Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ivana a Pavel se brali kvůli dítěti, dlouho rekonstruují zanedbaný byt po babičce a bydlí u rodičů. Pavel pracuje jako závozník a žije svými koníčky – hokejem, fotbalem a hlavně divadlem, které amatérsky hraje. Ivana ho v tom podporuje, stará se o dítě a o domácnost. Časem přibude k synovi ještě dcera. Po revoluci Pavel učiní koníčky svým zaměstnáním. Vede kulečníkovou hernu a pořádá turnaje. Obě děti se věnují kulečníku. Ivana se stará o domácnost. Po čase se manželství rozpadne a oba si najdou nové partnery. Přes Ivaninu počáteční hořkost jsou stále v přátelském kontaktu. Dcera Růženka se stává známou tanečnicí. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali a je tu další pokračování, tentokrát už po 35 letech. A je to masakr. Myslela jsem, že u Ivany a Pavla začneme zlehka, ale to jsem se fakt spletla. Naopak - po dokoukání tohodle dílu na to musim furt myslet. Hodně komentujících tu píše, jak je Pavel fajn a štastněj a tak. Ono to tak může vypadat, že je to dobrej člověk, ale když se nad tim vývojem vztahu divák zamyslí, tak snad musí uznat, že zas tak fajn neni. S kolika ženama Ivanu za tu dobu podnikání podváděl? Myslim, že s fakt hodně. Co se stalo s jeho synem, proč se spolu nebaví? Podle mě to nebude nic, čím by se chtěl Pavel chlubit. Proč svou dceru nechá Pavel vystupovat u sebe v podniku v rámci trapnejch a příšernejch scének, který jsou jak z 90. let? No, je tam toho víc. Nejvíc šokující je samozřejmě z celýho dílu proměna Ivany a jejího života. To jsem fakt koukala s otevřenou pusou a nemohla tomu uvěřit. Nakonec se ale ukázalo, že ona je ve svym novym životě šťastná a snad i spokojená. Bylo mi jí líto, ale fandim jí, i když mi v předchozích částech byla nesympatická. Očividně se vůbec neměli brát, každej žije v úplně jinym světě a každej je šťastnej jinym způsobem života a společnosti. Jen tak mimochodem sem vložím svoje hodnocení z roku cca 2006 (což znamená 11 let starý hodnocení!!), kdy jsem hodnotila Ivanu a Pavla v části "po 20 letech". Je neuvěřitelný, jak se můj náhled na tenhle pár (konkrétně na Pavla) změnil po tomto novém pokračování. Vždyť koneckonců se totálně změnili i oni. Tady původní hodnocení druhého pokračování z roku 2006: Ivana & Pavel Snad na nikom z účastníků nebyla tolik vidět zamilovanost jako na Pavlovi. Neuvěřitelně pozitivní člověk plný energie, odhodlání, chuti pracovat a něco dělat... Myslim, že takovej člověk se jen tak v ČR nenajde. Bylo vidět, že i Helena Třeštíková si s ním vytvořila užší vztah než s ostatními z manželských párů. A ani se nedivím, ten člověk snad každýho kolem sebe musí donutit nějakym svym "pracovnim charisma", aby se do něčeho aktivně pustil, něco dělal.... Jen škoda, že nedostala víc prostoru v druhé části jeho manželka, která ačkoliv byla jen prodavačka, tak mi rozhodně hloupá nepřišla. Plus vtipné scény s vybírám "taneční partnera" pro Růženku :-). ()

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečné pokračování už tak výborného projektu. Je pozoruhodné, jak až v pokročilém středním věku oba hlavní protagonisté změnili své životy. Neznám jiný český film, který by se byť jen přiblížil tomu, jak pí Třeštíková ukázala současného podnikatele: jakou aktivitu a energii vyžaduje samostatná existence, byť vidíme, že často mají tyto vlastnosti i odvrácené stránky. Psychologický portrét hlavního protagonisty je bohatý a propracovaný: vidíme na jedné straně nezpochybnitelný lidský formát, ale i slabiny. Krásný je též ženský pohled na protagonistku: cítím zpočátku nedůvěru a nepochopení, co mají znamenat pro dámu ta vojenská vozidla. Po čase však vidíme pochopení - chechtal jsem se záběrům, jak pí Ivana prohání bojové vozidlo, na kterém hrdě vlaje český praporek, jako pozitivní symbol toho, že i v těžkých podmínkách překonala životní ztroskotání, i když to na první pohled tak nemusí vypadat. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě to tolik nebaví, vyvolává to ve mně hodně negativních pocitů- jsou to prognózy našich vlastních životů a nevyznívají úplně dobře. Pavel si žil dlouho báječně a inspirativně, ovšem za cenu toho, že se nikdy nekoukal doleva doprava. Jeho signifikantní povahovou vlastností je sobeckost. Bylo mi na něm ale sympatické (mimo jiné), že si to uvědomuje (zmínil se o tom/ pojmenoval to i v průběhu natáčení). Jeho štěstí je ale vykoupeno neštěstím druhých. V závěru jsem nabyl dojmu, že to není dobrá karma a ta že si na něm začíná vybírat zaslouženou daň (zranění, EET, problémy v podnikání i se synem). Tipnul bych si, že za 10 let už tak happy nebude. Ne, že bych mu to přál, ale pokouší se o něj stáří. A takhle vitální lidé, jako byl celý život on, nesou poznání vlastní slabosti velmi těžce a nelibě. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Děti odrostly, není se o koho starat, láska fuč, matka bez práce i chlapa, tata má stále své podnikání. Matka si nakonec najde svého podivína a tata tajemnou přítelkyni. Syn je 15ti násobný vítěz v republikovém mistrovství v kulečníku, ale po narození svých dětí se k tatovi nezná, tata neví proč. Dcera s ním naopak basu drží, stává se republikovou vítězkou v mistrovství tance na tyči a nakonec vítězí i v mistrovství světa v Londýně. Pohádkový konec nepohádkového vztahu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně silný příběh z cyklu Manželských etud - zejména díky tomu pohledu do roku 2017. Rozhodně jsem tohle vyústění nečekala a byla jsem překvapená podobně jako Ivana. I když... byla? V devadesátkách s boomem podnikání a nečekaných možností spousta lidí chytla příležitost za pačesy. Pavla začal bavit svět heren, kulečníků a zábavy, Ivana zůstala doma a pečovala o jejich dvě děti. Po pár letech to zřejmě začalo skřípat a výsledkem je třetí díl jejich příběhu. Poměrně drsné a hodně smutné. Obdivuju celou rodinu, že s natáčením souhlasila i po letech. Naprosto se ztotožňuji se závěrem komentáře pupidup: díky a držím palce. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama