Reklama

Reklama

Pre Daryna (Jaden Smith) je láska podstatou života. Bláznivo zamilovaný tínedžer si užíva všetko šťastie, ktoré mladá láska ponúka. Zrazu však hrozí, že sa mu zrúti celý svet, keď sa dozvie, že jeho krásna priateľka Isabelle (Cara Delevingne) zomiera. Namiesto toho, aby si priznal porážku, rozhodne sa jej darovať úžasný, búrlivý rok, aby si tak spoločne vynahradili všetok čas, ktorý im v budúcnosti bude chýbať. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

wege 

všechny recenze uživatele

Bylo to tu stokrát, nejde natočit už něco jiného? Natočte už něco jiného!! Kde nebudou tragicky umírat, nepíše život i pozitivní příběhy? Tady je to tentokrát kluk, co vypadá přesně jako jeho táta v šestnácti a holka o deset let starší. To je hlavní problém filmu, výběr hlavních herců, vždyť ani náznakem nevypadají, že by byli vrstevníci. K filmu, už Štěpán Šafránek neměl rád centrální plánování, ten film vás jenom utvrdí v tom, že lepší než plánovat si život, je lepší ho prostě žít. Stejně to ale u mě nestačí na vyšší hodnocení. ()

Paichichi 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že jsme se přes fenomén "manic pixie dream girl" dostali zhruba někdy po 500 Days of Summer, ale zjevně tu s námi tenhle otřepaný stereotyp vesele žije dál i v roce 2020. A ostatně slova jako "stereotyp", "klišé" nebo "vykradli jsme všechny filmy s holkou umírající na rakovinu a i to ukradený jsme zkonili" tenhle film vystihují víc než dobře. Máme tu Isabelle v podání Cary Delevingne, která hraje Caru Delevingne naboostovanou rakovinou, obalenou ve freudovských problémech a která žije každý moment naplno, protože má přeci rakovinu, ale většinu času se chová jen jako otravné, nezodpovědné hovado, jehož originalita a "adorkability" mi imponovala tak ve čtrnácti letech, teď už mi působí jen tak nesnesitelný secondhand cringe, až se mi z toho rolují ponožky. Pak je tu Jaden Smith, který hraje Jadena Smitha, který se snaží nehrát si na Jadena Smitha tak moc, že si ani už nepamatuju, jak se jeho postava vlastně jmenovala a prostě mu říkám Jaden- týpek, který je zajímavý jen tím, že je bohatý a občas ze sebe vymáčkne naprosto podprůměrný rap, který ale všichni kolem něj žerou... skoro bych chtěla říct proto, že je bohatý, ale film se vám snaží velice nepřesvědčivě namluvit, že je to proto, že to dělá s opravdovou vášní. A nečekaně potřebuje umírající "manic pixie dream girl" k tomu, aby přehodnotil svůj život, našel jeho smysl a sám sebe, to vše za doprovodu dojímavých cajdáků, záběrů Isabelly v západu slunce v jedoucím autě (nebo jakémkoliv jiném klišé zasazení, kde se můžou dvě hrdličky bez jakékoliv přirozené chemie ocicmávat) a absolutně nezapamatovatelných vedlejších postav (což se dalo čekat, když jsou nezapamatovatelné i postavy hlavní). Tu jednu hvězdu tomu dávám za dramatickou řvoucí scénu v autě, která mě tak lehce polechtala na emocích, ale jinak tohle nemůžu doporučit ani jako start do "umírám na rakovinu a je to hrozně smutný" žánru, protože snad všechny ostatní filmy s touhle tématikou to udělaly dřív a líp. Radši koukněte na Me & Earl & the Dying Girl. ()

Reklama

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Další snímek, který vyloženě tlačí na emoce a i přes předvídatelnost to víceméně funguje. Nepřekvapí, ale rozhodně bych ho neoznačila za odpad, jako někteří. Ve svém žánru je v pořádku, přestože je jen průměrný. Jediné, co mi moc nesedlo, byla Cara Delevingne. Ona pro mě prostě není herečkou. Neříkám, že jsou filmy s ní vyloženě špatné, ale mám u ní obdobný pocit, jako u Dwayna Johnsona - všude hraje jednu a tu samou roli, a to sama sebe. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Teenager Daryn poslúcha intelektuálneho otca, ktorý v ňom vidí absolventa Harvardu. Darynovi sa náhodou pripletie do cesty Isabell, do ktorej sa Daryn zamiluje, ale netuší, že Isabelli zostáva len rok života. Daryn kašle na to, vybodne sa na Harvard, na otca a vezme si Isabell za manželku, keď len na trištvrte roka s tým, že keď jeho manželstvo skončí, začne repovať. Takto končí rozprávková dráma, vytĺcť dačo z citlivých duší. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V živote by som nepovedala, že Jaden - multižánrový hudobník, ktorý usilovne pracuje na záchrane planéty Zem - Smith sa dá na takéto niečo. No a Okorn podľa čsfd a imdb natočil jeden slovinský a dva poľské filmy (jeden z nich nebol vôbec marný), tak aký debut? Apropo, v tejto dobe, ktorá je plná takýchto filmov je ťažké prísť s niečim novým, takže tak. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčenie sa začalo v apríli 2017 a prebiehalo v Toronte v Ontariu v Kanade. (F2003F)
  • Film bol natočený už v roku 2017, avšak jeho premiéra bola odložená kvôli vtedy pribúdajúcim obvineniam zo sexuálneho zneužívania Cuba Goodinga Jr. Napokon ho v roku 2020 odkúpila streamovacia platforma Amazon Prime. (F2003F)

Reklama

Reklama