Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 077)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno, takže zase prý další to jediné a pravé pokračování T1 a T2. No to už tu bylo a perfektní trojka se pořád kdoví proč ignoruje jako by nevznikla. No na předchozí paskvil Genysis jsem se i těšil a pak byl nemile překvapen. Tady jsem nic nečekal a taky ani nedostal. Podobně jako u posledního Predátora je strašně lákavý to zhejtit, ale já na to nemám čas a navíc už asi fakt stárnu. Takže v kostce? Akcí nabitej popcornovej biják nuda to není to netvrdím na akci se dá koukat. Potíž je v tom, že už tu není nic víc což je vzhledem k potenciálu celého univerza trestuhodné. Uvodní scéna prakticky shodí logiku prvních dvou dílu a pak už film jenom recykluje to co jsme viděli V T1 a T2 a dokonce jsou tu odkazy i na T3 jehož existenci popírá. Co se postav týče tak mužatka nudná a nevýrazná aspoň úplně nesere jako Courtney. Linda si párkrát vystřelí a zahláškuje a to je vše co je v jejích možnostech. A sorry, ale Rev-9 s ksichtem Mexickýho modýlka mě fakt neděsil. Zajímavě dopadl Arnold. Takže jak skončí Terminátor když splní úkol a nechcípne? Založí si rodinu a zpytuje svědomí! Jo aha.50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Skynet na mě a na mýho syna poslal několik terminátorů. Jeden nás nakonec dohnal a splnil rozkaz, co dostal v budoucnosti, která nikdy nenastala." Tak se nám to trošku komplikuje. Terminator je prostě fajn, ale už jich tady běhá nějak moc na to, aby to ještě dávalo smysl. Proto už v tom žádnej smysl nehledám, užívám si nasranou Sarah, nevěřím Grace toho vojáka v ní, nevidím v Dani budoucí zachráňkyni světa a přeju kovovýmu Carlovi, aby prodal hodně koberců. Jinak to samozřejmě bouchalo prvotřídně, ale s tím už se u jakýhokoli Terminátora tak nějak počítá. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlépe napsaný a obsazený Terminátor od trojky, která si v rámci narativu (vzhledem ke svým kvalitám) ignoraci nezaslouží, ale tvůrci pro to mají sakra dobrý důvod. Duchem se to originálním dvěma dílům blíží, jak jen to jde a osobně mám vlastně jen dva problémy, díky kterým nemůžu mluvit o maximálním uspokojení. V prvé řadě se Tim Miller extra nevytáhl. Není to tak, že by nějakou akci vyloženě zazdil. Ale současně jí nikdy nedá nic s opravdu wow efektem, ani jí nevyšperkuje takovou dynamikou, aby to bylo jedno. Když to člověk porovná například s posledním Šíleným Maxem, je Temný osud "jen" solidní řemeslo. No a pak kamera. Na můj vkus zabírá až příliš často detaily, takže akce není zdaleka tak přehledná, jak by mohla být. Noční scény navíc mají svým zabarvením takový ten laciný nádech, který je smutnou připomínkou toho, že dnes už se akčňáky na film netočí (úplně stejně mě to rušilo v posledním Rambovi). Cíl se každopádně povedlo splnit - konečně je tu film, který má šanci (a i si zaslouží) odstartovat novou trilogii. Tak snad to tentokrát vyjde. 70% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nový Terminátor doslovně reflektuje vývoj společenské situace a kompletně převrací význam Johna Connora. Hlavní myšlenka celého filmu totiž absolutně dokonale vykresluje převrácené vnímání role ženy pro budoucnost civilizace. Ne, že by to nějak vadilo, ale ta snaha o myšlenku je tam znát. Samotný film je jinak celkem zábavný, má tempo a několik povedených soubojů. Arnold se povedl a twist, který nám tvůrci naservírují hned na začátku je hodně překvapivý. Přiznám, že z trailerů jsem měl u Mackenzie Davis rozpačité pocity (působila tam jako nějaká hříčka přírody - což do jisté míry sedí i na tento snímek), ale nakonec jsem s ní žádný velký problém neměl. Celkově musím pochválit hlavně to, jak se tvůrcům daří parafrázovat první a druhý díl takovým způsobem, aby jim neudělali ostudu. Sečteno podtrženo... Dark Fate je povedeným nástupcem původních kousků, který může diváka jen překvapit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $62,253,077Tržby Celosvetovo $261,119,292Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Žiadny veľký boom sa nekoná ale ide len o obstojný recyklát predošlích dielov a to nemyslím zrovna prvých dvoch častí. Skôr mi to pripomenie taký mix v poradí 3,4,5 filmu. Herecké obsadenie poteší, či už ide o nové neznáme tváre a ani nehovoriac o starých známych, to je proste opojné, aj keď pozeráme na už dosť vyslúžilých hercov, stále majú svoj cveng. Nadchnú, pobavia, očaria, či takmer dojmú. Triková stránka na úrovni, akcia je úderná, hlavne úvod má riadny nápor a tempo. Príbeh neurazí, reboot Skynetu tu môže byť donekonečna. /videl v kine 2x: 80%/ ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Když se Rev-9 (Gabriel Luna) snaží propíchnout okno Humvee v letadle, tak zanechá pouze prasklinu. Po dopadnutí auta do vody se Rev-9 opět snaží rozbít okno, které je však jako nové. (Leopard105)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama