Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (765)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, postavy sú skvelo napísané, medzi Petrom a MJ to riadne iskrí, no ten príbeh s cestovaním po Európe pôsobí dojmom, že bol na poslednú chvíľu pozliepaný na základe toho, ktorá krajina poskytla väčšiu investičnú pomoc. Vyslovene iritujúca je potitulková scéna, kedy (SPOILER) Marvel uponáhľane prezradí identitu svojho posledného hrdinu, ktorý sa pred verejnosťou skrýval. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pubescentní eskapáda po Evropě, která skýtá několik trefných vtípků a nikterak neurážejících okamžiků, nicméně na lepší hodnocení to jest málo díky klasickému marvel schématu, který už je jaksi ohraný. Nápad s šejdířským antihrdinou-ok, provedení - tristní. Kdo je autorem Mysteriova kostýmu? Výtvarníci Jů a Hele? Žehlí to malou měrou potrhlá MJ a Peterova vnitřní nerozhodnost " hrdina či obyč kluk ze školy". Veskrze průměrná jednohubka s obstojným nápadem, ze které se dalo vytěžit víc. 70% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po premiéře Homecomingu jsem se netajil tím, že jsem měl raději předchozí dvě filmová zpracování Spider-mana. Vlastně jsem nepotřeboval rozvětvený svět Marvel Cinematic universe a všechny ty hi-tech gadgety, Spidey pro mě vždycky nejvíc fungoval s obyčejným červeným kostýmem a ikonickými padouchy, kterých po těch Batmanových vyjmenuji asi nejvíce. I přes to bych lhal, kdybych řekl, že mě Wattsův sequel A třiadvacátý kousek v sérii nebavil. Tony Stark pochopitelně chybí, nicméně i tentokrát si Peter Parker dokázal obstarat k ruce schopné side-kicky. Samuela L. Jacksona a jeho hlášky žeru naprosto všude, Cobie Smulders tu má snad více prostoru než v prvních Avengers (kde byla nejvíce) a po letech konečně do světa Marvelu zavítala další herecká extratřída - Jake Gyllenhaal. Jeho Mystério mě sice více bavil v první půlce, udělalo mi ale radost, že tvůrci plně vytěžili jeho potenciál z komiksů, ačkoliv se patrně v mém osobním žebříčku postav "na jedno použití" nezapíše úplně nejvýše, Gyllenhaalovo charisma ale prostě funguje. Celkově je tedy druhý Hollandův Pavoučí muž, jež se ocitl daleko od domova, pouze standardní sedmičkovou marvelovkou, která mě paradoxně bavila nejvíce v momentech, kdy rozšiřuje již tak košaté MCU s přepáleným finále, které mi přišlo až příliš dlouhé a ne extra zajímavé. Alespoň ale uslyšíme i nějaké české hlášky i pokud neskočíte distributorovi na špek a vyhledáte verzi s titulky. PS : Má to nejlepší potitulkovky za poslední roky. Škoda, že to nemůžu propálit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $160miliónov║Tržby USA $390,532,085 Tržby Celosvetovo $1,131,928,519▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $49,858,223║ Tržby za predaj DVD v USA $21,546,867║ Veru moc som od toho nečakal, Marvel ma už začína nudiť a nakoniec ma to bavilo viac než megaúspešné Endgame. Prvých 15 minút som bol ešte váhavý, nejako to smútočné nadpájanie na koniec endgame nejak nebralo, obával som sa ako to tvorcovia ustoja aby sa to niekam pohlo. Cesta do Európy postupne nabrala na obrátkach, rovnako tak iskrenie medzi hlavnými postavami, akcia mala grády, bola prehľadná, upútala, postupne naberala na obrátkach a psycho deptanie Spider-mana doslova dostalo, človek ho junáka až ľutoval čo si ten chalan musí prežiť. Tento krát máme na vrch aj výborné efektné 3D. A na ten dabing som si tiež potupne zvykol. /videl v kine 3D verziu: 90%/ __ Druhá projekcia v 2D o dosť stráca efektívnosť pri akčných scénkach, jednoznačne pre tento film odporúčam 3D. __/videl v kine 2D verziu: 80%/__ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně si Marvel se svým univerzem udělal výlet i za matičku zem, která si až dosud myslela, že je věčná a jedinečná. On ale i ten evropský trh je docela zajímavý a tak je moc fajn, že si jedno z míst na natáčení zvolili i Prahu a Liberec. Se Spider-Manem to mám tak, že jsem na první filmové trilogii vyrůstal, pak druhá s Andrewem kolem mě jenom prošla a teď Tom Holland si opět získal moji pozornost. Zvládl to už minulým dílem a tak jsem měl o důvod víc se na tento díl těšit. A zadařilo se. Legrace požehnaně, nostalgických momentů adekvátně, pohledy na pomlácený Staromák (potažmo liberecké náměstí) sakra zábavné. Celé to má takový young adult nádech, který k novému Spider-Manovi prostě sedí a vhodně zaplňuje díru i v samotném současném konceptu Marvelu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Ve filmu se objeví moderátor České televize Michal Kubal, který hraje sám sebe a ve zpravodajské relaci informuje o střetu superhrdinů na území České republiky. (raikonen16)
  • Malé náměstí v Nizozemí bylo natáčeno na nádvoří jedné restaurace v centru Prahy. (maxmen)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama