Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (579)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělské seriály jsou pro mě teď velmi zajímavé téma, které se chystám trochu víc probádat. A La casa de papel je aktuálně asi jejich nejznámějším (a masou nejoblíbenějším) zástupcem. Vlastně se tomu vůbec nedivím. Profesorův plán je geniální a většina z únosců jsou sympaťáci nebo magoři, kterým nejde nefandit. Jejich červené kombinézy se pomalu, ale jistě stávají legendou a vsadím se, že se do nich i mimo Španělsko obleče na halloweenský večírek nemalé množství fanoušků. A já budu možná jedním z nich. Po první sérii jsem váhala, zda je to opravdu taková pecka. V průběhu třetí už mám jasno... 5* ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Lepší 3* za všech 5 sérii v deseti dnech. První loupež funguje lépe (za 80%), postavy jsou převážně super a jeden snadno přehlédne, že si nakonec chtějí natisknou 4 tuny papírových eurovek na každou hlavu zloděje a odejít s tím v cestovce. Druhá serie je něco jako další Prison Break. Šablona je téměř totožná, ale podruhé už spousta věcí tak hladce nefunguje a aby se to zamaskovalo, vše musí být přehnanější a jede se v twistových liniích beznaděj, debilita (nějaké postavy), naděje a genialita (většinou Profesora) = u mnohých událostí a příčinách/důvodech některých "zvratů" jsem solidně trpěl. Co tvůrcům opět hodně uniká, je náročnost práce a přepravní kapacita 90 tun zlata a s tím spojená logistika, kdy se viditelně pracuje jen s desetinkou. Ale na covid karanténu je to celé fajn vycpávka. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* je to sice už nějakou dobu, co jsem hltal tento skvělý seriál o bankovních lupičích, ale na komentář jsem jaksi pozapomněl... hned to tedy napravím. Sice ho vychvaluju a s napětím jsem sledoval obě první série, ale nakonec mu dávám jen 4 hvězdičky, a to jen z jednoho důvodu, který mě chvilkami dost štval. A to díky neuvěřitelném náhodám, které šéfovi gangu téměř vždy procházely a bylo jich nemálo. Jinak je to kvalitní práce po všech stránkách, kterou všem doporučuji. Co se týče třetí série, tak ta mě už neláká, protože podle mě není na co navazovat a tam už se musí vařit z vody. PS: Hlavně si dejte pozor při výběru, že jsou dvě verze jedna původní španělská a druhá pro Netflix. Každá má totiž jinou stopáž a tím pádem i jiný počet dílů. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

havLord 

všechny recenze uživatele

"Plan znel: vyběhnout ven, zahodit peníze a zacit strilet na policii." (pani s panem vybehnou ven, zahodi peníze a zacnou strilet na policii. Policie palbu opetuje a jeden z nich je zasazen) "Ten plan jsem si prosla snad tricetkrat, ale Profesor nám nikdy neřekl, ze na nas budou strilet zpet!" Wot. Vzacny wtf preslap jinak desne promyslenyho heistu. 🤦‍♀️ ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Španělská expanze kvalitních filmových kousků doslova vtrhla do mého pokojíčku a usadila se na několik večerů na obrazovce mého domácího kina. Velice podrobný manuál, jak vykrást nějakou tu banku a odnést si nějaký ty drobný, ať člověk nemusí každodenně vstávat do nějaký tý práce. Hlavně mi to ukázalo na co si dávat pozor a že mi nestačí nějaká ta lopatička a sbíječka, ale hlavně používat mozek a mít náhradní plán, kdyby se něco pos.... Celkem sympatičtí hlavní hrdinové nás přenesou na místa zločinu, kde se samozřejmě to něco pos... a oni se s tím musí vypořádat po svém, většinou díky moudrým radám svého duchovního guru a strůjce veškerého plánu, kterého všichni přezdívají Profesor. Vidíme tam mnoho retrospektivních, někdy i zábavných momentů, jak všechno vzniklo a jak se partička zlodějíčků pojmenovaných po městech setkala. Bohužel musím konstatovat, že někteří mí favoriti a koně, kterým jsem fakt fandil mi tam zkapou a člověk pak musí uronit nějakou tu slzu. Ale také jsou mi tam dvě postavy nesympatické a někdy i odporné svými nelogickými výbuchy. Ty postavy nebudu jmenovat, ale napovím, že svou neloajalitou a výbušným a neprofesionálním chováním ohrožují sebe sama a i ostatní. Zatímco první dvě série byli takové seznamovací a řekl bych někdy až komorní odehrávajíc se na dvou až třech místech. Tak zatím třetí a čtvrtá série byla akčnější a z mého hlediska promakanější až by se dalo říci někdy až srdcervoucí a moc se těším na pátou sérii o které tak trochu tuším, jak skončí, ale možná se pletu a určitě se nechám překvapit. Prozatím po čtyřech zkouknutých sériích dávám něco přes 90%. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (78)

  • Na začátku tohoto dílu můžeme slyšet skladbu „Friday I'm in Love“ od zpěvačky Phoebe Bridgers z roku 2018. Tato píseň je coververzí od britské hudební kapely The Cure. (Trajektt)
  • Kulomet použitý lupiči je policisty ve 2. epizodě 1. série chybně označen jako „Browning“. Ve skutečnosti se jedná o kulomet MG42/MG3 a ve 12. epizodě 1. série (čas 41:21) je pak v záběru vidět, že v nábojovém pásu kulometu jsou slepé náboje (patrně .308 Win BLANK), což by zasahující policisty mohlo sice zastrašit, ale rozhodně by vedle nich nemohly dopadat kulky tak, jako je to zobrazeno v následných záběrech. Dále je v jednom záběru vidět, že nábojový pás končí, což by znamenalo, že Tokio bude muset přebít (zavést nový pás), v seriálu však pálí nepřetržitě a naopak je na dalším záběru pás opět dlouhý, aniž by přerušila palbu a pás vyměnila. Zajímavost: Na vozíku s kulometem je položený box s náboji, což má asi evokovat, že mají lupiči ke kulometu zásobu nábojů, na boxu je však nápis „5.56 x 45 PLASTICO“, nejedná se tedy o náboje pro tento kulomet a navíc jsou opět jen slepé. (MGG)
  • Filmaři nejprve chtěli seriál natáčet v reálných prostorách banky, k tomu ale nedostali povolení. (ČSFD)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama