Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Báječný začátek, pomalu degradující střed, skvělý předposlední díl a úplně debilně vypuštěný konec. Fajnové výkony, příjemná mysteriózní (bohužel nikoliv však, až na pár temných výjimek, hororová!) atmosféra a super maloměstské prostředí. Ač je to poněkud paradoxní, tak seriálové adaptace Kinga stojí za bačkoru, Castle Rock naštěstí toto pravidlo celkem úspěšně boří. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna fantasy, na vrchole blaha, akú si vie divák čo i len predstaviť. Nechápem, ako si môže niekto pustiť takýto film, respektíve seriál, a potom sa sťažovať na prílišnú záhadnosť. To je ako povedať maliarovi, aby “natrel” kuchyňu na oranžovo, a potom pičovať, že je príliš krikľavá. “Castle Rock” je pecka od úvodu, až do samotného záveru, ktorá sa dokonale pohráva s mysľou diváka. Absolútne nič nie je jasné, otázky pribúdajú, všetko je otvorené, i nesmierne mätúce zároveň. Odpovede sú v nedohľadne, pričom “ako-takých”, sa divák dočká až v samotnom závere. Za mňa “⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️” ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál nebo naopak přemrštěná délka pro námět na minisérii, nebo i jediný film? Krátce po shlédnutí jsem na vážkách, nicméně nemůžu říct, že by se mi Castle Rock nelíbil. Skvělé řemeslo s příjemně kingovskou atmosférou a dokonalí herci v čele se Sissy Spacek a Billem Skarsgardem, které ale zabíjí závěrečné a uspěchané rozuzlení, kterému na druhou stranu předchází spousta zbytečných nebo naopak nevyužitých dějových linek a příběhů vědlejších postav. Lepší tři hvězdy. EDIT: Po druhé řadě zvedám na čtyři. Tady se naplno rozjel potenciál seriálu a hravé doplňování Kingova multiversa. Lizzy Caplan i Elsie Fisher jsou úchvatné. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

1. série. Přesně jak jsem čekal, záležitost stojící na jméně, názvu, popkultuře a "předloze". Přišlo mi to neskutečně utahané, zdlouhavé a nezajímavé, přesně jako poslední Kingovky, u kterých jsem před dvaceti lety skončil. (*) 2. série. Jak byla první série slabá a nevýrazná, tak tahle je povedená, akční a nápaditá. Velmi mě potěšilo zapojení Marstenova domu. Lizzy Caplan je skvělá. (****) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nepříliš kvalitní seriálový počin, který se topí v záhadách a natahování. K čemu to, když herci hrají kvalitně, když nemají co hrát. K čemu záhady, když odpovědi na ně jsou nedostatečné a pohřbené pod dalšími záhadami. Ne, ani seriál Ztraceni není tak špatný, protože tam herci měli nějaký výrazný charakterový vývoj, který Castle Rock postrádá. A ukazuje častý problém u Kingových příběhů. Tedy ono natahování. Bohužel mírný palec dolů. 60% ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Postava Jackie Torrance (Jane Levy) odkazuje na postavu Jacka Torrance z Osvícení (1980). Když Jackie Torrance zabije Gordona sekerou, jde o přímý odkaz na Jacka Torrance (Jack Nicholson) z Osvícení a jeho nejslavnější scény, po kterém si vzala jméno. (Rammos)
  • Když Henry Deaver (André Holland) navštíví Marthu Lacy (Frances Conroy) kvůli informacím ohledně jejího zesnulého manžela, objeví v jeho pracovně složku s výstřižky z novin o historii Castle Rock. Mezi články můžeme najít článek odkazující na novelu Tělo / Stůj při mně (1986), objevuje se zde i zmínka o  vzteklém psovi – Cujo, vzteklý pes (1983), dále je zde článek, kde je zmíněn Leland Gaunt - Obchodník s hrůzou (1993). (Reesam)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama