Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Když po autonehodě ztratí paměť, ocitne se šikanovaný sirotek v těle pohřešované dívky, která vypadá stejně. (Netflix)

Recenze (8)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

WAY má velice propracovaný scénář, který spolu s dobře zahranými pozitivními postavami tahá tento seriál z průměru. Nemůžuse však zbavit dojmu, že dvě ze tří hlavních dějových linií, které byly zahaleny v mystickém hávu, a které držely diváka celou dobu v napětí, byly po jejich rozuzlení nesmyslné. Člověk je při nich držen v očekávání, že se stalo něco víc než doopravdy. Paradoxně měla větší váhu linie s Kang So-Young a Lee Eun-Bi, která byla z těch třech celou dobu na očích. ■ Korejci opět až moc vykreslují špatnou stránku charakteru a vytváří tak dojem čisté černé postavy, která nemá vůbec žádnou kladnou vlastnost, což většinou u lidí nebývá. Dále mě mrzí, že plačící scény mě až na jednu téměř nechytly za srdce. Necítil jsem z herců opravdové emoce. Paradoxně mě nejvíce dojala scéna pár dílů před koncem s osobou, která se v celém seriálu objevila možná třikrát. Této osobě jsem smutek i výčitky opravdu věřil. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, ale mám takové rozpačité pocity ač jsem to dokoukal až do konce. Příběh je zajímavě rozjetý a promyšlený, nicméně nemohu se zbavit pocitu, že děvčata tu herecky nebyla nic extra, možná protože byla až příliš mladá. Paradoxně, ač je tato série oproti předchozí o dívkách, zde jako postavy zaujali mnohem více chlapci, ač "plavec" mne rovněž moc neoslovil. Oproti tomu ředitelův synek byl perfektní :-) Druhá půle sice nabízí pár opravdu zajímavých a silných momentů, ale celkově už jsem v závěru nabyl dojmu, že tvůrci jakoby nevěděli jak to celé ukončit a nemělo to náboj, spíše to celé působilo nepromyšleně až nereálně. Tudíž jen silnější 3*. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Upřímně, docela jsem se těšil. Během sedmi dní mé letošní druhé dorama a opět se středoškolačkami v jejich slušivých školních uniformách - jenže tentokrát jsem se tak nějak preventivně nervózně klepal už dopředu, protože - píšou tu: Mysteriózní - takže bude nějaké tajuplné temné ubližováníčko ? = prostě jsem se o holky bál (citlivka) ... Nu, popravdě úplně zbytečně, a v tom je právě kámen úrazu .. klepat jsem se přestal poměrně záhy a na něco mysteriózního, až na jednu jedinou, i když uznávám že hodně nadějnou kratičkou scénku, čekal jinak marně vlastně po celou dobu sledování .. K tomu navíc, jedna zásadní a dost důležitá skutečnost zůstala tak nějak bokem úplně nevysvětlená a kupodivu to vůbec nikomu nevadilo .. a ještě, celý ten závěr byl takový divný a dosti nepravděpodobný - úplně na konci to autoři prostě slušně zazdili, což je tedy škoda ... Takže mírné rozpaky .. zase ale, žádný propadák, to určitě ne ... Pomohlo by vymazat to slovo mysteriózní ... ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Komentář uživatele (či uživatelky) Chinese Ashio perfektně vystihuje moje pocity a pravděpodobně i pocity všech kdo byli seriálem zklamáni, hlavně dějovou love linií kde kdy konečně měli šanci dát dvou hlavním představitelům happy end (aneb oba dostanou dívku kterou milují) tak to po*ebali. Kim So Hyun, která zde hraje dvojroli sama v rozhovoru řekla, že kdyby to bylo na ní vybrala by si Taekwanga. Přesto seriálu dávám vyšší hodnocení jenom jsem zklamaná, že holka co jí tak šikanovala vlastně nebyla nijak potrestána. ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi seriál páčil. Hoci bol dosť odlišný od School 2013 (tu sa všetko točilo len okolo Eun Bi a Eun Byul, a keď-tak Taekwang, ale inak bolo jasné, že to sú hlavní hrdinovia a na ostatných z triedy sa veľmi seriál nesústreďoval, len pomálo). Seriál je (ako mnohé iné, tento rok aj Mask) o zámene identity, lenže tentokrát to boli dvojičky a povedzme si úprimne - So-hyun Kim je už teraz výborná herečka, verila som jej, že Eun Bi a Eun Byul boli dve rozdielne osoby. Zahrala ich výborne. Neviem síce či ľudia, ktorí tento seriál sledovali sú aj aktívnymi užívateľmi Tumblr ako ja, ale ohľadom seriálu sa na tejto stránke odohrávala bitka o to, s kým Eun Bi skončí. Pochopiteľne, viacero ľudí si obľúbilo Taekwanga. Že by som sa čudovala sa nedá povedať. Svoju postavu zahral výborne a ja som si ho doslova zamilovala. Bral Eun Bi takú aká je, bol jej oporou a nemusela sa pred ním pretvarovať. Han Yi Ahn bol narozdiel od Taekwanga riadnym sklamaním. Medzi ním a hlavnou predstaviteľkou som nevidela nijakú iskru a skutočne som nechápala ako mohol zahodiť desaťročnú lásku k Eun Byul a zrazu povedať, že miluje Eun Bi. Myslím si, že je to značne zvrátené. Stále by som totiž uvažovala či má rád mňa a nie moju sestru, pričom vyzerajú identicky. Koniec bol.... totálnym zlyhaním. Eun Byul sa rozhodla, že pôjde študovať do zahraničia a Eun Bi zostane na škole? To bolo dosť nepochopiteľné. A vôbec, čo videla vtedy na tých toaletách také desivé, že začala kričať? A zakončíme to tým, že Eun Bi povie Taekwangovi, že ho nemá rada (pričom z neho urobia totálne patetický charakter, ktorému ešte aj profesor povie, že z takej lásky sa človek nedostane, ale ako cenu útechy sa zlepšia jeho vzťahy s rodičmi?) A Han Yi Ahn, ktorý to celé berie ako súboj a Eun Bi ako trofej s nou začne chodiť. V poslednej epizóde som len zízala a premýšľala ako som mohla mať rada Eun Bi, za ktorú musia všetci všetko rozhodovať a aj to čo si sama zvolí si zvolí totálne zle. Eun Byul som si však veľmi obľúbila. Nazvime ju mrchou, ktorou aj je, ale rozhodne ma bavila a páčilo sa mi ako sa vždy postavila Kang So-young. Preto som značne rozhorčená, že sa rozhodli ju odpratať nabok od všetkých svojich priateľov a uvoľniť koľaj Eun Bi. Veľké sklamanie. ()

warha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda ne. Něco tak divného jsem už dlouho neviděl. Při sledování šikanovaných scén jsem měl chuť prokopat obrazovku svého notebooku a poprvé jsem musel přeskakovat úseky. Absolutně nechápu jak je možné, že největší problémové dítě Kang So zůstala bez trestu a nic se ji nestalo? Další hvězdičku strhávám za ukončení příběhu, který považuju za velkou srandu od scénáristů. Mohli to krásně ukončit tím, že každá sestra by měla svého partnera, ale ne. Oni musejí poslat jednu sestru někam pryč a druhou spojit s plavčíkem(který mžiku zapomene na svoji dětskou lásku Eun Byl? Nesmysl, nesmysl). Taekwang, postava která se snažila Eun bin pomoct, byl ji oporou se dočká vděku v podobě slov, že ho nemiluje, ale jako kamarádi být můžou? Tenhle seriál byl celej divnej. ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Moc povedený seriál . Nemám mu co vytknout . Umí skvěle překvapit svým propracovaným dějem . Celou dobu jsem se nenudila a byla vždy zvědavá co bude dál . Strašně se mi líbí jak nám zde pomalu odkrývají děj a přitom je to snad jediný korejský seriál kde se tak nepřehání a nedějí se bláznivé zvraty , tak jako u jiných . Děj mi tady připadá uvěřitelný . Hlavně to co se stalo té jejich spolužačce. Celou dobu jsem si myslela , že to bude nějakej mega průser , ale on to nakonec byl takový obyč. průser co se může stát i v reálném životě . Přesně jak napsal Tomas.Senti "Člověk je při nich držen v očekávání, že se stalo něco víc než doopravdy.'' No až na ten konec a linky Taekwanga , Han Yi Ahn a Lee Eun-bi to mi připadalo takové nereálné , ale nebudu spamovat jak to dopadlo . Můj nejoblíbenější charakter tady byl po celou dobu Taekwanga a taky jeho bromance s učitelem byla super . Abych nezapomněla , tak scénář byl zde taky opravdu povedený . ()

Nam.94 

všechny recenze uživatele

Koukám, že se nás tu většina shodla... Před School 2015 jsem viděla School 2017 a musím ho doporučit mnohem víc než School 2015... toto je ztráta času. Už od 4 dílu jsem se začala nudit a celý seriál mi dalo docela zabrat dokoukat, dějově je to příšerně pomalý! Proč musí mít všech 16 epizod 1 hodinu? Dějově je to jednoduché kdyby tam nebyli zbytečný problémy co to měli udělat asi mysteriózní nebo nevim, tak by se to v pohodě vešlo do 10 dílů. To je první problém, zbytečně natahovaný a dlouhý, druhý problém ze kterýho se tak trochu nedokážu probrat - proč Eun Bi a ten plavec? Ten borec byl deset let zamilovaný do její sestry, byla to pomalu láska až za hrob a pak se najednou objeví jiná borka, co vypadá sice stejně ale má úplně jiný chování a on se okamžitě odmiluje i když se mu to za těch 10 let nepovedlo. Tak jako všichni souhlasím s tím, že Taekwang by byl lepší volba a je docela smutný, že jsem tohle začala sledovat jen kvůli němu takže jsem teď trojnásobně zklamaná. Takže moje problémy s tímhle kdramatem 1)Dějově je to o ničem 2) děj by se dal smrsknou do 10 dílů a i tak by to bylo dlouhý 3) Eun Bi je taková ta typická korejská hlavní hrdinka, která nemá svůj vlastní mozek a všichni za ní musí všechno řešit, je nemastná neslaná ale i tak má kupu kamarádů a 2 nápadníky se kterýma se ani neumí bavit a kdyby oni nebyli komunikativní tak by tam celý seriál nikdo nemluvil 4) šikanátorka "zabije" spolužačku a vyřeší se to vykopnutim ze školy, potom se ji rozhodne šikanovat nebo spíš pomstít i na druhé škole kde se NáHoDOu setkají a nikdo jí nepotrestá 5) Taekwanga odmítla holka ale všechno to scénářisti vyřešili tím, že mu napravili otce (ten borec chtěl holku né tátu 💀) 6) a tohle už není tak problém ale v tomto seriálu jsem si znova uvědomila, že z Joo-hyuk Nam (nar. 1994, Jižní Korea) se můj oblíbený herec nestane, celou dobu ho buď vidíme v bazénu, je nasranej nebo má žárlivý scény a snaží se Taekwanga odehnat dál od tý borky, sám se o ni ale snaží minimálně. Tímhle seriálem jsem hodně zklamaná.. Nekoukejte na to, je to ztráta času. ()

Reklama

Reklama