Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ferdinand Rybka (V. Brodský) je zaměstnán na poště, kde se společně s kolegy (V. Menšík a L. Kostelka) zabývá pátráním po správných adresátech z nedoručitelných zásilek. Povolání je pro něj zároveň koníčkem, neboť jako předseda hádankářského kroužku má v tomto směru všechny předpoklady. Zároveň je přesvědčen, že jeho soukromý život šlape na jedničku. Manželka (K. Slunéčková) denně vaří, dcera Hanka (L. Kořínková) je poslušná, účty za domácnost jsou vždy placeny včas. Zkrátka vzorná rodina. Z tohoto omylu ho vyvede až náhlé zranění kotníku, kvůli němuž musí zůstat nějaký čas doma. A ke všemu dostane jeden dopis s nedoručitelnou adresou… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vlastimil Brodský v roli rodinného hnidopicha a předsedy hádankářského kroužku pro Prahu 2 je zábavný zhruba tak, jako celá ta pošťácká historka – téměř vůbec. Přesto je toto prostoduché dílko cenné alespoň v tom, že podává nezkreslenou zprávu o úrovni tehdejšího televizního vysílání. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Příběh je celkem slabý a předvídatelný a zpracování mi po většinu času navzdory slušnému hereckému obsazení přišlo takové nemastné neslané. Naštěstí to oživují vedlejší postavy, pobavila zejména dvojka Evgen Jegorov-Vítězslav Černý (Von je přes ty kalórie. Von to má spočítaný. My kdyby teď jsme si dali buchtu, tak si v poledne nemůžeme dát plzeň. A to víte, plzeň je plzeň"). ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná černobílá malá televizní komedie s naprosto výtečným obsazením v každé roli. Je až s podivem, jak banální příběh o zaměstnanci pošty přitáhl před kamery takové herce. Bróďa ani nikdo ve vedlejších rolích rozhodně nezklamal a divák tak dostal hezky vyprávěný příběh o lásce k manželce, k práci i o smyslu zaměstnání. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Možná ze mě mluví zášť, kterou aktuálně cítím vůči poště, neboť už 3 týdny čekám na balík, který někde zašantročila, takže zde zobrazené oddělení lemplů, jejichž pracovní náplní je šifrování adres psaných analfabety, mě až drásavě irituje. Nicméně pokud se filmařiny týká je tahle povídka jasným důkazem, že i přes skvělé obsazení lze stvořit příběh slabý jak 5x vylouhovaný pytlík s čajem. Pár opravdu vtipných dialogů celkovou plytkost a banální pointu opravdu nezachrání. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama