Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (668)

Othello 

všechny recenze uživatele

Pro mě v pořadí asi páté selhání na poli všeobecně uznávaného seriozního seriálu. Jeden má až potřebu se ptát, zdali je chyba skutečně na straně těch děl, ale kdo mě zná, tak ví, že zkrátka jinak to ani není možné. Narcos mě minimálně překvapil v tom, jak všech deset epizod dokáže neustále vypadat jako prolog k něčemu, co nikdy nepřijde. Skoky v čase, odtržené scény, neustálé uvádění nových postav, s nimiž se nejednou seznámíme i rozloučíme v rámci deseti minut jedné epizody, úsporně jednozáběrové sekvence a příšerný, neskutečně strašlivý overvoice jednoho z protagonistů. Ten je samotný součástí jednoznačně nejnesnesitelnějšího aspektu série a to dějové linie s americkými policisty (přičemž jejich reálné předobrazy se jinak na tvorbě seriálu aktivně podílely - áha). Tahle dvojice hard-boiled fízlů s ironickými úšklebky, dvoudeckou americký whiskey v hrníčku, pornokníry a tvrďáckými komenty ve srandovně badass americkým přízvuku působí jak připsaná osmiletym fanouškem Clinta Eastwooda a spolehlivě pohřbívají jakoukoli scénu, obzvláště ve srovnání se soustředěným a charismatickým výkonem Wagnera Moury v roli jejich protivníka. Mimo to jsem ještě nedokázal se převalit přes formu, která ze všeho nejvíc připomíná hraný dokument, některé scény jsou vyloženě odfláklé (městské exteriéry často působí jak nepřiznaný důsledek guerillové filmařiny) a k podobně dobře sestavené sekvenci jako je úvodní vystřílení baru se již během první série nikdy seriál nepřiblíží. Pokud je tohle 3. nejlépe hodnocený seriál zde, tak mi to bere dost vítr z plachet. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz mám pochopitelně k Pablovi Escobarovi velmi blízko a přečetl jsem tedy snad všechny knižní publikace, které se jeho životem zabývají. Vím, jak dlouhá a trnitá může být cesta ze dna až na samotný vrchol a vím také, jak obtížně se následně na kýženém vrcholu balancuje. Fouká tam ze všech stran a každý se zespodu tlačí na vaše místo. Don Pablo patřil v tomto ohledu mezi ty nejúspěšnější, jelikož svou kokainovou říši povznesl na mnoho let téměř k oblakům. Byl jsem proto více než nadšen, když jsem se dozvěděl o existenci seriálu Narcos, který rozkvět Pablova bílého království podrobně mapuje. Trochu jsem se obával, že vzhledem k americké produkci bude Pablo Escobar zcela účelově vykreslen jako nějaký strašný zločinec, který vraždí malé děti na potkání a naopak agenti z DEA jako ti nejsprávnější chlapi, kteří přišli zachránit Kolumbii před kokainovou tyranií. Naštěstí jsem se mýlil a Narcos tak lze považovat za vcelku nestranné dokudrama, které zároveň velmi názorně ukazuje patologický charakter války proti drogám. Války, v které se státní mašinérie rozhodla zničit kokainového krále Pabla Escobara a to i za cenu desetitisíců nevinných životů. Na poli seriálové tvorby bychom našli opravdu jen pár výjimek, které se svou kvalitou mohou Narcos vyrovnat. Režie, hudba, kamera, herecké výkony, střih, akce. Všechno je téměř dokonalé. Ale jestli něco obzvláště vypíchnout, tak bezpochyby casting hlavní postavy. Wagner Moura v roli Pabla Escobara herecky doslova explodoval a s trochou nadsázky tím snad předčil i svou předlohu. Přesto by se na Narcos nějaké chyby našly. Slabinu představují zejména charaktery agentů DEA, které do prostředí světa Narcos tak nějak nepasují. "Zdobí" je americké buranství a po válečné zoně se mnohdy pohybují zcela lehkomyslně, jakoby naprosto zapomněli, že v Kolumbii si z nich nikdo na zadek nesedne. V praxi by zde s podobným přístupem k životu nepřežili více jak týden, natož pak několik let. Největší výtku pak musím směřovat k historické autenticitě seriálu. Chápu, že je Narcos určen pro neinformované publikum, které dosud o Pablovi vědělo jen to, že to byl jakýsi obchodník s kokainem. Avšak odborník jako já, který se světem kokainového krále podrobněji zabýval, musel nad některými zdánlivými skutečnostmi pořádně zakroutit hlavou. Mnoho postav má totiž v seriálu úplně jiné jméno než v reálu, některé postavy jsou dokonce zcela vymyšlené. Mnoho událostí se stalo naprosto jinak, než jsou v Narcos vylíčeny, jiné se naopak nestaly vůbec. Tyto četné historické nepřesnosti představují asi jedinou vážnější chybu na tomto vynikajícím seriálu. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Navzdory faktu, že Pablo Escobar je důležitou a fascinující figurou kolumbijské historie, Narcos se u mě vyšplhali sotva na 4 hvězdy. Ne snad proto, že by se tu špatně hrálo nebo se na to špatně koukalo, ale především proto, že ta nejzajímavější část Escobarova života je tu zoufale plytká a zkratkovitá (do zblbnutí se omílá, jak se sám vypracoval z ničeho, což ovšem vidíme na ploše možná tak půlky jednoho dílu), a většina děje je (mnohdy úplně zbytečně) podřízená (byť jakkoli zábavným) efektním a badass momentům (a ano, vím, že většina z nich se skutečně stala), nemluvě o tom, že prakticky žádná jiná postava nemá tolik prostoru, aby mohla být dostatečně zajímavá. Výsledkem je tak seriál, který je skutečně cool, zároveň je ale velice povrchní, ač se tak netváří. PS Druhá řada naštěstí tenhle nešvar úspěšně napravuje, a třetí i přes vlažnější rozjezd nakonec taky nezaostává. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Určitě se jedná o velmi dobrý seriál, ale mě osobně tomu něco chybělo, abych dokázal vytasit maximální hodnocení. Bohužel se nedostavil takový ten "vau efekt". Je to dobře odvyprávěné, charizmatickými postavami se to tu jen hemží, silné dramatické momenty tomu nechybí... Ale prostě v celkovém pohledu mě to zase tak nechytlo. Úvod je hrozně urychlený, celý další děj je místy dost zkratovitý, což narušuje atmosféru a ucelenost. Co se dramatičnosti týká, tak si nějak nemůžu odpustit srovnání s prvními řadami Homelandu, je to dosti podobné, ale tam byl člověk doslova přikovaný k obrazovce a atmosféra by se dala místy krájet, tady to není špatné, ale člověka to prostě tolik nevtáhne. Na druhou stranu oceňuju, že se tvůrci snažili víceméně držet historie, i když samozřejmě "přidané scény pro dramatické účely" jsou tak trochu ojebávkou. Za dobové záběry palec nahoru. Všechny 3 série jsou za mě kvalitativně vyrovnané a jedou v podobném rytmu. 80% ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál jednoznačně jeden z nejlepších, co jsem kdy viděla. Tohle je prostě zkurvenej masterpiece, jinak to fakt nazvat ani nejde! Skvěle natočený, zajímavý jako prase, herecky skvěle zahraný a asi jsem si díky tomu zamilovala Kolumbijskou hudbu. (Hudební vložka: Soy el fuego que arde tu piel, Soy el agua que mata tu sed aneb kdo nepřeskakoval intro a poctivě si u něj pokaždý zatrsal jako já, tak to má určitě pořádně vyrytý za těch 30 dílů do mozku, a pozná oč jde ( ͡° ͜ʖ ͡°)) Zkrátka a dobře Narcos je takovej vylepšenej dokument, kde se i bavíte a neusnete během prvních deseti minut. Hodnocení: Hned se vrhám na Narcos: Mexico/10 ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Pabla Escobara ztělesnil Brazilec Wagner Moura. Jeho rodným jazykem je tedy portugalština a kvůli roli Escobara se musel naučit španělsky. Portugalština a španělština jsou si relativně podobné, ale zdaleka ne tolik jako třeba čeština se slovenštinou. Pro Mouru to byla poměrně obtížná práce. (jerry12)
  • V této epizodě sledují agenti jednoho amerického pilota jménem Barry Seal, který byl jeden z vrchních pašeráků Pabla Escobara. V epizodě ho najdou pod krycím jménem Ellis McPickle. Barry Seal sice skutečně existoval, jeho krycí jméno však bylo Ellis McKenzie. (Hlavonozec)
  • Juan Pablo Escobar (Juan Murcia) nosí v seriálu hodinky Casio CA-53W. (TheSlezy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama