Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (480)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mandalorian vrací naději fanouškům původní trilogie a hrdě brání odkaz Star Wars, jehož hodnota dlouhodobě klesala. Zároveň ukazuje cestu, která vede přes epizodické vyprávění malých příběhů. Roztržení pytle s dalšími seriály to jen potvrzuje. Marketingové oddělení Disney navíc trefilo zlatou žílu. Grogu je ideální postava pro odlehčení atmosféry a opravdu ho nejde nemilovat. Přes slabší třetí sérii jde stále o nejlepší seriál ze světa z předaleké galaxie. S1: 80% S2: 85% S3: 75% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

První hraný seriál ze světa star wars se velmi povedl (což se nedá říct o nové filmové trilologii, která dopadla spíše průměrně). Z toho plyne jasný vzkaz pro Disney - This is the way. Sympatické postavy - včele se (ze začátku) zásadovým Mandem. Většina dílů měla spád, k tomu přidejte několik fajn odkazů na filmovou ságu. Škoda jen kratší stopáže dílů v první sérii. Mandalorian doporučuji určitě všem skalním fanouškům hvězdných válek - Pro mě spokojenost a za první super řadu to vidím na 8/10, za druhou ještě o level lepší dávám 9/10, za třetí (pro mě jasně nejslabší) řadu dávám 7/10 a tím vracím celkové hodnocení na 4* - I have spoken. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Disney + to rozjíždí ve velkém. Přinesla nám tento nový seriál s Pedrem Pascalem v hlavní roli, který se odehrává někde na okraji po epizodě 6. Tenhle lovec je první liga, takže mu žádná mise nedělá problém. Impérium se rozpadlo a každý se snaží nahrabat pro sebe. Akce je v každém díle a je dost slušná. Každý díl je sice o něčem jiném ale časem se vše propojí a začne to dávat smysl. Celou dobu Manodvi dělá společnost malý Yoda, který je super a hned se stal hitem celého internetu. :) Postupně se o hlavní postavě dozvídáme nové věci a budujeme si k ní vztah. Poslední díly jsou skvělé, hlavně finále. Budu se těšit na další řadu. Po zhnusení Epizodou 9 je tohle příjemná změna. 2. série je snad ještě lepší. Objeví se mnoho známých posta a my se dozvíme i něco o minulosti Baby Yody. "Tohle je cesta." ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jedinej Favreau pochopil, že už to chce konečně změnu. A tak vznikla strhující kovbojka z vesmíru, ve který není čas na zbytečný kecy, trapnej humor a teatrální chování postav, doprovázená naprosto geniálním soundtrackem, kterej byť se místy drží témat z filmů, přispívá do repertoáru svěží hravostí i originalitou. K tomu si připočtěte parádní CGI, výborný charaktery a super dynamickou akci, která víc než poslední díly Star Wars připomíná Fury Road! Ohromná paráda a hodně nečekaný překvapení. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Mandaloriani jsou převážně lidskou etnolingvistickou kulturní skupinou, která vznikla na planetě Mandalore. Národ se však vyskytuje i na planetách Kalevala, Krownest, a Concord Dawn. Mandaloriané jsou považováni za skvělé bojovníky, hlavně proti Jediům. Během Klonových válek však šlo o pacifisty a jen pár jedinců bylo proti Republice jako třeba Pre Viszla a jeho Death Watch nebo legendární Jango Fett, otec Bobba Fetta. (3T)
  • Cobb Vanth (Timothy Olyphant) je první postavou ze světa Star Wars, která se původně objevila v knize a až poté se dočkala ztvárnění v hrané podobě. Vanth se poprvé objevil v knižní trilogii „Star Wars: Aftermath“. (MiniMinion)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama