Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (853)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úplně normální mini návrat do přepálenejch devadesátek (skoro) se vším, co k tomu patří, včetně povinnejch suchejch hlášek a začátečního revenge klišé, vedoucího k patřičně krvavejm lázním ve finále. Nudnou mexickou drámo linku sem bez problémů překousnul, když sem tušil, že se záhy dočkám brutální last man standing vyvražďovačky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je Sám Doma rated R. Chybou tohto filmu je len jeho krátkosť, ešte nikdy mi tak film neušiel. A chyba je že nieje dostatočne rozdelený na keci a akciu. Akcia sa ponechala až na samotný záver, takže na posledných 25 min. Aj keď nie som vyznávačom násilia, páčilo sa mi, že aj keď už nepriatelia vďaka nastraženým pascám jasne zomreli, Rambo ich ešte dorazil cool fatalitami. Páčila sa mi postava novinárky, ktorú hrala Paz Vega a vďaka jej retro účesu ala 80s tomu dodala nostalgiu. Škoda že nedostala viac priestoru, ale to ani nemalo význam. Ešte napíšem, že celkový koniec ma úplne neuspokojil, rozlúčka s filmami o Rambovi myslím si že mohla byť lepšia. Spoiler - som aj rád že Rambo neumrel a nebol to nejaký doják, ale aj tak. Aspoň, že sme a dočkali rekapitulačných spomienkových záberov na predchádzajúce snímky a ten mladícky Stalloneho look mi chýba. Prvý Rambo bol proste úžasný. Inak štvrtý diel mi prišiel viac prepracovaný a aj nápad bol milión krát lepší. Toto bolo ako 96 hodín so Slyom. Každopádne som sa bavil a nedá si mi dať 4 hviezdy. A to nie som vyloženým fanatikom tejto série. R.I.P Juanito Rambo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $44,819,352Tržby Celosvetovo $87,041,796Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Už len také dôchodcovské dozvuky. Nie je to úplne na zahodenie ale chýba tomu lepší ráz. Či už po tej dramatickej stránke, tam mi to príde dosť povrchne nastrelené, nedá to tak do kolien ako si to priebeh píta ale i tej akčnej. Je to len čisto brutal krvavá jatka, kde ani nemáme skoro kedy sledovať ako rýchlo zlosynovia padajú k zemi. /55%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, pretože je to vlastne western o starom pištoľníkovi, ktorý ide zachrániť dievča z rúk mexických banditov a keď sa mu potom prídu pomstiť na jeho arizonský ranč, rozstrieľa ich na kašu. Priamočiare? Veru áno. Málo akcie? Nuž hej, ale tak sa klasické kovbojky vyvíjali. Hodinu v bare hustne dym a keď situácia patrične vygraduje, ide sa na vec. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co se v mládí u Vietcongů naučíš, v stáří jako rančer když najdeš. Unést seniorovi Johnu Rambovi, kterej tráví důchod na farmě v Arizoně kde si léčí ty svý válečný běsy milovanou skoro vnučku není zrovna dobrej nápad. Jenže Mexikánci koukaj hlavně po penězích a holka jako holka že jo... Hlavně ať obšťastní co nejvíc kunčaftů za den, pro ně je to je to jen nástroj na prachy. A tak Sly zase oblékne svůj sepranej vojenskej kabát s kapsami, vysadí léky na cukrovku, přibrousí tu z jedné strany tu z druhé svůj commando nůž se zubatou střenkou nahoře, nakopne starou Fordku a vyrazí k mexické hranici táhnouc za sebou oblaka prachu... Už jen lokacemi je toto v podstatě western. Výlet do vlhké asijské džungle ani svist rotorů Hueyů nečekejte, tady to bude horké vyprahlé Mexiko se zkorumpovanou policií a všudy přítomnou mafií. A taky jedním gringem co hledá s fotkou v kapse dívčinu. Sly vypadá pořád dobře, ale trochu mi z jeho obličeje zavanul botulotoxin vpravený injekčně do vrásek. Obličej tak působil celkem mladším dojmem k unaveně vypadajícím očím 73 letého chlápka. Ale to může být jen můj dojem. Film je nadupaný akcí a od prvopočátku tušíte o co vlastně půjde. Rambo je ikona, je to filmová legendární postava z dob zlatého věku akčních filmů, z dob kdy ho pamatujeme na šílených videonahrávkách s ještě šílenějším dabinkem... Od Ramba prostě nečekáte, že bude propočítávat dráhu asteroidu, který se blíží k Zemi, nebo luštit číselné řady ozubených kol Enigmy. Od Ramba čekáte pořádnou masáž a tady se vám jí dostane měrou vrchovatou. Sice ta vytuněná farma na konci byla skoro až moc (co kdyby si sousedka přišla půjčit vejce nebo hrníček hladké mouky? :-), ale jak říkám, k Rambovi tohle prostě patří jak klobou se štětkou k Sudeťákovi. Dost jsem se bál. Last blood vstupovala leckomu do těch nejlepších filmových vzpomínek a v podstatě všechny díly Ramba si drží velice slušné hodnocení. Není jednoduché navázat a nezprznit legendu. Tady se to ale bohudíky podařilo. Dávám tedy za 5 claymorek do tunelu - samozřejmě - front toward enemy - ! :-) * * * * * . ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • Většinu pastí, které Rambo (Sylvester Stallone) nastražil v tunelech na nepřátele, skutečně používal Vietkong ve válce s americkými vojáky. Jejich hlavním smyslem bylo zmrzačit a zneschopnit nepřátele. (NiWi)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama