Reklama

Reklama

Tajuplná zahrada

  • USA The Secret Garden
Trailer

Obsahy(1)

Román od prozaičky Frances Hodgson Burnett je o opustenej sirote Mary, ktorá príde ku svojmu strýkovi na panstvo. No tento film sa trochu odkláňa od klasického príbehu. Mary (Glennellen Anderson) príde ku strýkovi do továrne, kde všetko funguje na základe strojov. Nájde si kamarátov a objaví svojho bratranca Colinna (Paden Garrett Anderson), ktorý je invalidom. Mary nájde kľúč, ktorý ju a jej kamaráta Dicksona (Max River) dovedie do tajomnej mechanickej záhrady. Vďaka nej a jej priateľom obnovia čaro tejto mechanickej záhrady. (Emanuela)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Totálna debilina, ktorá by možno kvôli myšlienke nemusela dopadnúť zle, ale to lacné spracovanie, to bolo neskutočne ťažké dopozerať. Oproti tomuto je aj televízna Alica z 2009 skvelá práca. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Zde uvedený obsah tedy příliš nevypovídá o dílu, které zdá se ještě nikdy nikdo neviděl :) Takže jsem asi byl první. Rozhodně jsem neočekával, že se příběh bude odehrávat ve zpustlé a zaprášené teplárně v období, kdy už "shořelo nebe", místy je vzduch dobrý a jinde špatný a tam, kde špatný je se musí nosit masky. Prostředí je úplně absurdní pro jednoduchý naivní pohádkový příběh, inspirovaný výše zmíněnou předlohou. Byla to nejdivnější pohádka, co jsem kdy viděl. Kontrast příběhu pro děti od čtyř do šesti let a postapokalyptického prostředí mě slušně pobavil. A tak ikdyž představitelka hlavní role je otravně nesympatická a spousta věcí vůbec nedává smysl, jsem se smířil s tím, že nemusím všemu rozumět. Hledal jsem sice úplně jiný film Secret Garden a našel poťouchlost vyššího stupně, takový slabý houbový odvárek z Burtonovy Alenky, ale nešťastný ani zklamaný nejsem. Podivuhodně příjemný bizár. Odpovídající absurdní hodnocení :) ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Předlohu sice neznám a původně jsem chtěla vidět jinou Tajnou zahradu, ale řekla bych, že tato steampunková verze je taky zajímavá. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V originále se snímek v českém překladu jmenuje ´Tajná zahrada´, ale český distributor si určitě myslel, že slovem ´Tajuplná´ námět přiblíží k Julesi Verneovi, neboť je fakt, že prostředí příběhu nemá daleko od jeho románu ´Ocelové město´, čímž diváky více naláká. Román autorky Frances Hodgson Burnett se zfilmoval už v roce 1919 a od té doby byl několikrát remakován. Tento remake je tedy jeden z nich, který byl po vizuální stránce dokonce i upraven. Takzvaný steampunk sice nebyl až tak hrozný, ale na druhou stranu to zase moc nevyvolávalo. Po emoční stránce snad jen mírnější deprese. Snímek, viditelně nízkorozpočtový, vyniká až moc znatelnou studiovostí a umělotvorstvím. Pro televizní vysílání na nudný dopolední čas pro rodinnou diváckou usedlost by snímek mohl stačit. Jinak je to ale naprosto vše. Po zábavné stránce nenadchne. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama