Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co dělá z člověka sériového vraha? Nebo policistu, který se ho musí neúnavně snažit dopadnout? Jaké události formují osobnost člověka a určují, jaká lidská bytost se z něj nakonec stane – vrah nebo policajt? Rellik (anglicky vrah pozpátku) je metaforická konstrukce, která obrací příběh sériového vraha vzhůru nohama. Pachatel je dopaden dřív, než se seriál začne vracet zpátky v čase až na samý začátel – k samotnému zločinu a nakonec i vrahovi. Pátrání po zabijákovi je páteří celého příběhu, který se však točí kolem zničeného a zohyzděného detektiva metropolitní policie Gabriela Markhama (Richard Dormer). Záhadný, neústupný a charismatický Gabriel je posedlý pronásledováním sériového vraha, který ho poznamenal nejen fyzicky, ale i duševně. Gabrielovou partnerkou je Elaine (Jodi Balfourová). Je to inteligentní a zanícená detektivka, která se touží zavděčit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

dalia 

všechny recenze uživatele

Celý styl postupného vracení v čase je velmi originální a působivý. Seriál vyžaduje určitě větší soustředění při sledování než klasické kriminálky, protože některé zdánlivé drobnosti se časem ukážou jako důležité a zdaleka není vše je tak, jak se původně zdálo. Rozuzlení začalo být zřejmé až na konci 5. části a alespoň pro mne bylo poměrně překvapivé. Zaujal mne fakt, jak se povahy některých postav (včetně hlavního hrdiny) nakonec ukázaly jiné, než by člověk soudil podle prvního dojmu. V závěru mi vadilo, že se některé dějové linie dostatečně nevysvětlily (výběr některých obětí, závěrečný osud pachatele...). ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo podané a vyrozprávané. Zo začiatku to chcelo trocha si zvyknúť, ale potom to bola parádna jazda až do konca. Viem si predstaviť ťahať seriál aj nejaké 4 časti viac, ale to by muselo byť viac flashbackov a tým pádom pre iných aj väčší bordel. Parádna neobvyklá krimi, ale na najlepšie krimi z dielne BBC jej niečo chýba. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se točí nápadité a originální kriminální seriály se objeví Rellik. Ten se snaží být originální až to hezké není a tak kriminální příběh vypráví pozpátku. Jenže to jediné, co se jim opravdu povedlo je název seriálu, který když otočíte znamená v překladu z angličtiny vrah. Jde o to, že například hlavní postava má popálenej ksicht a vypadá jak z béčkového hororu, takže to na dojmu moc neudělá. Jenže když ani po třetím díle pomalu nevíte, co se v seriálu děje, tak si začnete uvědomovat, že se nápadu chopil člověk, kterej to prostě nezvlád. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že ten obrácený sled událostí tvůrci nedodrželi až do finále - pardón - až do začátku. Poslední díl vše konvenčně shrnul, vysvětlil a dořešil podle zajetých pravidel. Asi se zalekli, že jim většina diváku neporozumí a tak zabili zajímavý experiment, který vyžaduje poněkud vnímavější a soustředěnější publikum. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Originalita Relliku se při delším sledování ukáže jako jeho nevýhoda. První díl mě pořádně pobavil, ale s přibývajícím časem jsem se začal ztrácet v tom, kdy je kdy a kdo je kdo a proč tam byla ta která postava atd. 6.díl to celé dal do latě, dovysvětlil, ale myslím, že některé věci jsem úplně nepobral. Jinak hlavní dvojice zajímavá, zápletka taky a rozhodně se vyplatí vydržet, protože v tom 6.díle se dějou fakt zajímavý věci. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • V seriálu se také objeví útoky kyselinou. V Británii se v době natáčení objevili skutečné případy těchto útoků. (morgos)
  • Název seriálu „Rellik“, pozpátku „Killer“ znamená v překladu „Vrah“. (morgos)
  • Seriál se natáčel také v londýnském parku Cambridge Heath, kde se během natáčení našla skutečná mrtvola a natáčení muselo být přerušeno. (morgos)

Reklama

Reklama