Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Underwater" sa nakoniec ukazuje ako dobrý thriller, ktorý vie budovať atmosféru a prináša celkom solídny survival horor/thriller. Ako chcete. Veľmi zaujímavý bol pre mňa už hneď úvod. Žiadne zoznamovanie sa s postavami, žiadne scénky, kde všetci nadšene ideme do práce a začína sa šichta. Hneď v prvých dvoch minútach už ideme do akcie. Stačíme len vidieť ako si Norah (v podaní Kristen Stewart) umyje zuby, zachráni jedného pavúka, chystá sa obuť a od toho momentu to so stanicou ide dole vodou. Našťastie, s filmom nie. V prvom rade je treba povedať, že Kristen Stewart je skvelá vo filme. Možno jej niektorí nevedia zabudnúť jej začiatky, no každý herec sa môže ocitnúť v zlých filmoch a postupne sa prebojovať do dobrých. Niektorí ľudia len potrebujú dostať šancu. Ale nie vždy im ju diváci opätovne dajú. Ja osobne ju nemôžem kritizovať. Myslím si, že tu dala maximum čo mohla. A jej postava sa mi páči. Je chytrá, nestráca hlavu, bojuje až do konca a chce zachrániť čo najviac ľudí. Atmosféra filmu je dosť dobrá, neustále čakáme čo sa stane, a keď sa prvýkrát objaví kreatúra, s ktorou bude treba bojovať, je to celkom silné. No keby sme aj tento element odtiaľ vytiahli, tak už úvodné časti, kde sa borila celá stanica a čokoľvek nás mohlo zabiť boli silné. Myslím si, že keď sa už ale dostanú naši hrdinovia za určitú časť, veci idú trošku monotónnejšie. Hlavne je tu časť, keď sa dostanú von z druhej stanice a kapitána niečo chytí. Prečo? Lebo si musí ísť po zbraň. Toto sú scénky, ktoré nie sú moc dobré. No záverečné finále stojí za to. Myslím si, že Norah urobila veľmi dobré rozhodnutie a čo sa mi na tých postavách (všetkých) páči je práve tá nesebeckosť. Nikto nemyslí ani tak výrazne na seba... ako chce aby sa odtiaľ dostali živí ostatní. Najmä keď už toho toľko stihli prežiť. Ako celok film môžem odporúčať. Atmosféru má a pôsobí to ako keby tvorcovia chceli priniesť niečo podobné ako bolo "Gravity". Len sa z vesmíru presunieme pod morskú hladinu. Nemôžem povedať, že by film bol až na tak skvelej úrovni a vizuálna stránka "Underwater" nemôže konkurovať. Ale tá atmosféra, prechádzanie z jednej stanice do druhej a snaha prežiť tam funguje rovnako. Ak to znie ako film pre vás, čeknite si ho. Myslím, že budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud zíráte dlouho do Propasti, pak Propast netknutě zírá zpátky do Vás, nebo tak nějak to ten Nietzsche říkal.. Snaha alespoň se přiblížit Cameronovu hlubinnému sci-fi dobrodružství už dopředu ztroskotala na Eubankových tvůrčích i finančních limitech, takže směr podmořské horory sklonku osmdesátek byl jediným možným východiskem. Pak však bylo zapotřebí o něco zajímavějších postav a přehlednosti. Chápu, že na dně Mariánského příkopu není světlo jak v poledne na Champs-Élysées, ale není potřeba nořit diváka do tmy i zmateným střihem.. P.S.: Eminem mi v roli strojního inženýra vůbec nevadil. Dokonce mu to v tom dámském spodním prádle i seklo.. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý Leviatan, lepší Deep Star Six, prd. Oba zmíněné se pyšnily zejména postupným budováním atmosféry, seznamováním se s posádkou a podobné skopičiny, kterým někteří říkají děj. Tady jsem byl vržen přes úvod s děsně tajemnými novinovými titulky o hovně do umývárny s Kirsten Stewart ve spodním prádle a jejích kalhotek už jsem se nezbavil a ne, nejsou srovnatelné s těmi Ripleyovic, to ani náhodou. Chvíli na to na scénu naběhne voda, finský fotbalista, kapitán, holka z hentai porna, drsoň s králíčkem a ještě jeden. Chvíli šukají sem a tam a finský fotbalista umře dřív než bys řekl fucking boy, což mě vcelku překvapilo a počítám, že ve Skotsku bude mít tenhle film velkej, ale velkej problém. Nicméně poté přijde na řadu konečně to lepší a to je sám netvor, jenž mi tedy svým ztvárněním trochu připomněl Cimrmanovic ptakopyska, ale možná i díky tomu se to celé dalo v pohodě dokoukat a SPOILER: Kirsten umře, he. Dva a něco chapadla. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Natlakovaný survival úprk po dně Mariánského příkopu (kam jsme se naposledy podívali s Megem) z ranku hororových béček o příšerách číhajících na obyvatele podmořských stanic jako Leviathan a DS6. Pro kterýžto obsahově, ale nikoli produkčně levný žánr - parazitující dílem na Vetřelci a dílem na Propasti - mám slabost, bohužel tyhle filmy nikdy nenabízely víc než tupou vyvražďovačku se zubatou obludou v atraktivních kulisách. A Pod vodou není výjimka. Nevadí mi, že to nepřináší nic nového, ale že to nepřináší skoro nic zábavného. Má to solidní výpravu, docela sympatický cast, působí to i správně klaustrofobicky, skafandry pěkný a akce/boj o život se rozjíždí už od první scény, ale celou dobu jen sledujete nezajímavé postavy utíkající před nezajímavými monstry. Pár lekaček, výbuchů, vtípků a konec, rozhodně žádné překvapení, vyraznější napětí nebo zapamatovatelná scéna. A přitom by stačilo málo - trochu propracovanější scénář, který by třeba víc rozvinul ty zastírací praktiky zlého korporátu, které se zmiňují jen v titulcích. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový námět v moderním audiovizuálním pojetí rozhodně neurazí a až překvapivě mu pomáhá i castingová trefa Kristen Stewart, která není v 'Ripleyovské' poloze, s klučičím sestřihem a občas i ve spodním prádle vůbec marná. Potěší také absence expozice a okamžité dravé tempo, slibující možná nejpoctivější sci-fi horor od Horizontu události, tentokráte však v lákavém a neméně atmosférickém podmořském prostředí. Pod vodou se ale posléze dějí věci, které nejsou úplně na facku, ale divák z nich kvůli samé tmě a divokému střihu zřetelně rozezná možná 60% záběrů a po nejakčnější pasáži přichází utrum, který všechno napětí nenávratně stlačí pod úroveň výborného úvodu. A opravdu vtipná je místy totální dehonestace jinak jasně načrtnutých fyzikálních zákonů, ale to bych v rámci námětu i rád odpustil. Příšera je creepy, i když až moc sci-fi (v 11 kilometrech přeci jen může žít něco děsivého, ale více realistického), zakončení je ok. Jako promítání na večer s přáteli ideální, větší pochvalu ale navzdory mnoha pozitivům vytáhnout nemohu. 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)
  • Jakmile se přeživší poprvé oblečou do podvodního skafandru, zapne Paul (T.J. Miller) stavební rádio od firmy DeWalt. (Shr1nK)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama