Reklama

Reklama

Jak balit holky na mejdanech

(festivalový název)
  • Velká Británie How to Talk to Girls at Parties (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Velká Británie, rok 1977. Oslavy pětadvacátého výročí korunovace královny Alžběty II. jsou v plném proudu, punková vlna odporu proti establishmentu vrcholí a někde uprostřed této společenské vřavy se nachází Enn. Středoškolák, který má momentálně dva cíle: založit kapelu a najít si holku. To druhé se mu možná podaří, když se na hodně divném mejdanu seznámí se Zan, zvláštně naivním stvořením, které punk považuje za jinou kolonii. Toto nedorozumění je ale pouze první indicií, která naznačuje, že oba mladí milenci nemají stejnou domovskou planetu... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (62)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jak balit holky na mejdanech, Elle Fanning a punk ... okrem tohto, som nič iné o filme nevedela, takže to čo prišlo, ma našlo nepripravenú. Hlavné tie divné sci-fi veci mi hlava niekedy nebrala. To ostatné boli ale výborné dialógy, sem-tam skvelá hláška, slušné herecké výkony, ale predovšetkým ma bavila trojica mladíkov. Vskutku zábavná divočina. 3,5* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy sranda, místy zajímavé, místy zase totální píčovina. Dohromady je to něco, na co se dá koukat, ale nakonec si z toho divák vlastně nic neodnese, protože to je tak divné a neobvyklé, že to moje vnímání občas nepobíralo. Zvláštní je, že u tohohle filmu by si člověk obhájil jakékoli hodnocení. 50% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

What the fuck? Takú hovadinu som už poriadne dlho nevidel. A to bol začiatok vcelku sľubný. Ale potom do deju zavítala tá podivná sektársko-mimozemská mánia, a ja som zostal na to pozerať s vyjaveným pohľadom a otvorenou hubou - v podstate od údivu (avšak nie v pozitívnom zmysle slova). Takže napriek potencionálne zaujímavému úvodu v znamení Punk77 sa to zmenilo na poriadnu blbosť! Dávam jednu hviezdičku len vďaka viacerým dobrým dialógom a niekoľkým výstižným hláškam. Ale čakal som niečo lepšie, oveľa lepšie... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Britská podivnost, která mě trápila. Do filmu jsem šel bez jakýchkoliv informací,což dělám výjimečně a zrovna zde se mi to vůbec nevyplatilo. Většinou mi úlety sedí a možná kdyby byl film Thrillerem, tak by se mi i líbil, ale ono je komedií, která mi nepřišla bohužel vůbec vtipná. Občas oplzlé, povětšinu času podivné a místy mi to přišlo i trapné. Škoda, ale tohle nebyl můj šálek kávy. Dokoukáno s velkými problémy. 20% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"How To Talk To Girls At Parties" bude asi najzvláštnejší film, ktorý som zatiaľ mal možnosť roku 2018 vidieť. Uvidíme. Možno ešte zažijem možnosť vidieť niečo, čo ma skutočne prekvapí absolútnou originalitou a miestami aj absurditou, no jednoznačne je to momentálne jeden z najoriginálnejších filmov. Zaujímavá zápletka, zasedenie do 70-tych rokov funguje, je tu pár skutočne skvelých scénok, no ku koncu mám pocit, že upadneme do klišé, ktoré nie sú veľmi zaujímavé a výsledne film toho potom už moc neponúka. Kulturálne možno, no príbehovo ani nie. Čo je na tomto filme podľa mňa super sú 2 veci. Nicole Kidman a Elle Fanning. Obe si užívajú tieto role a páni je to na nich oboch poriadne vidno. Všetky scénky s nimi sú fantastické. A veľmi zaujímavo spracované. Hovorím si, že sa museli riadne baviť. Niektoré časti sú celkom zvláštne, no keď človek pochopí čo sa deje, dá to zmysel. Kostýmy sú super a celkovo mám pocit, že to filmu aj pridáva na jeho originalite. Hudba je dobrá a plus je tu aj jedno (podľa mňa) skvelé koncertné číslo, ktoré stálo za to vidieť. Punk je proste punk a v tomto svete to pasovalo fantasticky. Niektoré efekty sú tiež super. Asi by som len chcel, aby sme nešli nakoniec cestou klišé a dosť veľkej melodrámy. Myslím si, že to bolo miestami aj vtipné aj energické, no potom sa to niekde ku koncu stratilo a upadlo do štandardu. Za jedno pozretie to stálo, ale vrátiť by som sa k filmu už asi nevrátil. Ale určite si ho zapamätám. To je isté. Hodnotenie: B- ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na filmovém festivalu v Cannes 21. května 2017. (griph)
  • V závěrečné scéně filmu, kdy fanouškové přichází do knihkupectví, kde se odehrává autogramiáda, je záběr na sklo obchodu s nálepkou „Sandmana“. Tento komiks také napsal Neil Gaiman, autor předlohy tohoto filmu. (PetraRuze)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama