na začátku, což tvoří jedinečný zážitek, který je v mnoha chvílích napínavější, než klasická dramata a nabízí bezprecedentní náhled do zákulisí vrcholového sportu. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku zaujímavé téma a dobre rozohraný dokument skrze rozprávača, ktorý pre odhalenie pravy o dopingu začne chémiu dobrovoľne používať. Podarí sa mu spolupracovať s ruským vedcom, ktorý mu má možnosť na čierno urobiť potrebné dopingové testy. Už to, že takého človeka našiel, nasvädčuje obrovskému škandálu, ktorý sa vzápätí aj uskutoční. Dokument by bol strhujúci, pokial by pokračoval v začatom tempu, ale druhá pólka už naznačí, že nové informácie už neprídu, a rieši sa len právny cirkus okolo daného ruského vedca. Škoda. Inak bravúrny a odvážny počin cyklistu menom Bryan Fogel. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Na dokumenty moc nekoukám, ale na tento jsem se musel podívat. Chlápek/režísér chtěl zkusit co vše obsahuje dopingový program a jak jde obelstít dopingové kontroly. To z části také okusil a zároveň byl ve správnou chvíli na správném místě a s pomocí jednoho ruského vědce odkrývají Ruský vládní dopingová program. A vlastně ukázání toho, že dopingové kontroly jsou trošku fraška... Putin vše popírá, setne se pár hlav a "sportuje se", jako by se nechumelilo... Holt politika a prachy vládnou.. Doporučuji 8/10 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Icarus jsou takové dva (dokumenty) v jednom. V první části Bryan Fogel zjišťuje, že pouze doping z něj šampiona neudělá. A v té druhé podá bývalý ředitel ruské antidopingové laboratoře Grigorij Rodčenko na půdě USA dokonalé svědectví o státem řízeném dopingovém programu. Ve druhé části se neobjeví ani jedna (!) zmínka o závěrech z první části dokumentu. Ruské podvádění to nedělá lepším, přesto tuto zdánlivou drobnost považuji za zásadní informaci. Podprůměrný, a dokonce ani průměrný dopující sportovec si na medaile z olympiády nesáhne. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Dokument se setkal s nebývale pozitivním ohlasem při uvedení na prestižním filmovém festivalu Sundance. Dokonce se vyrojily spekulace, že důvodem napadení festivalu hackery bylo zastavit jeho promítání, protože si ruská vláda nepřála, aby se svět dozvěděl o dopingovém skandálu. (HellFire)
  • Ruští sportovci startovali na Zimních olympijských hrách 2018 pod olympijskou vlajkou a označením „Olympijští sportovci z Ruska“, protože Rusko bylo kvůli dopingovému skandálu na hrách v Soči z her v Pchjongčchangu vyloučeno. (klukluka)

Reklama

Reklama