Reklama

Reklama

The Connected Universe

Obsahy(1)

Zajímavé zamyšlení nad tím, jak všechno v našem vesmíru souvisí se vším a jak vlastně i ta nejmenší částice může ovlivnit celý vesmír. Myšlenku Nassima Harameina nám jako vypravěč přibližuje vesmírný kapitán ze StarTreku Patrick Stewart. (Fary)

Recenze (5)

Fary 

všechny recenze uživatele

Je to pěkná myšlenka, ale lidi to nikdy nepřijmou za své i kdyby to 100x byla pravda. Nejsme schopní se domluvit ani se sousedem o to, čí je jablko z jabloně, která roste za plotem u nás nebo u něj, natož aby lidi pochopili, že je všechno propojené se vším. Možná je to všechno tak jako v jedné úvodní znělce Simpsonových, že když se dostatečně vzdálíte od atomů, molekul, struktur, lidí, země, planet, galaxií, vesmíru, tak získáte jen další Planckovy částice z nichž je tvořen další vesmír... ()

Reklama

Konev 

všechny recenze uživatele

Další z dokumentů Nassima Harameina. Něco o něm je zde: Fyzik Nassim Haramein a jeho teorie Všeho nebo zde: Nassim Haramein - rádoby fizykální duchovědec Zajímavé údaje z dokumentu: Planety, hvězdy a galaxie tvoří jen 4,9% hmoty vesmíru. Pokud byste mohli poslat slepého člověka zpět v čase spolu s rozházenou Rubikovou kostkou a mohl by udělat jeden pohyb za sekundu, jak dlouho myslíte, že by mu trvalo ji vyřešit? Po 13,8 miliardách let existence našeho vesmíru by jeho šance na její vyřešení byla méně 1%. Taková je pravděpodobnost toho, abychom náhodou vyřešili obyčejnou Rubikovu kostku. Teď si představte neuvěřitelnou komplexnost lidské bytosti. 100 biliónů lidských buněk komunikujících každou milisekundu, aby zajistily, že všechny systémy fungují. Představte si všechny ty pohyblivé části, všechny možnosti. Jak dlouho by trvalo složit tohle? My jsme totiž mnohem komplikovanější, než Rubikova kostka. Přesto lidstvo existuje, tak jak je tohle možné? Vznikla ta složitost náhodou, nebo je za ní nějaký moudrý Konstruktér? Země se otáčí rychlostí zhruba 1600 km/h na rovníku. Země se otáčí kolem Slunce rychlostí zhruba 110.000 km/h. Slunce v našem solárním systému se otáčí kolem galaxie rychlostí zhruba 900.000 km/h. Galaxie se pohybuje vesmírem rychlostí zhruba 2 milióny km/h. ()

1Evica1 

všechny recenze uživatele

Je to pekne spracované ale veľmi tam chýba to podstatné a to ,že sme prepojený najviac z Bohom - Stvoriteľom ,pretože bez neho nie sme ničím. ()

Zajímavosti (2)

  • Vytvoření filmu trvalo podle oficiálního webu 15 000 hodin. (Fary)
  • Natáčení bylo realizováno díky crowdfundingu. Projekt podpořilo více než 3000 lidí ze 100 zemí světa. (Fary)

Reklama

Reklama