Reklama

Reklama

Na mušce

(seriál)
  • USA Killing Eve
Trailer 3
USA, (2018–2022), 22 h 24 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Luke Jennings (kniha)

Hrají:

Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell, Olivia Ross, Darren Boyd, Aurélie Meriel, Anatole Taubman, Rinat Khismatouline, Susan Lynch (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Eve je znuděná, bystrá a pohotová pracovnice bezpečnostní služby. Villanelle je elegantní a talentovaná vražedkyně. Obě prudce inteligentní ženy, které jsou sebou navzájem posedlé, se střetnou tváří v tvář v epické hře na kočku a na myš. (HBO Europe)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (93)

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Tak dal jsem za sebou dvě série .. nechápu proč, ale dokoukal jsem je. Hned v prvopočátku musím říct, že musíte vypnout část mozku, co ovládá logiku. Ani v jednou díle se nepřestanete udivovat nad místy nesmyslným jednáním té či oné osoby. Nemluvě o tom, že ona od policie vyhozená Eve, jenž vezme bokovku se sledováním, vlastně jen s ním (protože a to fakt nechápu nemá na obranu standartně žádnou zbraň a nemůže vlastně ani nikoho chytat) a snad ji za to něco načerno z tajnejch zdrojů platí.To co vás drží je ona vražedkyně Villanelle, jenž trpí takřka absolutním nedostatkem empatie a proto se v kterémkoliv okamžiku může rozhodnout zabít kohokoliv pro dosažení svých cílů, či jen proto, že ji ta osoba začala nudit. Seriál funguje hlavně díky místy zajímavým nápadům a vývoji děje. SPOILER: Vývojem událostí nakonec dojde od vystopování vražedkyně Villanelle k úzké spolupráci s ní, což byl zajímavý zvrat. Onu děravou logiku vlastně zaceluje spousta nevysvětlených věcí, jak a proč které spolky a organizace fungují a o co jim vlastně jde. Dvě série stále slyšíme o oné Dvanáctce, ale o jejich cílech se toho moc nedozvíme. Jak to v třetí řadě trochu nepoodhalí, tak to už asi taky zabalím. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Nic moc jsem nečekal, ale příjemně mě to překvapilo. Je to takový zvláštní mix žánrů, který jsem vůbec nepředpokládal, že k sobě bude pasovat. Kde jinde spojíte špionážní drama s černým humorem? Hlavním lákadlem by měla být Cristina z Chirurgů, ale co si budeme povídat, první ligu tady hraje Jodie Comer. Její psychopatická Villanelle je dokonalá a nejde si tu postavu neužívat. Dej sice nijak zázračně pohromadě nedrží a díry v logice najdete snadno, ale právě její výkon na to snadno dá zapomenout. Stejně tak jako vy musíte zapomenout na to, že by to snad mělo mít něco společného s realitou. Líbila se mi hudba, střídání jazyků a celkově to bláznivé provedení. Mrzí mě, že závěr nebyl uzavřený a místo toho přišel s otevřením na další řadu. Tohle by skvěle sloužilo jako taková šílená jednohubka. 2.série Vlastně jsem ani druhou řadu nechtěl, protože jsem si úplně neuměl představit, jak to bude pokračovat. Takže jsem to dlouho odkládal, ale přeci jen jsem se nechal přesvědčit, abych to nevzdal. A i když je to pořád slušná zábava, tak to kouzlo neočekávaného je pryč a víceméně se jen opakuje stejná šablona. A bohužel ani Villanelle není tak zábavná, jako byla předtím. I přesto se to pořád dá sledovat, jen se docela obávám toho, jak to bude pokračovat dál, protože třetí řada je oznámená. 3.série Některé seriály je třeba ukončit, když z nich vyprchá to původní kouzlo a přesně tak to vidím i u Killing Eve. A to říkám i přesto, že jsem každé pondělí nedočkavě čekal další epizodu a chutí jsem to sledoval. Ale kouzlo první řady je pryč a už se nevrátí, protože seriál už je o něčem jiném. Škoda, že to neuzavřeli tady. Závěr poslední epizody se k tomu vysloveně nabízel. Není moc kam pokračovat, budeme se už je točit v kruhu... ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Bizarný britský seriál o tradične netradičnom vzťahu vyšetrovateľka a chladnokrvná psychopatická vrahyňa. Tentokrát v komediálne ladenom a komiksovom štýle, so zámerne schematicky zjednodušenou psychologizáciou jednotlivých postáv. Ústredná herecká dvojica Sandra Oh a Jodie Comer je ale podľa mňa bezchybná a utiahne aj značne za vlasy pritiahnuté zápletky. Chybou, ktorá mi zabraňuje udeliť najvyššie hodnotenie je neuspokojivý záver sľubujúci - podľa mňa úplne zbytočnú - druhú sériu. (29.5.2018) ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Další z věcí, které jsem tak nějak míjel. Pak jsem to zkusil a dokonale mě to pohltilo. Villanell já opravdu psychopat, ale tím dokonale svůdným způsobem. Eve je úplný protipól. Celkem mě zaujalo, jak je zde prezentováno MI6. Žádní dokonalí agenti a vybuchující prupisky. Prostě úředníci. Celkově má Killing Eve úžasnou chemii a žádnou další řadou neslábne. Naopak. Tohle je lahůdka a díky Villanell také dosti zábavná. Tedy, tím správným britským humorem. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Absolutně nesympatické hlavní duo (o.k. Villanel záměrně a své kouzlo jistě má), každá jinak a z druhé strany, které nemá šanci utáhnout místama příjemně zvrhle ujetou “spy game”, která ale bohužel působí v základech velmi nevěrohodně. Vůbec nevím, co bych vypíchnul jako highlight. První tři díly velmi osobitým humorem a nekompromisností nakopnou. Zbytek už je strmá křivka dolů. Pokud se nedozvím, že druhá série si stojí minimálně o 300% lépe, mrdám na to jak střeva na mě po týdenním fetování. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (9)

  • Aby se vžila do postavy Villanelle, poslouchala Jodie Comer často švédskou elektro kapelu Little Dragon na place. (hansel97)
  • Točilo se v Toskánsku, Londýně, Bukurešti, Berlíně nebo Paříži. (Petr.Kocfeld)
  • Jméno Villanelle (Jodie Comer) je pravděpodobně spojením anglického slova „villain“ (zloduch) a francouzského slova „elle“ (ona). Jeho význam tedy je „zloduška“. (hansel97)

Související novinky

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

16.07.2022

Režisérka a scenáristka Nadějné mladé ženy Emerald Fennell byla údajně přizvaná herečkou Anou de Armas (Není čas zemřít, Na nože), aby pomohla napsat scénář k chystanému akčnímu spin-offu Johna Wicka… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (více)

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

25.09.2019

Šéfka Amazonu Jennifer Salke se v posledních dnech nebojí dávat veřejně najevo, jak moc si cení práce herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge. Tahle talentovaná autorka se v poslední době skloňuje… (více)

Reklama

Reklama