Reklama

Reklama

Black Lightning

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2021), 40 h 53 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Salim Akil

Hudba:

Kurt Farquhar

Hrají:

Cress Williams, China Anne McClain, Christine Adams, Nafessa Williams, Kwajalyn Brown, Damon Gupton, James Remar, Charlbi Dean, Caleb Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(58)

Ředitel školy a vysloužilý superhrdina Jefferson Pierce se vrací zpátky do akce jako legendární Black Lightning poté, co gangsteři začnou ohrožovat jeho rodinu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Black lightning je typickým netflix seriálom, ktorý ale nenaplnil očakávania a ostatné série radšej nedávam. Čakal som lepšiu komiksovku. Ten biely albín ma odrovnal. Paradoxne posledné epizódy najlepšie aj keď by sa seriálu hodilo radšej 10 epizód. Stopáž bola primeraná ale určite tento počin nesadne každému. Už sa teším na večerný tretí conjuring. Snáď nám to výjde. 3* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně ze současných DC seriálů stanice CW je Black Lightning nejlepší hned po Legendách. Zatímco Flashovi, Arrowovi a Supergirl značně dochází dech a motají se na místě a je vidět, že scénáristi už neví coby, Black Lightning působí celkem originálně. Máme tu klasické schéma superhrdiny bojujícího proti padouchům ohrožujícím město, kde žije, ale zároveň se tu celkem pěkně zpracovávají témata jako drogy, gangy, pouliční násilí, černošské otázky a celé to působí celkem reálně navzdory všem těm nadpřirozeným schopnostem několika postav. Osobně si myslím, že seriálu prospěl taky formát pouze třinácti epizod, takže měl spád a nebyl tam prostor na žádné telenovelické prvky a řešení nesmyslů, kterými jsou ostatní výše zmiňované seriály stanice CW proslulé. ()

Reklama

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Po ukončení seriálu po čtvrté sérii jsem se rozhodl aktualizovat ve snaze o pohled na celý seriál. Co můžu určitě pochválit je styl vyprávění, kdy se Black Lightning stává úplně prvním seriálem, jehož epizody na sebe navazují a vytváří jednotný příběh, což nelze tvrdit u většiny dalších Cw seriálů, které trpí syndromem Villain-of-the-Week. Skoro každá série má v průměru 13 epizod, což seriál nečiní natahovaně dlouhým, ani příliš krátkým, prostě tak akorát. Obsazení také není špatné. Mezi zápory ovšem musím zařadit až přespříliš nudného rodinného dramatu, kdy jeden člen něco totálně po****, začne brát drogy, či se angažuje v bitkách, a pokud to někomu aspoň trochu vadí, tak se připravte na tucet scén plných vyčítavých výrazů, odchodů s prásknutými dveřmi atd (to vše v jedné epizodě). Což je prostě nuda, ale že to je stanice Cw, tak se nelze divit. Co mě štvalo asi nejvíc je Lightningovo archnemesis, kterou hraje ''jakýsi'' rapper. Ten asi za nic nemůže, to spíš scénář, který z něj dělá ubohou parodii na Kingpina z Daredevila. Jen se navíc umí ďábelsky smát (bez určitého důvodu). Bohužel Whale je hlavním záporákem tří sérií (1,2 a 4), takže dostává fůru prostoru, což mě mrzí. Paradoxně nejlepší je třetí série, což lze také odůvodnit jeho minimalizací scén. Třetí série je opravdu boží, má skvělou akci, je asi nejtemnější, jsou zde lepší záporáci (Painkiller, Gravedigger), a okupace Freelandu tajnou jednotkou vojáků, tomu dalo zkrátka zbrusu nový nádech. Takže třetí sérii bych dal klidně 10/10, ostatní série ale moc neoslnili, takový lepší nadprůměr. Celkově tedy 7/10, a i přesto, že má seriál své chyby, tak by se z něj řada dalších Cw debaklů mohla poučit, hlavně co se týče příběhové linky a počtu epizod. ()

Wlastik 

všechny recenze uživatele

Jako je to napínák. Není to sentimentální seriál jako třeba Flash nebo Arrow i když Jefferson musí furt řešit trable svých rebelujících dcer. Je to relativně originální a akční. Jen prostě zase příliš černé. Jo, je to sice město černých, ale zase by to nemuseli producenti tolik přehánět. Kompenzují to jedním albínem a rodinným kmotrem, ale ať se seriál podívá do jakékoli jiné části města, okresu, státu, tak furt to musí mít tu svoji barvu. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Seriál, který CW obětovalo ve jménu současných norem. Téměř všechny postavy mají tmavou pleť a druhá hlavní postava je černá lesba, která je zamilovaná do asiatky. Všechno tu máme. Asi by mi to nevadilo, kdyby se tam nemlátili trapné morální zásady a otcovské rady. Jako samostatný seriál bych tomu dal 3*, ale jelikož se v loňské sezóně připojil k Arrowerse, tak musím říct, že jde o jednoznačně nejslabší článek. Velký plus, který musím připsat je celkem slušná brutalita (viz. vytrhnutí páteře apod.) Za mě plusový bod za Jamese Remara, kterého jsem nikde 20 let neviděl a hrál Raidena v Mortal kombatu 2. ()

Galerie (571)

Zajímavosti (2)

  • Superhrdina Black Lighting (Cress Williams) se poprvé objevil na stránkách komiksu v roce 1977 v sešitě „Black Lighting #1“. Jeho autorem byl Tony Isabella. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 7. září 2017, ukončeno bylo 3. března 2018 a probíhalo v Decaturu ve státě Georgia a v okolí Atlanty. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Ve 32 letech zemřela herečka Charlbi Dean

Ve 32 letech zemřela herečka Charlbi Dean

31.08.2022

Velká rána stihla rodinu a přátelé herečky a modelky Charlbi Dean. V pouhých 32 letech totiž mladá umělkyně a hvězda vítězného snímku z Cannes Trojúhelník smutku zemřela na rychlou a nečekanou nemoc.… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama