Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Recenze (410)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to snímek podle počítačové hry, které dopadají průměrně až podprůměrně, měl tenhle bláznivý a dost vymazlený film před ostatními hodně navrch. Pořád mu ale chyběl opravdu pořádný vodvaz, nebo nějaká scéna, která by víc brala dech. Užil jsem si Jimma Carreyho, kterého jsem dlouho nikde neviděl. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se toho dobře chopili. Nechápal jsem, jak se dá z Ježka Sonica udělat hraný film, ale Jim Carrey v roli Robotnika mi to jasně vysvětlil. Dá se to a výsledek může být více než fajn. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Sonic je velké překvápko. Oproti loňskému Pikačuovi si totiž je vědom, na koho míří, jaké jsou jeho ambice a především hravě využívá své předlohy. Hrozně to připomíná devadesátkové rodinné filmy s mluvícím roztomilým zvířátkem v ústřední roli. Jen s tím rozdílem, že Sonic má solidní porci popkulturních gagů, fenomenálního zlosyna (šílený Jim Carrey si to neskutečně užívá) a na rozpočet i slušnej vizuál. Kolem a kolem - příjemná věc, u které mi přijde, že půlka diváků poslouchala slovní přestřelky zadnicí a ne ušima - páč jinak by netvrdili, že v nich zazní jen fórky pro děti. Ty dialogy jsou (v daném žánru) nesmírně kreativní, plné dvojsmyslů, odkazů a slovních hříček - což mě šokovalo a příjemně potěšilo! Logicky, kdo čeká filmové umění... může hledat dál, ale ve své kategorii je Sonic moc fajn! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ježek Sonic, nejrychlejší bytost ve vesmíru, se schovává na Zemi. Nebo spíš schovával, protože po jednom průšvihu se o něm ví a po krku mu jde jak armáda, tak šílený vynálezce Robotnik. A Sonic tak musí spolu lidským kámošem Tomem vymyslet, jak z toho ven. Celovečerní dobrodružství podle slavné série počítačových her je neurážející a pohodová rodinná zábava, která se ale až příliš pokouší držet vyjetých kolejí a od ostatních ji nakonec odlišuje hlavně samotný hrdina, který je hrozný sympaťák. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║Tržby USA $148,974,665║Tržby Celosvetovo $319,715,683▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,358,990║ Tržby za predaj DVD v USA $23,156,216║ Na moje veľké prekvapenie sa to dalo. Dosť som sa obával tej animácie a hlavne Jima Carrey. Carrey aj keď už dosť ošuntelý sa tam dosť dobre chytil a zas sa predvádzal v tom čo vie najlepšie, tie jeho eskapágy nemali chybu. Sonic a policajt Marsden si dobre sadli, akcia mala ráz a zábavnosť dobre sadla, neotravovala. Takže nakoniec celkom fajn oddychovka, kde ten bláznivý svet v celku fungoval a hlavne bavil. /videl v kine: 65%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEPŘESTAŇ UTÍKAT!...“ /// Exhibice CGI a Jima Carreyho. Ježour je divnej malej týpek, kterýho musí mít každej rád a jeho blbý nápady jsou (úměrně věku) i vtipný. Videoherní postavička dostala zajímavej film, kterej nenudí a něco mi říká, že se Dr. Robotnik na ty Vánoce domů vrátí… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sega. 2.) Místo mluvení mačkám tlačítka. 3.) Mým snem je planeta plná houbiček. 4.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z outsidera se nakonec vyklubal pěkný hit, který je úspěch i po finanční stránce. Sonic je překvapivě vemi zábavná a rodinná zábava, s roztomilým Ježkem, kterého si oblíbíte okamžitě a sympaťáka Jamese Mardsena taktéž. Jim Carrey má naopak svůj velký comeback a předvádí přesně to, proč jej jako herce milujeme. Humor je trefný, vizuál slušný a fungují i emoce, takže za mne příjemné překvápko. Bavil jsem se. Příběh***, Akce***, Humor****, Násilí>ne, Zábavnost****,Hudba***. 7/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani nevim, jestli jsem cekal vic nebo ne, proste vcelku sviznej rodinnej film, kterej nicim neurazi, ale ani nenadchne a tak nejak neni duvod se na nej divat znovu. Pribehove samozrejme stupidni, ale s ohledem na hru to v ramci mezi funguje. Marsden je docela sympatak, Sonic neni tak otravnej, jak jsem se obaval a sem tam i pobavi a Carrey je jako vzdy super a prislo mi, jak kdyby od svejch poslednich roli, kde vypadal tezce sesle, omladnul a misty to rozjizdi jak za mlada. Na rodinnej film jsou triky obstojny, soundtrack taky, film vcelku svizne odsejpa, akce neurazi, hlasky obcas pobavi. Hlavni problem je tak v tom, ze ackoliv nuda nehrozi, vlastne vsechny nejlepsi momenty byly videt uz v ukazce a vypln mezi tim je jen takova vata. Ale mohlo to dopadnout daleko hur, na eventuelni druhej dil bych se klidne kouknul. Lepsi 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ve formě, nic víc, nic míň, zbytek nestojí za řeč, ale na trojku to Jim s odřenejma ušima vytáhne, byť mu značně hází klacky pod nohy trapnej Sonic s ještě trapnějšíma hláškama ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Legenda se vrací. Asi málokteré dítě v 90. letech neujíždělo na ježkovi. Sonicovi více sluší animovaný seriál. Ve filmu se totiž musí o hlavní roli přetahovat s nějakým šerifem a hodně pozornosti na sebe strhává i bláznivý Jim Carrey. Zkrátka jde o nostalgickou jednohubku s lehkou pachutí digitálního bordelu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý filmový úkaz ve smyslu toho, jak se dá poměrně abstraktní videohra bez pevného příběhu překlopit do filmové podoby při zachování všech (jakože všech!) klíčových atributů. Potitulková scéna samozřejmě pro fanoušky naprosto na slzičku a těšení na dvojku. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Stejný fail jako Detektiv Pikachu. Nedokáže to předlohu pozvednout k ničemu aspoň trochu originánímu, a tak to tím nejospalějším sprintem zkouší prorazit skrze ty nejlínější popkulturní narážky a (dvakrát!) vykradený nápad z X-Menů. Ten design fakt nebyl problém. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zábavná nenáročná blbina na motivy pohádky, na kterou jsme jako děcka koukali se ségrou v bedně. Soník je sympaťák, Vládce koblih taky fajn (i když je vidět, že Marsden měl problém mluvit s ničím), ale Carreyho Robotik to je třída. Jimovy eskapády to u mě zvedají o ten pomyslný ježčí chlup. Taneček v (EVIL) labině, řvaní na noshledy i pohrdání lidmi a vlastně vším krom jeho dronů (co teď s COVID-19 budou Amazonu nosit zásilky dřív než jsme mysleli) jsou scény, které se dají vidět vícekrát. Máte mě za pitomce?! Samozřejmě, že si dám vaše latté. Děláte je skvěle! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Není příliš běžné, aby studio předělávalo film na základě, dle mého názoru nepřiměřeného, hejtu na proporce hlavního hrdiny. Nicméně stalo se a já, jakožto asi jediný člověk na světě, jemuž se první trailer líbil, z toho zprvu nebyl moc nadšený, ale musim uznat, že se tvůrcům nakonec finální podoba velice povedla a fanoušci mají vždycky rádi, když filmaři úplně nedlabou na předlohu. Staré hry se Sonicem jsem sice kdysi (velice málo) hrál, ovšem jediné, co si pamatuji, jsou zlaté lotrovské prsteny s modrým a červeným ježkem (již v potvrzeném druhém díle? potitulkovka leccos naznačuje), takže na nějaké easter-eggy, o kterých se můžeme dočíst v zajímavostech, jsem krátký. Popravdě jsem od filmu jako takového příliš nečekal, i proto, že žánrově velice podobný Detektiv Pikachu mě příliš nezaujal, nicméně Sonic mě velice příjemně překvapil, a to i přes spoustu logických lapsů; ovšem jako typický rodinný film to mohu jen doporučit. Obzvláště pro fandy Jima Carreyho, který se pekelně dlouho ve velkém filmu neukázal a tady si to jako Dr. Robotnyk náležitě užívá. A James Marsden snad zas začne navazovat klasická přátelství...7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

První verze nadpozemsky rychlého "ježka" byla naprosto odpudivá a zcela oprávněně zdvihla vlnu fanouškovské nevole a znechucení. Tvůrcům naštěstí došlo, že tudy cesta nevede, a rozhodli se problém řešit. I díky tomu nakonec nevadí, že je samotný film nijak neurážející a možná mírně nadprůměrnou podívanou. Kouká se na něj totiž celkem dobře, a pokud nečekáváte nic světoborného, slušně se pobavíte. Příběh je vlastně taková jednoduchá "hobití cesta tam, a zase zpátky". Na nic si nehraje a stojí hlavně na mírně dětinském humoru, na který buď přistoupíte, nebo ne. V tomto ohledu má tak dost společného s Harley Quinn. Hlavní pozornost na sebe ale strhává Jim Carrey, který ztvárnil roli "Doktora Robotnika". Jeho herecký výkon je podobný Masce, a Jim se opět vyžívá v excentrickém chování své postavy. V českém dabingu ho navíc ztvárnil Bohdan Tůma, který už se na Carreyho projev dokonale adaptoval. Pokud jste z Prahy a máte raději originální znění, můžete vyrazit do Cinema City Slovanský dům, kde Sonica promítají anglicky (bez titulků). Milovníky původní hry pak potěší velké množství videoherních odkazů, kterými se tady opravdu nešetřilo. První půlku filmu mě tak neuvěřitelně otravovala jen dost podivná hudba. Nejde mi o samotné herní motivy, ale o "výplňovku", která doslova ničila každou méně akční pasáž. Pokud máte děti, nebo jste prostě jen fanoušky modrého ježka, určitě využijte možnost a kino navštivte. Užijete si hodinu a půl slušné zábavy, která zdatně sekunduje loňskému hernímu snímku: Detective Pikachu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No ano, i já jsem rád, že Sonic nakonec vypadá, jak vypadá, a ne, jak vypadat měl, nicméně hlavní trumf filmu není modrý digitální ježek, nýbrž zcela nedigitální a zcela boží Jim Carrey. Zbytek Sonica rozhodně nikoho neurazí (snad kdybych neviděl X-Men: Budoucí minulost, ta scéna v baru by mě nadchla a nepřipadala by mi vykradená), ale není ani ničím výjimečný. Zato Jim Carrey je. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hra patřila mezi moje dětský srdcovky, ale jejího filmového zpracování jsem se docela bál a oprávněně. Animovaný Sonic ještě ušel, ale děj jde mimo každého komu je víc než 10 a Carrey jako Robotnik k smíchu.25% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myslel sem si teda, že mě to bude bavit víc než Pikachu, ale za to asi prostě může Reynolds, kterej si to i za mikrákem dokázal parádně užít. Plus ohromně nevyužitej potenciál "rychlostních gagů", asi si tvůrci šetří vtípky do dalších pokračování... [HBO GO] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusne a svizne vyplnene klise so sympatickymi postavami a maniakalnym Carreym. Spolu s Rampage a Tomb Raiderom kvalitativny strop videohernych adaptacii. Silnych 6/10 ()

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama