Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (135)

Foma 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dvě řady, při druhé mi postupně došlo, že je to celé něco jako Kmotr po rančersku. Je to o krutosti, zabíjení a nelidství. Snad žádná postava není kladná, všichni jsou to antihrdinové, pronášející rádoby archetypální moudra a chovající se rádoby archetypálním starozákonním způsobem. Prostě "dotkni se mé půdy a já tě za to zabiju". V Americe jsem byl hodněkrát, tohle je přehlídka toho nejhoršího, s čím se v její mentalitě setkáte. Nevím, jak moc to autor myslí - jestli jako "ódu" na americký způsob života nebo jako sarkastickou kritiku, možná obojí, ale z tohoto "duchovního" poselství je člověku nic moc. Jinak technické zpracování, záběry Montany, napětí, herecké výkony, chytlavost příběhu, to všechno je skvělé. Takže ty tři hvězdičky jsou nedokonalým obrazem kvalit tohoto seriálu. Tak třetí série vykazuje zlepšení, jde více do hloubky ohledně "vedlejších" postav i ohledně těch hlavních. Vyvažuje v akci a krutosti minulé série, tzn, že jich tam je pomálu :-). Začíná být i jasnější poselství díla, možná, uvidíme po čtvrté sérii. Čtvrtá série se povedla, charaktery se jaksi zlidšťují a morální dilemata se konečně dostavila intenzivněji a více do hloubky. Jsem zvědavý na konečnou, pátou sérii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsnější Dallas? Možná trochu jo, ale musím uznat, že mě tahle rodina a jejich boj za svůj ranč, moc baví a fandím jim každou minutu. Do toho nádherné prostředí, hudba a famózní herecké výkony. Spousta dílů nikam nesměřuje a neposouvají děj, ale baví mě sledovat tuhle partu, která se s ničím nepáře. Konec třetí série mě ale dost naštval a zavzpomínal jsem si na doby, když jsem byl skoro před 20 lety v kině na prvním díle Pána prstenů. ()

Reklama

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řemelsná práce prakticky na jedničku. Kovbojsky chlapácké prostředí a atmosféra parádní. Soundtrack BOŽÍ! Ústřední téma o rozbité rodině je dostatečně zajímavé, protože tady jsou všichni po krk v bahně (v niterní rovině, ve vzájemných vztazích, v boji s konkurencí, které si brousí zuby na rodinné pozemky, i stíny minulosti, které pronásledují všechny Duttony). V tomhle ohledu je scénář ok, protože se hodně zaměřuje na charaktery a buduje jim zajímavé zázemí i hloubku napříč celou sérií. Postavy jsou velmi dobře zahrané (Costner si toho macho kovboje, který vše řídí, dává naprosto skvěle), ale pozadu není ani trio jeho děcek a další osazenstvo kolem. Pozornost na sebe strhne Kelly Reilly (tak dobře zahranou bitch jsem dlouho neviděl). Celkově převládá spokojenost a Yellowstone jakožto moderní variace na western baví věru dobře. Za výtku ale považuji, že se celá série v podstatě nic neukončuje a vše je rozehrané. Nedochází k žádné katarzi ani vyvrcholení, které by výrazně podtrhlo další směr. Stejně tak Sheridan od své realističnosti překvapivě často ujíždí do naprosto nesmyslně vyhrocených situací a náhod, jako by se snažil vyplnit místo něčím akčním a napínavým. Což o to, natočené jsou ty situace dobře, ale působí uměle a neuvěřitelně (spoiler: během asi tří episod tu náhodně zabije jeden člověk asi čtyři lidi? Takovou smůlu snad nemá nikdo na světě. Posere se i to, co se prakticky posrat nemůže, mrtvol se tu vrší tolik, že to nedává smysl...), což zbytečně sráží výsledný dojem. Ale jako úvod do (pravděpodobně delší) ságy Yellowstone funguje. Těším se na pokračování. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár dílů jsem si zvykal, pár pár dnů odkládal komentář, ale jinak za mě převážně pozitiva. Yellowstone je přesně ten typ (skoro) chlapského seriálu, který jednou za čas potřebuje každý z nás. A utvrdil mě ve třech věcech. Taylor Sheridan je kvalitní tvůrce, Kevin Costner výborný herec, (pokud dostane pořádnou roli) a přihlášku do první řady jsem na příští sérii poslal s předstihem už dnes. Co když bude příští rok narváno. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yellowstone je takove drsnejsi, westernovejsi Billions. Casting je skvelej v cele s drsnym Costnerem (John Dutton), Kelly Reilly postava mrchy (Beth Dutton) vylozene sedla. Taylor Sheridan proste umi napsat kvalitni scenar a jeste si to zrezirovat, takze nemam obavy o druhou serii, ve ktere jak predpokladam, to bude jeste vetsi a temejsi jizda nez v 1. serii. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečné scéně této epizody mají bratři Beckovi na stole rozložené fotografie členů Duttonovy rodiny, včetně dat jejich narození. U většiny z nich se toto datum přesně shoduje s herci, kteří je hrají. (Crust)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama