Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 2

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (794)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl milovníkem komiksů, tohle by byl film mého života. Jako milovník filmů jsem tu extravagantní a vynalézavou nálož stylistických hrátek, splitacreenů, intenzivního střihu a zběsilé akce dlouho obdivoval (nemluvě o bombastické hudbě), leč v závěru už jsem se cítil přesycen a po ukončení intradimenzionálních setkání už jen sledoval smršť audiovizuální dokonalosti v honbě za povinným ukončením. Rozhodně přelomové a obdivuhodné dílo, hraný Spidey se na tohle chytit nikdy nemůže.. 85% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dospělácký animák o Spider-Manovi, který jak svou originalitou, zpracováním, ale i příběhem strčil do kapsy své hrané předchůdce. Rozhodně zajímavý přírůstek do početné komiksové rodiny, která jak se zdá každý rok zrodí čím dál více potomků. Tento kousek si ale svou existenci hravě obhájí. Zatímco Nolanova série o Temném rytíři byla natočena pro zkušené konzumenty detektivek, Spider-Man: Into the Spider-Verse na mě působí jako určitá bible pro nynější teenagery. Tady se dnešní 15letí kluci můžou celkem snadno ztotožnit s hlavním hrdinou a s jeho životními motivacemi. 80% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Producenti Lord a Miller vzali komiksovou postavu z dílny Briana Michaela Bendise a je z toho animovaná pecka, která příliš nezaostává za prvním Lego příběhem. Scénář opět obsahuje množství drobných fórků a narážek pro znalce, ale na druhou stranu je velmi vstřícný i k publiku komiksově nevzdělanému. Nevíte, kdo je Miles Morales? Nevadí, mi vám to vysvětlíme (i když ne tak rychle a vtipně, jako kdo je Peter Parker). Navíc se na nás animáků hrnou mraky a u většiny je vám po kouknutí na trailer jasné, jak bude celý film vypadat. To tady neplatí a film bez problémů několikrát překvapí i svým vizuálním provedením. V akčních scénách nevadí cartoonovitá přestřelenost, jiné zase působí dojmem rozpohybované komiksové kresby, nechybí okna s dialogy či citoslovci. Při originální verzi s českými titulky jsem se zkrátka bavil nad očekávání dobře. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komiksový film vůbec. Ne, nesrovnávám paralelní světy s Avengers endgame, s jokrem, nebo s temným rytířem, to totiž nejsou komiksové filmy, to jsou filmy podle komiksů, které berou kreslené obrázky jako inspiraci, tady se je ovšem snaží převést do filmové podoby se vším všudy, takže tady se dá srovnávat třeba s původními animovanými Asterixi a třeba Watchmany. A je to sakra dobrý, naprosto perfektní přístup k látce, kde se otevřeně kašle na originy (aneb každý je zná, tak uděláma patnácti vteřinovou flashbackovou montáž), drží se naturelu komiksového spidermana a k tomu přidává neskutečně vtipné kombinace alternativních pavoučáků. Je to prostě fakt dobrý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle animak me vubec nelakal, ale nebylo vecer na co koukat, tak jsem mu dal sanci a byl jsem fakt hodne prijemne prekvapenej. Film je ze zacatku spis komedie se spoustou dobrejch foru, aby se postupne presunul do dost mozna jednoho z nejakcnejsich MCU filmu. Pribeh neni sice buhvijak komplikovanej, ale rozhodne dostacuje a dava prostor tvurcum pro ty vizualni hratky. Vetsina postav jsou naprosty sympataci, zaporaci jsou taky v pohode, ale hlavne tu jde o tu vizualni stranku. Ta je jednim slovem uzasna, misty skutecne jako ozivlej komiks, film diky tomu pusobi silene svizne, ale je pravda, ze obcas to je uz trochu moc na ukor prehlednosti. Ale i tak skvela svizna a vtipna zabava a na film s chuti jeste nekdy kouknu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Film vyšel v prodloužené verzi Alt-Universe Cut (česky „alternativní vesmírný sestřih“), která je zvláštní v tom, že přidané scény nejsou po grafické stránce dokončené. Celková minutáž se vyšplhala na 143 minut a 31 sekund. (Rominator)
  • První film o Spider-Manovi, ve kterém se Gwen Stacy objevuje jako superhrdinka Spider-Gwen. Gwen Stacy se objevila ve filmech Spider-Man 3 (2007), Amazing Spider-Man (2012) a Amazing Spider-Man 2 (2014) – v těchto filmech ale neměla žádné nadpřirozené schopnosti. (10milda)
  • Paralelní vesmír, ze kterého je Peter B. Parker, je vesmír, který se už na filmová plátna dostal. Jedná se o vesmír Earth-616, podle kterého byly natočeny filmy Amazing Spider-Man (2012) a Amazing Spider-Man 2 (2014). (UncleMorty)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama