Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (810)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dobrý záver. Nie je to zďaleka tak kúzelné, ako bola dvojka, ale hromada vtipov je päťhviezdičkových, čo je luxus nielen na súčasný Marvel. Možno som trochu nepochopil prehnanú infantilnosť; či malo ísť o nejaké kontrasty, alebo ja neviem. Gunn si zas lieči komplexy fetišom na týraní zvierat, ale v MCU ho evidentne niekto drží na uzde, takže to zároveň má opodstatnenie pre dej, a neni to tak trápne, ako v DC. Záporák fajn, vizuál bombastický. Vzťahová línia s Gamorou najlepšia (okrem teda vtipov). Najslabšia časť série, áno, ale skôr by som podotkol, že sa jedná do tretice opäť o výborný film. 85% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co se přihodilo, že snad jediný zfilmovaný homiks světa, na který se nebáli dívat ani vzdělaní a zcela dospělí bílí heretoseksuálové dopadl takovou labutí plísní! Možná je to tím, že si Jakub Zbraňň prostě vystřílel kulky, možná tím, že mávaje Mrvelu na rozloučenou dostal macatou prémii nebo pohrůžku kancelačním zkulturněním, aby tentokrát ignoroval varovnou ceduli „Zákaz kouření a manipulace s otevřeným konečníkem“, a ono to blaflo. Každopádně závěrečnou části spláchnul Jakub do hajzlu veškerou svou sebeúctu, dříve tolik originální invenci i svěží homiksovou rebelii, otočil to k nadšeně očekávajícímu divákovi prdelí a těch ubohých zhruba třicet minut vychlazených scén a solidního cynického tumoru promixoval se dvěma hodinami typicky žluklé mrvelády ze sluníčkářského hnisu, plné smutňouškých dětišek, lozkokošných utlápených žvížátek, rodinných hovnot a smrdutého patosu, přičemž nechybělo ani typicky odporné závěrečné dementfilé všech zúčastněných. Měl jsem holt dát už na červeně řvoucí kontrolky u Vánočního kretenciálu, radši tu přežiděnou dvoustovku spálit, bez těchto Strážců gaylaxie se obejít a nekurvit si příjemný dojem z předchozích dvou dílů. No nic, další dosud solidní série byla umučena libtardím homonevkusem a cílenou společenskou retardací a nezbývá než doufat, že tohle byl jen Jakubův mrvelí fakáč a neotřelou fantasii a vtip si schoval pro Dyslektického Cigána, kde bude svobodně, vkusně a s úchylnou chutí pokračovat ve stylu posledního Sebevražedného oddílu a Pissmejkra. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Třetí Strážci Galaxie jsou dojemnou a zároveň neskutečně zábavnou tečkou, která dokazuje, že Jamesi Gunnovi nechybí péče o jeho milované postavy, zároveň zvládá nadále servírovat humor, silné emocionální momenty a zároveň výtečnou akci i interakce, které navíc naznačí, že by nově každý film měl začínat mývaly, kteří poslouchají Radiohead. Silná horská dráha emocí, kterou je radost v hlavě zpracovávat, především proto, že se tahle parta vesmírných outsiderů snad (minimálně dočasně) nemohla rozloučit lépe. Díky Jamesi Gunne, s touhle partou vesmírných outsiderů to celé byla neskutečná zábava! (Viděno v kině: 2x) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Návrat Jediů pro strážce. Je to uspokojivý konec, který je v některých ohledech nejsilnější ze série. Vše okolo Rocketa, jeho minulosti, cesty a vztahu se záporákem funguje mistrovsky. James Gunn je šikovný a zručný režisér, který každou scénu pozvedá svým provedením a stejně tak je to šikovný scénarista, který miluje každou jim stvořenou postavu. Jenže film se v prostředku ztratí ve slepenci vtípků a gagů, kde se plácá a neví, jak přesně a efektivně rozvinotu a zužitkovat všechny postavy, který nejsou Rocket. Oproti Návratu Jediů to ale v třetím aktu celé zachrání a ukočíruje a naservíruje vynikající finále. I přes uspokojivý konec série a postav se nemohu zbavit dojmu, že být ten prostředek lepší, mohlo to být naprosto dokonalý, takhle je to "jen" skvělý, což je škoda. Nejslabší Strážci s největšími ambicemi, kteří ale skvěle fungují, baví a dojímají. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Marvelovské filmy jsou natolik vzájemně propojené, že na ně už radši několik let nechodím, ostatně jsem neviděl ani dvojku Strážců. Trojka je každopádně zábavná (i když zdaleka ne tolik jako jednička) a emocionální podívaná, takže to za ty dvě a půl hodiny času nakonec stálo, čemuž opět napomáhá i nostalgický písničkový soundtrack. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Důvod, proč James Gunn, změnil pohlaví Cosma (Maria Bakalova), je ten, že chtěl vzdát poctu Laice. Laika byla psí fena a také první živý tvor poslaný na oběžnou dráhu. (Yoshitsune)
  • Groot poprvé řekne něco jiného než: „I'm Groot.“ (griph)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama