Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 1

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (384)

petero 

všechny recenze uživatele

Ja som to tušil že Conjuring 3 od Michaela Chavesa sa mi nebude páčiť. Už jeho The Curse of La Llorona som nedokázal dopozerať pretože film mi neprišiel strašidelný. Skrátka nevie budovať atmosféru ako James Wan na ktorej táto séria stojí a len vďaka hlavným predstaviteľom som to s menším utrpením dal. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Wilsonovi a Farmige tá rola manželov Warrenových skrátka sedí. Verím im tie emócie a počas sledovania im držím palce. Tieto nadprirodzené detektívky sú ukážkou toho, ako dokáže príbeh fungovať aj napriek absencií prekvapivých zvratov a aj za využitia žánrových schém a klišé. Chaves možno nie je Wan, ale rozumie atmosfére a cíti tempo. Najviac oceňujem finále, ktoré malo nábeh skĺznuť do preexponovanej frašky, ale nakoniec to ako tvorca dokázal ustáť. Hoci finále je najslabšou časťou aj napriek Van Morrisonovi. V zásade sa jedná o dôstojné pokračovanie. Myslím, že z príbehov tohto manželského dua sa dá ešte ťažiť. Otázne je, či sa do toho tvorcovia pustia ešte raz. Každopádne by som nebol proti. A John Noble si aj napriek malému priestoru kradne scény pekne pre seba. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Z celkové řady již třetí stejnojmenný film a ze souvisejících filmů (Annabelle, Insidious, Sestra, La Llorona) už to musela být alespoň desítka. Vzhledem k počtu předchůdců, mne až zaráží, jak vysokou úroveň si bylo dílo schopno zachovat. Nejenže byl horor nápaditý a originální, ale také nadprůměrně strašidelný a toho si cením pokaždé. Nácházela se zde celá řada dobře zvolených lekaček, nepříjemného kroucení těla a do toho scény s neuvěřitelnou temnou atmosférou, která byla pozvolna v průběhu budována tak dobře, že jsem se v reakci na to strachy postupně rozpouštěl ve své posteli. Kromě strašidelných scén bych chtěl ještě velice pochválit herecké výkony všech zůčastněných a k tomu výborně zvolenou záporačku, jež představovala mocného protivníka. Na závěr, i když zde byl moc dobře vykreslený věčný souboj dobra a zla, tak scéna s ,,power of love" mi připadala malinko cheesy (syrová), ale nejedná se o nic, co by dramaticky ovlivnilo mé hodnocení. 90% PS: Nejenže toto pokračování vyrovnalo své předchůdce, ale ještě se zařadilo mozi mé nejoblíbenější. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Víte, jednou jsem se s Elvisem potkala." "Vážně? Před tím, než umřel, nebo po tom?" Vera nám stárne a nevypadá dobře, myslím, že ji to čáryfukování zmáhá - myslím účinkování v něčem, čemu filmový znalci říkají "Conjuring universum", s čímžto názvem nejsem v souladu. Wan jen bezskrupulózně vykradl část křesťanství (a to ještě ne tu důležitou) a udělal z toho marketingový tah a senzaci. A já jsem nakloněn věřit tomu, že Warrenovi měli blíž k Zlatoslavovi Lockhartovi než Harrymu, ale budiž. Opakovat, že se tu opakuje stokrát viděné, je opakování k ničemu. To všichni víme. Eugenie Bondurant slušně supluje dovolenou Bonnie Aarons a je to fakt nepěkná svině. Velmi nadhodnocené 3* tomu dám jen proto, že je to o čertíkův chlup lepší jak The Nun 2. Ale žádná skvostná filmařina to tedy rozhodně není a umělecký zážitek ani omylem. A proppos - based on true story ještě bere někdo vážně? To snad ne! ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Já to mám asi trochu jinak než většina zdejších komentraktoristů, ale já se na tento snímek dívám jako na film podle skutečných událostí a né jako na duchařský horor. A kroutím hlavou a naskakuje mi až husí kůže, že nemohu uvěřit, co se to na tom světě děje? Srovnávání s prvníma dvěma díly se mě taky netýká, protože i když jsem je viděl, tak si je díky mým problémům s dlouhodobou pamětí nedokážu vybavit. Ale, co se týče tohoto snímku jsem byl uspokojen hlavně tím příběhem, který pojednává o dvou reálně žijících pátračích po paranormálních jevech, kteří se s pomocí kněze nebo nějakého podobného páprdy v černém taláru snaží vyhnat démona z malého chlapce a to nemyslím sexuální metodou jako to dělá řada jeho kolegů, ale starou dobrou metodou, která je nazývána jako tzv. excorcismus. Chlapec  se zdá být fakt vykolejenej, protože se na tý posteli kroutí jako nejlepší cvičitel jógy na světě. Ale po menších komplikacích mu naše dvojice s pomocí hodného strýce v černém pomůže, ale tím zlo nezaženou, jelikož se přestěhuje do jiné osoby, která díky povedené vraždičce skončí až u soudu aniž by věděla, která bije. A tady začíná práce našich specialistů, kteří se budou snažit vypátrat, co se vlastně stalo a odkud vítr vane? Víc psát nebudu, jelikož bych spoileroval, ale pro milovníky napětí, všech možných rituálů, nějakých těch vraždiček, obživlých mrtvých a celkově té atmosféry tajemna prostupujících až do morku kostí je to uspokojivá jízda a souhlasím s hodnocením 70%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Film se natáčel v americkém státě Georgia, zejména ve městech Atlanta a Newnan, kde se nachází historická budova, v níž se odehrával soud. Pak se dále natáčelo ve městech Palmetto, Buckhead a Fayetteville. Točilo se zhruba 80 dní. (Trajektt)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama