Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

lamps 

všechny recenze uživatele

Obhájce nevinných své poslání v součtu splňuje a velmi intenzivně obhajuje své nadčasové etické myšlenky. Po jeho zhlédnutí budete s velkou pravděpodobností dost nahněvaní na nespravedlnost, jaké se na obžalovaném Walterovi dopustilo, a snad i pocítíte obdiv ke skutečným lidským předobrazům, které příběh inspirovaly. Jenže jako formální skládačka plná vzletně důležitých motivů snímek nijak nevyniká a podává dost zjednodušující výpověď, která se i velmi explicitně veze na odkazu slavného předchůdce z roku 1962, přičemž své poselství nijak nekazí, ale zároveň mu ani nedodává žádné přidané hodnoty či příběhové invence. 65% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ak je proti vám justícia, polícia a aj každý biely občan široko ďaleko a verí vám iba právnik rovnakej pleti ako ste vy tak to budete mať ťažké. Nehovoriac o tom že sedíte v cele smrti. Herecké obsadenie: Mám rád Michaela B. Jordana aj napriek jeho looku sysľa čo má plnú hubu lieskových orieškov je to špičkový herec. Jamie Foxx sa mi veľmi páčil v tejto vážnejšej rovine a hral neskutočne. Prevedenie: Útroby väznice a samotné nazeranie na väzňov odsúdených na smrť bolo silné. Potešila aj návšteva dedinky černošskej komunity. Filmu by ale napriek tomu neuškodilo osekať tak 15-20 minút. Otázne je čo by to urobilo z finálnou emóciou. Pocity: Je neuveriteľné čo je človek človeku schopný vykonať o to viac je to šokujúce keď sa to nedej iba na filmovom plátne ale v realite každodenného bytia. Pridaná hodnota: Film vás naučí, že veriť v justíciu sa nevypláca, veriť pomazaným hlavám zákona taktiež nie a ak ste sa nenarodili pod šťastnou hviezdou môžete sa ocitnúť na kresle smrti aj keď ste včera len celý deň kosili trávnik a hrali futbal s deťmi na záhrade. Finálna emócia veľmi silná. 85% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(88%) V mých očích je JUST MERCY skvělé soudní drama – a to ještě podle skutečných událostí, zasazené do doby někdy na přelomu 80. a 90. let. Je mi jasné, že ne každého diváka to uchvátí tak jako mě, přeci jen to mělo pomalejší tempo, úvod byl trochu divný a finální jednání u nejvyššího soudu mohlo být dle mě, víc dramatičtější, ale to jsou opravdu jen malé prkotiny či nedostatky k tomu, abych dal plný počet hvězd. Ty jsem nedal, ale to je fuk, hlavní je, že mi to sedlo jako ulité. Hlavní, mladý a nezkušený obhájce odsouzených vrahů, kterého hrál Michael B. Jordan mě příjemně potěšil. Je super, že zvládá i jiné role krom ikonického CREEDA! Ve filmu mě bavilo spoustu napjatých scén a situacích. Celkově negativní, rasistický pohled na černochy atd. Jamie Foxx byl skvělý jako vždy. Bavily mě ale i vedlejší role postav jako třeba psychicky nemocný černoch, který se neubránil elektrickému křeslu atd. Má to mnoho napínavých sekvencí, dialogů, takže snad není ani nouze o nudu, ale každý divák to vstřebá po svém. Něco málo mi chybělo a hned bych to vyzdvihl na stopro. Je to ten typ pomalejšího filmu bez výrazné hudby a spádu, ale mě toto pojetí sedlo. Toť vše. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silné a hlavně nadčasové drama, které nevypovídá jen o minulosti, ale usvědčuje americký systém fakticky i dnes, kdy jste automaticky označen za vinného jenom proto, že máte takovou a takovou barvu pleti. Takových upozornění na nespravedlivé chování státu vůči nevinným a chudým lidem nikdy nebude dost. Můj oblíbenec Michael B. Jordan znovu potvrzuje, že je výjimečným hercem své generace, a jeho zralý herecký výkon se úplně v pohodě vyrovnává s výkony jeho starších kolegů v podobných rolích. Jamie Foxx a Brie Larson Jordanovi zdatně sekundují, ale Michael B. Jordan dokáže celý film na svých bedrech utáhnout sám. Film sice stojí primárně na hereckých výkonech, ale v neposlední řadě má také výborné řemeslo a srdíčko v kombinaci s přiměřeným patosem diváckému zážitku krásně pomáhají. Byla by velká škoda, pokud by Obhájce nevinných upadl do zapomenutí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nedělám si iluze,že i v dnešní době by na jihu US&A nejraději černochy honili v prostěradlech a následně je nechali sklízet bavlnu,ale i přesto bylo za poslední dobu těch filmů o utlačovaných černoších,kteří jsou vždycky a za všech okolností nevinní víc než dost.Navíc hodně jich bylo až moc prvoplánových a ani od Just Mercy jsem vlastně nic víc nečekal.Naštěstí se ale moje obavy nepotvrdily a byť i tohle je hodně o těžkém údělu černocha v Americe,je to v prvé řadě nadstandardní soudní drama,které ty svoje hlavní myšlenky netlačí nijak na sílu.Hodně tomu pomáhá opět velmi dobrý Michael B.Jordan a správně civilní Jamie Foxx...70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama