Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět, ve kterém musíme žít pohledem populárního komentátora Jindřicha Šídla. Pravdy, lži a alternativní fakta kolem nás v týdenní video-glose s originální grafikou Tomáše Dusila. (Televize Seznam)

Recenze (54)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový humor, (prý satira) dosti primitivní, pro široké masy a rádoby intelektuály. Proč si dnes každý průměrný pisálek hned myslí, že je François Villon, nebo Borovský? Marná naděje, že autor scénáře teď vydrží nedutat pět let, se rozplynula. Škoda. S trochou nadsázky by se dalo říci, že kdo shlédne Šťasné pondělí, bude mít nešťastný celý týden, ale nebudeme nasazovat na šídlo psí hlavu. Lidově řečeno, bude nasratý až do středy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Fascinující přímý přenos ve vyčerpání formátu, kde jde vidět, že i John Oliver vlastně jenom umně klouže po bulvárních plochách, jenomže tady vyhrává ego, a i když neupírám Jindřichu Šídlovi unikátní komentátorské schopnosti, nutnost mít za zády úderného dramaturga je zde do očí bijící. Pragocentrismus tak moc „over the top“, až si říkám, jestli to není naschvál. Po té obří čistce na Streamu, kdy zůstal Šídlo osamoceně s Jankem Rubešem, je absence schopnějšího tvůrčího zázemí až příliš markantní. Koukám už jen sporadicky a vždycky mě to vytáčí čím dál víc. ()

Reklama

Jirkush 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se od dob České sody někdo konečně znovu pustil do politické satiry. Bohužel mi humor Šťastného pondělí příliš nesedí. Satira by měla být popichovačná, ale neměla by nikdy sklouzávat až k hejtu. Zatímco Česká soda často obsahovala vulgární a leckdy až brutálně černý humor, který se neštítil ničeho a nikoho, dokázala ho podat s maniakální lehkostí Petra Čtvrtníčka. Oproti tomu Jindřich Šídlo je jistě skvělý novinář, jeho satirické novinové komentáře čtu moc rád, ale ta snaha vypadat před kamerou jako česká verze Johna Olivera na mě prostě působí příliš nuceně a těžkopádně. Ale někdy se u toho zasměju, to zase jó. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Pořad tvářící se jako profesionálně stvárněná satira, ve skutečnosti však velice často trapné pokusy o žert, rozčilující střih a témata, chodící málo do hloubky. Pořad zkrátka předpokládá, že divák bydlí v Praze či v Brně a taky to pro něj točí, kdo bydlí jinde má holt smůlu, jelikož si připadá, jako třetí kolo u vozu. Je to trochu podpásovka ale nějak se mi nedaří přenést přes to, že člověk věnující se profesionálně žurnalistice má takovou vadu řeči.. To je v pořadu, který je celý vlastně jeden dlouhý monolog, značně rušící element. 3/5 ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Není to bůhvíjak skvělý pořad, ale sledovat se dá. Líbilo se mi vtipné glosování Tomáše Rosického, jakožto "geniálního záložníka, kterého jsme my fanoušci vždycky milovali..." :) Na Televizi Seznam je pár pořadů, které nejsou špatné a proto nechápu tak nízkou sledovanost tohoto kanálu, je 30x nižší než u TV Srračkandov Járy Soukupa, což je s podivem. Zřejmě se u nás najdou jedinci, které stále baví nekonečná řada převelice inteligentních pořadů a dokola se opakující německé televizní klenoty. ()

Zajímavosti (2)

  • Pořad získal pro rok 2018 cenu českého internetu Křišťálovou lupu v kategorii „Online video“. (P. J. D.)
  • Pořad se vedle první hlavní části skládá ještě z rubrik „Křižovatka Václava Dolejšího“, „Studia Jablunkov Konstantina Sulimenka“ a nakonec „Devadesátek Jindřicha Šídla“. Politikou a aktuálním děním se primárně zabývá Jindřich Šídlo a Václav Dolejší, zatímco Konstantin Sulimenko vybírá nepodstatné a humorné zajímavosti z domova i ze světa. V „Devadesátkách“ Šídlo vzpomíná na svoje milované mládí a navštěvuje místa, kde tenkrát bylo líp. (MartyBaumann)

Reklama

Reklama