Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil náhodou, zaujal mě Tim Roth, který mě bavil v Lie to Me, tak sem to zkusil. První díl mě zaujal a nakonec sem skoukl všech deset epizod v kuse. Atmosféra byla fajn, postavy jak který ( potěšil Heyerdahl, který jede ve stylu HoW dalšího Švéda :-D). Akce, násilý, nahota fajn. CGI triky byly hodně poznat. Chvílema mi to přišlo trošku víc ujetý než by muselo být. Finále slušný. Druhá série je jistá, tak je to dobré. S odřenýma ušima za 4* - 70%. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně podle mého gusta. Hutnou atmosféru doplňuje vizuálně nápaditý styl. Krásné prostředí ostře kontrastuje s místy až brutálním děním. Tempo pozvolna graduje, minulost hlavního hrdiny je postupně rozkrývána a výsledkem je dechberoucí příběh pomsty, který musí potěšit každého milovníka podobných drsných krimi podívaných. Herecké obsazení je celkově zajímavé, Christina Hendricks si opět střihla jí sednoucí roli seběvědomé ženy, Christopher Heyerdahl dalšího solidního záporáka a potěší i neokoukané tváře v dalších rolích. Ovšem Tim Roth je úplně jinde, seriál táhne svým přirozeným charismatem a Jimův propad na dno je neskutečně sugestivní. Závěrečný cliffhanger sice dokáže diváka pořádně naštvat, ale druhá řada to jistí. 1. série - 100% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Antické drama uprostřed kanadské přírody aneb Spravedlnost je věc ošidná a relativní. 1) Nikdo není, za co se vydává, všechno je jinak, chování postav je nepředpověditelné. Děj ovládá syrová kanadská příroda a syrové charaktery._____ 2) 56letý vynikající (jak taky jinak) Tim Roth (šerif) a pěkně vytvarovaný asi 22letý Oliver Coopersmith (vrah Whitey) jsou zárukou, že je na co se dívat. Ještě je tu 42letý Stephen Walters (kytarista Jimmy)._____ 3) 9.6.2019 - Druhá řada pokračuje přesně tam, kde první skončila._____ I nadále se střídají nudné a bezobsažné chvíle s nabitým dějem, melodramatický telenovelový patos a prázdné kecy se zajímavou akcí._____ Pobavil mě závěrečný westernoidní souboj._____ Nejasný konec plný smyčcové hudby má zřejmě ponechat pootevřená vrátka pro další řadu._____ 4)  15.5.2021 - A tak se i stalo. Ve třetí řadě se děj přenáší do Liverpoolu a my konečně naplno zjistíme, co jsou naši hrdinové zač. Přetrvávají přednosti i vady z minulých řad - chvílemi velmi zajímavé, chvílemi nuda. Líbí se mi závěrečná pointa (v posledních vteřinách) - symbolicky vyjadřuje, co se má stát. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOČKÁTE SE SPRAVEDLNOSTI…“ /// Kurevsky dobrej úvod. A vlastně výbornej celej první díl! Městečko závislý na drobný turistice stojí před rozhodnutím – mít či nemít tady těžební rafinerii? Šerif je proti… ale koho zajímá jeho názor…, takže se brzo místo turistů vystrašených grizzlim, budou řešit jiný věci. Amazon překvapuje. Nesází na hvězdy (soráč Rothe), ale snaží se do mrtě vyždímat téma Nebojej se drsnosti a v tom je síla tohodle seriálu. Jen to začíná bej trošku blbý – jakože moc náhod nebo debilních rozhodnutí… všechno se to odehrává na malým prostoru, takže je to rychle vidět a celkem mě to začíná srát. Ale napětí udržet uměj. Sice sympatie (ty postavy) nemaj, ale na druhou stranu, jsou to slušní lidi. (Jen se v těžkých okamžicích rozhodujou divně.) Je tady dost záporáků, neutrálních postav. Ti kladní se projevujou pomaličku. Vlastně jich moc není – což je celkově dost smutný, když nemám komu fandit. Špinavý praktiky naftařský korporace, šéfka PR, která má svědomí, polda, kterej má žízeň a svým chováním zadělá na drama celýho serálu, vrah co je podivnej, rodina utápějící se v depresích… takovej nestandartní příběh, kterej stejně jak sere, tak baví. Zajímá mě, jak to vlastně je. Trochu blbý, hodně drsný…takže jestli máte rádi napínavost nade vše, bude vám dobře. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky když chci, aby někdo rychle utekl, prostřelím mu nohu. 2.) Jsem polda, co má žížu. 3.) Na seriály koukám proto, abych byl nasranej. 4.) Thx za titule „98765“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že to má protikorporátní podtón, navíc je to skutečně bravurně natočené, opravdu krásná kamera i slušné herecké výkony, jen...ta dějová linka je konstruována až moc na efekt, prostě slabší scénář, který oplývá až přespříliš náhodami, neuvěřitelnými věcmi nebo logickými lapsy... Škoda, fasádu to má opravdu pěknou... Série 1: 70 % ()

Galerie (356)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Alberta. (Duoscop)
  • V úvodní scéně slyšíme píseň „It Seemed the Better Way“ od kanadského hudebníka Leonarda Cohena. (Trajektt)
  • Ve 24. minutě, když starý muž dostane malého pejska, slyšíme v pozadí skladbu „I like It“, která vyšla v roce 1963 a je od britské kapely Gerry and the Pacemakers. Tato skladba byla rovněž předělána v roce 1980 britskou kapelou Depeche Mode. (Trajektt)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama