Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Po stejnojmenném kraťasu jsem to čekal o dost lepší (viz můj komentář), ale zase to sklouzlo k mnohokrát viděnému. Příběh je klasické klišé, čili nikoho nepřekvapí, efekty, akce a napětí je zde fajn, ale to už je dnes standard. Herecké obsazení v pohodě. Dívá se na to dobře, ale nic převratného neuvidíte, takže klasické 3*. Hodnocení: 61/100. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

X-meni na druhé straně zákona. Tuctový námět, technicky kvalitně zpracováný do sci-fi béčka bez scénáristické invence a pořádných hereckých tahounů. Pro koho se tohle točí? Fanoušci žánru to rádi buď ve velkoprodukci, anebo nápaditě (Upgrade). Ještě i hudba zde okatě vykrádá Martinezův Drive či Fiedelovho Terminátora. [Sitges FF] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potenciál na slušné béčko tu sice byl, ale tvůrci se rozhodli ho nevyužít a výsledkem je tak nevýrazná a nudná polosci-fi líznutá x-meny z wishe, která nenabídne jediný výraznější moment a z hlavy se vykouří dřív než doběhnou závěrečné titulky. Ale ono taky co čekat od filmu kde je nejlepší "herec" Stephen Amell (ten se sem ale jinak dost hodí, protože Code 8 je podobné X-Menům asi jako Arrow Batmanovi)...40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama