Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (163)

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli chtěl Groening překonat své dva předchozí seriály, tak si vztyčil vcelku jednoduchý úkol a klidně přiznám, že se mu to i povedlo. Což ale není nic převratného vzhledem k jeho předchozí tvorbě. Netflixácký seriál parodující fantasy a historii by však mohl zaujmout, kdyby autoři využili na maximum potenciál fantasy prostředí a hlavně konečně možné nekorektnosti. Jenže namísto toho dostaneme další jednoduché epizody Simpsonů, jen v jiném kabátku a s jinými postavami, mezi nimiž je sice nějaká chemie, ale dost to shazují nedostatečné sympatie, které k postavám máme. Ale dvojka Elfo a Lucy je topka. Epizodovost epizod byla otravná, to se ale napravilo v posledních třech epizodách (které dokonce obsahovali i neočekávaný zvrat, který tedy každý čekal 😁), kde se již vypráví jednotný příběh. S ohledem zpět pak lze konstatovat, že i většina epizodních dílů měla v příběhu svůj význam. Pak jsou tu usměvavé věci jakože když v rámci korektnosti vidíme černé a bílé lidi ve středověkém městečku, což je pro mě jako pro Evropana rána do očí, ale co lze čekat od amerického seriálu. Mnohem horší jsou nelogičnosti jako vyhlášena válka, která se později ani neřeší a nakonec s ní vyhrožují znovu. V konečném důsledku bych spíš od seriálu očekával větší parodii, protože příběh sám o sobě nevymyslí tak aby fungoval. I přesto se ale těším na další sérii, už jen proto, jak skončila poslední epizoda. Kdo by řekl, že pitomoučký americký seriál s ošklivou princeznou dokáže navnadit na pokračování. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje začátky s Disenchantment (šílený slovo! nejsem schopná si ho zapamatovat, natož vyslovit) byly velmi rozpačité, protože jsem tam hledala něco, co tam není (nebo mi to prostě má být skryto). A jakmile jsem si to připustila, začala jsem se bavit. Není to žádná pecka, ale po pár dílech jsem se vážně začala těšit, až děti usnou a my si s manželem zase pustíme dva tři díly. Je to oddechové, čekala bych to víc vtipné, ale to je věc vkusu - tím nechci říct, že bych se nebavila a občas nevyprskla smíchy. Vychází mi tu v hodnocení tři hvězdičky, tak je tam nechám. I když přiznávám, že v těch začátcích jsem byla fakt přísná a dvouhvězdičkové hodnocení jen lítali. Možná bych to teď hodnotila kapku jinak. 3,5* ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bída. Dokoukal jsem asi šest dílů. Sám nevím, protože jsem ty trapné scénky a slabé vtípky okamžitě přestal vnímat. Zdá se to jako hravé a perverzní, nač by se člověk chtěl podívat. Nakonec ale velké zklamání.. tak uvidíme, jak se to dál vyvine, jestli se k tomu vůbec kdy dokážu vrátit. N/A% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední Groeningem neprozkoumaná epocha je tady. Věčně ožralá princezna a její kámoši na cestě za pravdou, štěstím a prachama. Přes pomalejší rozjezd velice příjemná záležitost, která je sice z velké části zkopírovaná, ale má srdce. Největšími tahouny jsou jednoznačně Luci a Elfo. Finále první řady je nechutně otevřené. Elfooooo! Takže první série byla pouze první polovina série... Kvalitativně to v druhé půli nabírá větší obrátky ať už jde cestu do pekla nebo steampunkové království, které doufám ještě navštívíme, ale stále se občas objeví hluchý díl čistě pro vyplnění. Postavy jsou čím dál tím víc sympatické. Elfo se škrabkou válí. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Milujem Futuramu a tiež fantasy, tento seriál tak na papieri pôsobil ako splnený sen (čo nevyšlo s Korgothom mohlo výjsť pod Groeningom). Výsledok je ale trochu rozpačitý. Geniálne momenty nechýbajú (“Wow, som naozaj dobrá mäsiarka!” -”Toto je Zverimex.”), ale sú nariedené s dlhými pasážami, kedy sa nič prudko zaujímavé ani vtipné nedeje. Potenciál fantasy prostredia sa tiež nedarí žmýkať naplno a postavy až príliš okato pripomínajú preskinovaného Frya, Bendera a Leelu z Futuramy. Priestor na stúpanie vyššie tu isto je, som zvedavý čo prinesie druhá séria. 7-/10 ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Keď Luci a Zog pomocou magickej gule sledujú minulosť, môžeme na moment vidieť časostroj z Futuramy (od r. 1999), konkrétne z epizódy The Late Philip J. Fry (2010). [Zdroj: digitalspy.com] (Fauirien)
  • Psi, hrající poker v pozadí jedné ze scén, je odkaz na malbu s názvem „Friend In Need“ od Cassiuse Marcelluse Claye. (NiWi)
  • Královna Oona v mnohém připomíná první dámu USA a manželku Donalda Trumpa, Melanie Trump. Je cizinkou, není první manželkou, není zrovna oblíbená ve své zemi, nepůsobí spokojeně a staršímu manželovi porodila syna. (hansel97)

Reklama

Reklama