Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (393)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Avengers: Endgame mají jednu chybu, sou zničující, i kdyby vám postavy z toho světa byli ukradené a nezajímali vás, i tak vás Endgame odrovná. A teprve až teď, se z toho tak nějak dostávám a Detective Pikachu, je super volba na pohodový film, kde se o kladné a i záporné postavy bát nemusíte. Nicméně hlavní lidský hrdina, je zde kladný, ale jako moc, je to takový ten nezajímavý kladný hrdina, který se nijak nevyvíjí a je šedivý. Ale všechno zachraňuje, nejvíc sexy muž na planetě a tím je Ryan Reynolds, dalo by se i polemizovat jak moc je sexy a jeho dokonalost, by se dala snad srovnat s výbuchem supernovy, ale to třeba až příště. Ryan Reynolds.......hmm bože, už jenom to, že napíšu jeho jméno, tak se mi chvějí konečky prstů, si tenhle film viditelně užíval, užíval si všechno co s tímhle filmem souviselo a kdyby k sobě neměl žádného lidské hrdinu, tak by tvůrci udělali asi nejlépe. Humor je zde jako na horské dráze, Ryan Reynolds zavtipkuje a já se bavím, zavtipkuje hlavní hrdina či někdo jiný a nic, prostě nic a v tom je problém, nevyváženost celého filmu. Co se týče hlavního záporáka, je třeba vědět dvě věci, je zlý a jeho zlovolný plán, je úchylný. Jako neni to vyloženě špatné, ale Ryan Reynolds si to celý krade pro sebe a chtěl bych vidět film, kde Ryan Reynolds kreslí nahého Ryana Reynoldse a celé by to bylo v časové smyčce. Kathryn Newton když už je vidět, tak je překvapivě dobrá, škoda že ona nebyla tím hlavním lidským hrdinou. Je to fakt dobrý, jen nečekejte něco víc, než pohodový film s pokémony, což je trošku škoda. Jen tak tak, ty čtyři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dúfam, že už sa nikdy neuvidíme.“ Asi najpozitívnejšie, čo o tomto filme môžem napísať, je to, že prekvapivo dobre funguje celkové univerzum. Teda alternatívna súčasnosť, v ktorej vedľa seba bežne žijú ľudia a Pokémoni. Je tu množstvo efektov, väčšina z nich síce pochybnej kvality, ale zas na druhej strane sú to Pokémoni, tak možno šlo o umelecký zámer, neviem. Postavy mi boli absolútne ľahostajné (najlepší bol Pikaču a aj on ma nudil). Scenár by som z preventívno-bezpečnostných dôvodov radšej nekomentoval. Vyložene zaujať ma zaujal snáď len mím. A stresujúca kačka. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Když tvůrci oznámili tento projekt, ťukal jsem si na čelo a považoval to za další povedený žertík od šprýmaře Ryana Reynoldse. Nicméně když snímek Pokémon – Detective Pikachu dorazil do kin a první recenze byly pochvalné, definitivně mi sklaplo. Co jsem ale ve finále dostal? Dostal jsem především nostalgickou jízdu napříč všemi druhy Pokémonů, které jsem ve svých čtrnácti letech s velkým nadšením sbíral do speciálního alba. Dostal jsem Pikachua, snad nejroztomilejšího Pokémona vůbec, který promlouvá hlasem Ryana "Deadpoola" Reynoldse, a také jsem dostal slušně odsýpající snímek, který Vás ve svých nejlepších momentech dokáže královsky pobavit. Režisér Rob Letterman nám totiž zdatně servíruje nádherný svět, který sice stojí na vratkých a předvídatelných příběhových základech, avšak to mu po velkorysých scénách s Pokémony určitě rádi odpustíte. Tak jako jsem mu odpustil já, když jsem se právě díky tomuto snímku vrátil do dob svého dětství, kdy celý můj svět byl svět Pokémonů a jejich zápasů. Díky! „Maybe she can tell us about the long-term psychological effects of being strapped to a baby seat... next to a bomb!“ ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Pohodová rodinná zábava, ve které jde pochopitelně hlavně o představení co největší porce roztodivných příšerek a o seznámení díváků s novým filmovým světem - na úkor všeho ostatního. Snímek jede na půl plynu a ne a ne se pořádně odvázat a Poké svět naplno využít. Jo, šlape to, pořád se něco děje a hlavní cílovka (10 let?) bude spokojená - jen by to příště chtělo větší odvahu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Detektiv Pikachu rozhodně není filmem pro děti jak by se mohlo zdát a tak jsem byl celým výtvorem příjemně překvapen. I přes velice špatné herecké výkony hlavních dvou ,,dětských" představitelů (Justice Smith a Kathryn Newton), překvapivě vše funguje. Pikachu je roztomilý a vtipný, příběh není úplně předvídatelný a moc se mi líbilo, že se na konci doopravdy objevil Ryan Reynolds. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • V době uvedení filmu existuje zhruba 800 pokémonů, avšak ve filmu se jich objeví jen něco kolem 60. (NiWi)
  • První zmínka o mluvících Pokémonech se objevila už v roce 1996, ale Game Freak nebyl spokojen s mluvícími pokémony. (petr.koca)
  • Značka „Pokémon“ byla v době uvedení filmu nejdražší mediální franšízou. (DatZerain)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama