Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že vôbec takýto béčkovy film šiel do kín, ale nevadí, rad som si ho kukol. A ešte niečomu som sa divil v kine, len teraz si neviem spomenúť. Čo sa týka samotného filmu, tak je to taká klasika, že nájdu veľkého prehistorického žraloka, ktorého skratka treba utratiť, pretože je príliš besný. Zo začiatku ma to celkom bavilo, pretože sa to bralo celkom vážne a dokonca to malo akú takú záhadnú atmosféru. Druha polka s akciou už ma bavila trošku menej, kedže každú chvíľu niekto padal cez palubu, černoši začali hláškovať suchými vtipmi a celkom kazili atmosféru, alebo bola akcia až extra úsmevná a pritiahnutá za vlasy, ale dobre je to Statham povedzme, že by tomu žralokovi utiekol, kedže okrem toho, že je herec je aj potápač. Ale nebudem až taký kritický, pretože všetci vieme, že nemožne od toho očakávať ďalšie Čeľuste. Páčila sa mi ako bola spravená podmorská základňa a aj hudba od Harryho tiež bola dobrá a pokiaľ to neberiete vážne je to vlastne aj celkom sranda, hlavne preto, že je tam Statham, ktorý to proste vie utiahnuť. No a už som si spomenul, že čomu som sa divil. Kam vlastne zmizol rozpočet ? Pretože tých 130 miliónov tam moc nevidno. Sú len dve možnosti. Buď ich dali Jasonovi na novú Corvetu alebo ich zožral Meg. Obľúbený soundtrack: Mana One. 70% - 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Megažralok, kterému Čelisti otupila přístupnost. Takže zatímco Ajaovi před léty bylo povoleno zmasakrovat pláž plnou relaxujících lidiček, to samé už Turteltaub nesměl realizovat. Věčná škoda. Ve filmu je tedy téměř totožná scéna, kdy se prehistorický Megalodon blíží k hustě zalidněné pláži, nicméně na masakr už nedojde. A za to šla hvězda dolů. A jinak dobré! Tohle rybí dobrodružství má všechno, co si lze pod zábavným a dobrodružným filmem představit. Jason Statham je příslušně sympatický chlapák, který drží na uzdě své ego. Zbytek (p)osádky nezaniká pod jeho aurou, ženské jsou zde tři - kdo to má rád našikmo, nepohrdne Bingbing Li, kdo trochu chlapsky, tak dá prostor Ruby Rose a od vnadných vibrací je zde Jessica McNamee. A tempo je téměř vražedné. Film posílá na diváka divoký děj v několika vlnách. Dravec má pořád hlad, nemá žádného nepřátele a rozkouše co se dá. Jeho provedení je nepokrytě CGI, je ale znát, že z finančního rozpočtu sežral nejvíc. Úmrtí jsou mírná, jak bylo řečeno v úvodu, drastičnost by filmu prospěla. Jon Turteltaub není příliš obratný režisér, dal si pětiletou pauzu, která mu prospěla. Žravé piraně dostaly o něco většího kamaráda, takového Otesánka z rybí říše. Milovníci hrozivě vztyčených žraločích ploutví nad hladinou by jeho řádění i vražedný apetit mohli ocenit. Jedná se totiž o vzácný (filmový) druh, pokud jde o kino produkci. Po takovém námětu spíše sahají podřadné televizní produkce než studia, co by film napumpovala vysokým rozpočtem. A stalo se. Výsledek je svěžím závanem. V kině se film vyzbrojený (žraločími) ploutvemi neobjevil celou věčnost. A tak jsem se nechal rád pokousat. 9/10 ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač kolem projektu panovalo několik pochybností (včetně rozpočtu, který se tady ale utopit dal), Čína s pomocí Stathama v hlavní roli a Turteltauba na pozici režiséra, stvořila poměrně zábavný akční blockbuster. Ano, film trpí klasickými žánrovými klišé, ale postavy vám jsou vesměs sympatické (včetně asijského osazenstva "posádky") a film dokáže zabavit. Žralok se navíc na scéně neobjeví jen na 5 - 10 minut (jako tomu bylo například s celou bouří v Geostormu), ale od první třetiny snímku vytrvale pluje všude kolem. Díky tomu se prakticky nestihnete nudit, a přesně to si od filmů tohoto typu žádám. Jako v případě Zabijáka a bodyguarda je to sice Béčko až za roh (z čehož plyne i množství klasických nedostatků), ale svůj účel dozajista splní. Z mé strany o něco lepší počin, než nový Jurský Svět a zklamaný v žádném případě nejsem. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní filmu, podobne ako pri Kong The skull island, neviem, či sa autori snažili natočiť vážny a seriózny film alebo komédiu. Pokiaľ bolo účelom filmu zparodovať všetky shark-based filmy, tak sa im to celkom statočne podarilo. Ak ale producenti myslia tento film úplne vážne, neviem, čo si o ňom myslieť. Príbeh predvídateľný, postavy ničím neprekvapia, hudba obstojná a pravdaže počítačové triky na výbornú. Filmu však absolútne chýba atmosféra, a aj tých niekoľko obstojných dramatických momentov narúša nepotrebná komická vložka. Zle pôsobí aj to ako sú vo filme predstavení všetci Azijati, mohli si tiež odpustiť tie sentimentálne momenty, ktoré sú skôr komické ako vážne. Jediné pozitívum, ktoré film drží nad vodou (doslova) je Jason Statham. Asi som zaujatá, ale jeho spôsob hrania je príjemný a nenútený. Tak asi toľko. 45% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po cool plakátech a průměrných trajlerech připlul letní megavýplach, se kterým se ponoříte na nejhlubší místo na Zemi (respektive pod něj), pokocháte se obřím prehistorickým žralokem a na konec skoro uvidíte masivní masakr údajně nejlidnatější pláže na světě (Ajovy Piraně se shovívavě zubí). Prostě všechno je tu nej a mega, ale zároveň po tom filmu neštěkne pes, protože scénář, režie, herci, akční scény, triky, hudba i humor nepřesahují vyměklou blockbusterovou rutinu s notnou dávkou tuposti. Jasně, žádnou intelektuálštinu od toho nikdo nečekal ani nechtěl (byť je to podle knihy a jsou pod tím podepsaní tři scenáristé), ale to neznamená, že to musí být tak zapomenutelné. Ale jako divák, co má slabost pro žraločí, podmořské a námořní filmy a jako člověk milující moře, lodě, ponorky, vrtné plošiny, podmořské stanice a legendy o mořských obludách, jsem si to docela užil. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Objavujú sa špekulácie, že žraloky druhu megalodon stále prežívajú v nepreskúmaných častiach oceánov, vrátane Mariánskej priekopy. Jedným z najčastejšie uvádzaných argumentov je fakt, že niektoré druhy, ktoré boli predtým považované za vyhynuté, boli neskôr objavené živé. Ako príklad sa najčastejšie uvádza latiméria. Vedci vo všeobecnosti ale možnosť, že by megalodon stále žil, odmietajú. (ČSFD)
  • Snímek je natočen na základě románu „Meg: A Novel of Deep Terror“ z roku 1997. Téhož roku získalo práva na natočení filmu studio Disney, avšak roku 2015 jej převzalo studio Warner Bros. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 13. října 2016 v Aucklandu na Novém Zélandu. Hlavní natáčení pak skončilo 11. ledna 2017. Točilo se také v Číně. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama