Reklama

Reklama

Zkáza Středozemního moře

  • Francie La Méditerranée va-t-elle passer l'été ? (více)
Francie, 2017, 90 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Alexis Marant

Obsahy(1)

Kolébka evropské civilizace je na pokraji katastrofy. Přelidnění, turistika, klimatické změny, znečištění a nepřirozené úpravy pobřeží, to vše negativně ovlivňuje jedinečné životní prostředí. Pokud se něco nezmění, čeká Středozemní moře smrt. Autoři investigativního dokumentu se vydali do nejtemnějších a nejohroženějších částí jeho pobřeží, které neodpovídají všeobecně rozšířeným představám o středomořském ráji. Dokáže se s takovým náporem vypořádat? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

radomiil 

všechny recenze uživatele

Lidský predátor vykazuje opět na odiv své nevlídné tesáky, kterými vše dříve či později zahubí-zaujala mě Ta naprostá arogance s dokonalou přehlíživostí jasných i logických argumentů obyč.snaživců)ať už od tuniských,řeckých nebo španělských odpovědných činitelů/lépe řečeno neodborných,uplacených hovad/+neuvěřitelně nezkoordinovaná volnost pohybu nejrůznějších plavidel v této oblasti a utajování nehod,o šokujících vytvářených skládkách v libanonském zkorumpovaném území radši nemluvě!!!Takže opravdu nám do budoucna zbyde správně vyřčený Středozemní bazén bez mořských živočichů s faunou.....za naší generaci mi je vskutku hanba, smutno atd; pozn.kdysi jsem také uvažoval o plavbě těmi zaoceánskými obřími čtvrtěmi, nyní ovšem ani zadarmo. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

So znečistením mori a oceánov je to kritické, ale dokument je to len priemerný. –––– Tvorí len jedno percento z plochy svetového oceánu. Ale je v ňom desať percent celosvetovej morskej diverzity. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ČT2 uvádí tyto dokumenty jen v té zkrácené verzi. Zase jeden z těch dokumentů, které by se měli promítat už na školách. Vnitrozemní moře, 1% plochy všech světových moří a 10% biodiverzity všech moří. Masivní turismus a brutální znečištění, kam až to povede? Ono vlastně bydlet u moře nakonec není žádná výhra, když nikdo nechce kontrolovat znečištění, nikdo nechce regulovat rostoucí provoz lodí, krom nevládních organizací zejména v Řecku, a státy jako Tunis, Libanon vesele do moře vypouští kde co a čekají na prachy z EU, která to za ně má vyřešit? ()

Andrew94 

všechny recenze uživatele

Tento dokument by měl být povinný, aby ho vidělo mnohem více lidí než jen těch pár jedinců, co ho tady dosud ohodnotili. A to z jednoho prostého důvodu. Většina zahraničních dokumentů o ekologii a ekologických problémech má totiž obvykle tendenci se na ně zaměřovat buď z celosvětového hlediska nebo z různých zaostalejších oblastí, kde vás většinou existence těchto problémů už ani nepřekvapí. Ale vidět tento dokument o Středozemním moři je pro nás Čechy celkem zásadní, protože každý druhý se v něm někdy koupal. Tedy zatímco můžete mávnout rukou nad ekoproblémy v Indii nebo oceánech, tak nad těmi ve Středozemním moři by jsme se měli pořádně zamyslet. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama