Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Feministická krimi série, kde ženy jsou nejen obětmi, ale také všechno řídí. Muži jsou v lepším případě jen do počtu, v tom horším jsou břídilové, kteří vyšetřují zločiny povrchně a ledabyle a pochopitelně jsou to ti násilníci nebo ušlápnutí ňoumové, kteří se neustále omlouvají i za své omluvy. Vyšetřování série znásilnění vede dvojice nesympatických kriminalistech, které mají nad muži vždy navrch a lehce je stírají. Jedinou zajímavou postavou je Marie a její příběh. Psychologie této dívky mě bavila a za ní dávám lehce nadprůměrné hodnocení. Tak genderově jednostranně natočený seriál jsem ještě neviděl. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Za me velmi uveritelne kriminalni drama, ktere se opira o velice kvalitni scenar, toceny podle skutecnych udalosti. Dobra atmosfera, zpusob vedeni pripadu a herecke vykony kvalitni. Toni Collette v roli jedne z detektivek se sve role ujala vytecne, jeji postava by v pohode utahla celou radu kriminalek. Plne hodnoceni vlastne nedam pouze z jednoho duvodu, ze uz asi nebudu mit potrebu se nikdy k serialu vracet. Ale jinak jde o velmi dobry serial. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Sú tu všetci účastníci znásilnenia. Obeť, útočník, polícia a systém. Polícia je zásadný element a zároveň zásadne rozdielny prípad od prípadu. Do tejto lotérie, akého vyšetrovateľa obeť nafasuje, ešte vstupuje systém, ktorý je rozkúskovaný na x nekomunikujúcich súčastí. Realisticky pojatá kritika stavu polície, ktorá vďaka kvalitným hercom dokáže udržať pozornosť. Nečakajte žiadne ohromujúce vyšetrovanie, nečakajte žiadne originálne pojaté drama. Dostanete však niekoľko rôzne silných faciek značky Život nie je k*rva fér. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto seriálu je fakt, že si tady do předposledního dílu člověk nemá šanci vybudovat pořádný vztah k jakékoliv postavě, protože jsou všichni jednoduše nesnesitelní. Do pátého dílu se jedná o průměrnou drama kriminálku, která naštěstí spěje k záživnému finále, které má něco do sebe a je tedy o úroveň výše. Jinak je samozřejmě strašné, že se něco takového opravdu stalo. /75%/ ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama