Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (410)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako komedie film příliš nefunguje, protože se není čemu zasmát, dramatická rovina také nemá příliš co říct a vzhledem k tomu, že se jedná o zbraně, mě docela zklamala naprostá absence jakékoliv akce. Netvrdím, že se na to koukalo špatně. Naopak. Casting se vydařil a děj má docela spád, ale podle ohlasů jsem čekal podstatně větší nášup. 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Válka je hlavně kšeft a kto tvrdí že ne, tak buď je blbej, nebo v něm jede.. '' --- Parádní filmeček, který strčil Nicholase Cage coby podobného obchodníka v jiném filmu do kapsy. Kucí měli víc štěstí než rozumu a fakt se divím, že je neoddělala nějaká mafie či bezpečnostní agentura nějaké korporace živící se výrobou a prodejem zbraní. Jestli pak hoši poptávali také našeho výrobce nábojů SaB ve Vlašimi? :-). Moc mně to bavilo. Mít však doma Anu de Armas, tak netrajdám po světě a jsem doma pěkně v pelíšku s tímhle koťátkem... Amerika je země příležitostí a odvahy. Tihle to zkusili a chvilku jim to vyšlo. Ale to s těma drobkama, které žraloci nechtějí a nechávají být, je svatá pravda ... 4 přebalené bedny nábojů do AK47! * * * * ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Film jde tématicky a způsobem zpracování, kdy se z dokumentu podaného velice populární formou dostaneme do komedie a z komedie do thrilletu, na snímek Obchodník se smrtí. Jonah Hill opět perlí a Teller nezůstává ve stínu. Je to klasická bomba s epickou náloží, kdy nevíte, jestli se máte už smát, nebo je to teda jakože teď fakt o život(?). Amerika Dicka Cheneyho jak vyšitá. Demokracie rozsetá po světě čekající na zpeněžení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÁLKA JE EKONOMIKA…“ /// Jak se stát z maséra překupníkem zbraní… Film má pár vtipnejch momentů, ale hlavně je vo tom, jak sběr drobků rozšířit na sklizeň koláčů, takže taky vo tom, co s váma udělaj prachy. Není to špatný, ale zbytečně dlouhý. Ale zřejmě tak víc vynikne (nějaký) ponaučení… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Článek "Arms and the Dudes", kterej pro Rolling Stone napsal Guy Lawson, jsem nečetl. 3.) Po Rusácích mi doma zbyli náboje. 4.) Thx za titule „westside“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Válka už probíhá. Teď už tu jde jenom o peníze." Mám rád obchodníky se zbraněmi, kteří vydělávají na tom, že ve válkách umírají lidé. Mám je dokonce tak rád, že bych jim zaplatil pobyt v Trojúhelníku smrti a tam bych jejich mozky blíže seznámil s prošlým čínským střelivem do samopalu AK-47. Ovšem v případě tohoto dua zkouřených mlaďochů bych byl patrně shovívavější, protože mě při sbírání drobků i pořádného sousta chvílemi dokázali pobavit. Asi by to schytal jen ten ukecanější, lakomější a prostorově výraznější, protože od toho bych si nekoupil ani tank M1 Abrams za cenu použité Beretty. Anebo koupil, tak mi Efraime pošli Davida, ať mi ho zítra zaparkuje na zahradě. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Neoficiální název filmu je „Arms and the Dudes“ podle knihy „Arms and the Dudes: How Three Stoners from Miami Beach Became the Most Unlikely Gunrunners in History“ spisovatele a novináře Guye Lawsona. Česká distribuce použila pro název snímku překlad názvu knihy namísto oficiálního War Dogs. (Saur.us)
  • Zaujímavým správne uvedeným detailom je, že na vládnej webstránke s kontraktmi je Beretta uvedená ako model 92, čo je civilné označenie. Vojenské označenie je M9. Nakoľko sa však neskôr dozvieme, že pištole putujú k irackej polícii, civilné označenie 92 je správne. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama