Reklama

Reklama

Trollové: Světové turné

  • USA Trolls World Tour (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Stoprocentně pozitivní trollí holka Poppy, která byla v úspěšném prvním díle pouhou princeznou, povýšila na královnu, ale naštěstí ji to nijak nepoznamenalo. Své zemi vládne tancem, zpěvem a levou zadní, protože tam, kde nejsou žádné potíže, je kralování brnkačka. Její svět by dál pohodově rotoval v popovém rytmu, kdyby jednoho krásného dne nepřišlo šokující odhalení – popoví Trollové nejsou jedinými obyvateli planety, žijí na ní další trollí kmeny, vyznávající různé hudební styly. Existují tedy i Techno Trollové, Country Trollové, nebo Rockoví Trollové. Těm vládne královna Bárbra, která upřednostňuje nejen trochu drsnější muziku, ale i agresivní představu, že rock je jediná správná muzika a že by měla hrát po celém kontinentu. Tohle už není problém, který by Poppy dokázala vyřešit vřelým objetím s písničkou. A proto se společně se svým největším kamarádem Větvíkem vydává na hudbyplnou pouť do neprobádaných končin, aby našla způsob, jak rockovou kolegyni zastavit, než svět ovládnou kytarové riffy. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (53)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Trolls World Tour" ma nakoniec príjemne prekvapil. Boli určité veci, kde som si bol istý, že film bude kvalitný, no zase sme tu mali iné elementy, kde som naopak očakával zlyhanie. A hoci tu máme opäť príbeh plný klišé a istým spôsobom je viac pre deti, než pre rodinu, tak sa nemôžem ubrániť, ale v niečom to na mňa fungovalo. Možno v prvom rade preto, že som sám veľký hudobný fanúšik, no je vidieť často, že hudba nás vie veľmi dobre rozdeľovať. Rovnako ako politika. A každý máme tú svoju a chceli by sme ju pretlačiť, aby sa páčila aj iným. Ale tí majú zase svoju obľúbenú muziku. Určite to poznáte, určite ste to zažili. Takže to na filme oceňujem. Rovnako sa mi páči, že tento svet celkom slušne zväčšili. Objavili sme viac miest, viac druhov trolov, viac všetkého. A konečne sme videli aj trolov, ktorí nemajú radi len popovú muziku. Anna Kendrick a Justin Timberlake sú podľa mňa dobrí. Celkovo herci, ktorí majú dať hlasy týmto postavám sú dobré. No čo sa týka postáv ako takých, tam sa dostávame do éry klišé a stereotypov. Postavy poznáme, videli sme ich miliónkrát a nič nové neprinášajú. Príbeh je viac-menej predvídateľný, no v závere musím oceniť, že to nabralo celkom temný twist. A urobil na mňa celkom slušný dojem. A vôbec mi nenapadlo, že to poviem pri tomto filme. Takže klobúk dole. Animácie som čakal, že budú super a pre Dreamworks to platí. Je to farebné, živé a pozerá sa na to dobré. Má to svoju dávku kreativity. Čo viac dodať? Asi by sme si mali povedať niečo o muzike. Je to mix všetkého, čo asi existuje, ale nevadilo mi to počúvať. Skladby sú síce zabudnuteľné, ale na druhú stranu ma neotravovali. Teda... väčšinou. Myslím si, že časť kedy Poppy povie, aby dali mix všetkých najväčších popových skladieb, ktoré ovplyvnili ich kultúru, tak to je des. Myslím si, že deti sa zabavia... a možno aj dospelí trochu s nimi. Ja som si sledovanie celkovo užil. Mohlo to byť lepšie? Mohlo. Ale nečakal som od toho moc a príjemne to prekvapilo. Hodnotenie: B- ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Další porce programování dětských mozků že multikulti a soužití všech se všemi je něco super. Paradoxně to na konci sami shodí, protože závěrečná "písnička všech žánrů" je hnusná. Ani ryba ani rak, nešlape to. Ani v hudbě nelze míchat všechno a v životě už vůbec ne. Fúze stylů je fajn, ale musí být vkusná a musí to dělat někdo, kdo to umí. Takže kouknout se na to dalo, něco bylo i vtipné (Já říkal, že Who Let the Dogs Out bylo moc!), ale poselství je sračka. Takže i film se jí povážlivě blíží. ()

Reklama

Radek273 

všechny recenze uživatele

Jestli u jedničky byl konec vysvobozením, tak co říct nyní?! Trollové jsou barevný výbuch všeho (a teď je myšleno opravdu úúúúúúplně všeho!), co animáky aktuálně zvládnou. Nicméně pokud smícháte všechna koření světa do jednoho hrnce, vznikne nepoživatelný mix, který si budete muset dopřávat buď po velmi malých dávkách, nebo naráz se sebezapřením. Ano, hurá-juchů-jedéém, ale musí to mít taky nějakou hlavu a patu. A tohle vypadá spíš jak nějaké portfolio umělce, který se snaží získat zaměstnání a ukazuje, co všechno dokáže! Děti asi budou šílet, ale .. chcem jim tohle vůbec pouštět??! ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně na chlup podobné jako první film. Dokonce jsem usnul na tom stejném místě stopáže jako předtím, takže jsem se musel po pár hodinách spánku vracet na to stejné místo asi patnáct minut před závěrečné titulky u dvou skoro stejných filmů za jeden den - vyvolá to ve vás jakýsi zvláštní "matrix" pocit. No, ale oceňuji tady hlavně ten autorský nápad, nevracet sem do děje ty "zlé" trolly z jedničky. Ono to prezentované rockové zlo by asi v čele s rozzuřenou deseticentimetrovou královnou rocku nepůsobilo až takové starosti, kdyby měla královna popu za zády někoho, kdo je schopen na jeden nádech spořádat místní U2 i s aparaturou. Takže za to dávám určitě palec hore. Možná soundtrack byl o něco méně záživnější než v jedničce, ale to je v celku jedno, stále se tu bavíme o dost průměrné infantilní konině pro ty úplně nejmenší trollíky. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

V případě jedničky jsem si říkal, že se jedná sice o kravinu, která je prošpikovaná chytlavými písničkami, ale se soudržným příběhem. Naproti tomu je Světové turné jen tou kravinou, kde i ty písně až na pár vyjímek moc nefungují. Mimo to rockový styl je tu prezentován jako ten záporný, a to se neodpouští. Doufám, že toto bylo již poslední od Trollů, co jsem musel s dětmi strpět a více se k nim nevracet. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (3)

  • Kvůli pandemii koronaviru byl film ihned vydán digitálně, tzn. nepromítal se v kinech. (petr.koca)

Související novinky

AMC Theatres vyhlásilo válku Universalu

AMC Theatres vyhlásilo válku Universalu

29.04.2020

Pár dní nazpátek jsme informovali o tom, jaký úspěch zaznamenalo studio Universal se svojí premiérou snímku Trollové: Světové turné na online platformách. Film vydělal díky digitálnímu prodeji kolem… (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (více)

Reklama

Reklama