Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Nic a Worick žijí ve městě Ergastulum, které je plné všech druhů zločinců. Jejich prací je prakticky vše, pokud je za to dobře zaplaceno - vraždy i únosy, je jim to jedno. Jednoho dne jsou najati policistou na vraždu místního mafiánského bosse. Jak se ale ukáže, tato práce je ve skutečnosti mnohem větší sousto, než ke kterému se upsali. (Harroc)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (17)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Nejprve asi začnu tím, co mě tu zaujalo, což je animace, hudba, akce, postavy a držení se s nechutnostmi na minimu (oproti jiným gangsterkám). Na druhou stranu mi to nepřišlo jako něco výjimečného, kdy především bych viděl tři hodně velké mínusy a to zaprvé nepřehlednost, zadruhé zašedlost a zatřetí (nejdůležitější), že mi to přišlo jako hodně slabý odvar Black Lagoon. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně zpracované, líbilo se mi prostředí, ani příběh nebyl špatný, postavy rozhodně zajímavé... problém ale zřejmě je v tom, že mě to nechytlo natolik, abych udržela pozornost. Trvalo mi víc jak půl roku, než jsem se dostala k poslednímu dílu... Pokud máte rádi gangsterky, špínu, pot, přestřelky, podsvětí... směle do toho. Ale pokud vám to – zřejmě asi tak jako mně – nic moc neříká, tak si myslím, že je to ztracený čas, který můžete věnovat jiným anime. ()

Reklama

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda! A jedinej důvod proč nedávám 5 hvězdiček, je ten že to zatím nemá konec - nebo spiše to končí v nejlepším a člověk by chtěl nějaké to zakončení. Asi je to tím, že Manga zatím taky nekončí, a tak nám pravděpodobně nezbýcá nic jiného, než si počkat na druhou sérii. Jinak bych se rád vyjádřil ke komentáři DaweForemana o podobnosti s Black Lagoon... i když by se mohlo na první pohled zdát, že jsou tyto dvě anime podobná, na mě osobně obě působily uplně jinak - a to ve prospěch Gangsta. Navíc tohle anime není tak epizodiální jako Black Lagoon a naopak rozvijí velice solidní děj, kdy svět/město Ergastulum vám každým dílem odkrývá více ze svých tajemnství. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Když se musím po 2 týdnech pauzy podívat, kdy bude další episoda, protože "dnes žádná nevyšla" a zjistím, že série skončila, je něco špatně... O čem to je? Gangsta vypráví příběh temných hlavních hrdinů, kteří se pohybují ve světě, kde to každým dnem umírá a neužijou si chvilku klidu. Když se dostane na akci, jedná se až o neuvěřitelné fyzické výkony, které zahrabou normální lidi pod zem. Připadá vám to něčemu podobné? Ano. Naprosto úžasný Black Lagoon měl velmi podobnou zápletku. Ovšem o dost origiálnější, zábavnější, koukatelnější, temnější a propracovanější. V porovnání s BL je Gangsta naprostý průměr. Možná je to dané i tím, že to tak rychle "skončilo". Aby byl příběh nějakým způsobem dokončem, v budoucnosti se dočkáme druhé sezóny. Ortel: Z prvního extrémně kladného dojmu to ve 12 dílech ochabovalo, až jsem se prakticky poslední 3 díly ani na další episodu nijak netěšil. S těmi prvními se to nedá srovnat. Hlavní postavy jsou velmi zajímavé, avšak jejich potenciál je zdaleka nevyužit. To platí i pro postavy ostatní, které nedostaly moc příležitostí na rozvoj. Byly všechny mdlé. Lehce představeny, menší zápletka, něco se s nimi stalo, s nikým to nehlo... Opět na to koukat určitě nebudu. Shrnu-li své pocity, stalo se z toho spíše takové zklamání. Postavy zapomenutelné, boje nezajímavé, všechno to působí tak nějak... Nijak... Znalí angličtiny mrkněte na povedenou recenzi. Gangsta prostě failnul v prezentaci světa, který nám poskytnul. Fádních 40% ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku sledovania mi bolo jasné, že Gangsta nie je tak celkom mojou šálkou kávy. Nemyslím teraz žáner, ten koniec koncov zbožňujem. Jedná sa skôr o až príliš kultové spracovanie, s veľmi pomalým rozvojom postáv. Výhrady, ne-výhrady, prvých päť epizód ma ohromilo. Mohla za to hlavne vynikajúca animácia, dialógy a soundtrack. Tu ale prišiel moment, kedy príbeh takmer zastavil a než sa znovu pohol, bolo jasné, že nestihne zodpovedať ani polovicu z otázok, ktoré vyvolal. Napokon, to muselo byť štúdiu Manglobe očividným už od samého začiatku, nakoľko všetci boli zoznámení s blížiacim sa bankrotom. Takto tu máme iba hŕbu psychopatických charakterov, nevysvetliteľný chaos a na záver nešťastne uzavretý príbeh, ktorý vôbec uzavreto nepôsobí. Obrovská škoda, do projektu som dával omnoho väčšie nádeje. Btw. Seriál má vynikajúci opening, ktorý som ani jeden krát nepreskočil. ()

Galerie (293)

Reklama

Reklama