Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o satirický seriál komika Sachy Barona Cohena, s nímž se po více než deseti letech vrací k televizní tvorbě. Sedm půlhodinových epizod představí různorodé jednotlivce, od nechvalně známých až po zcela neznámé napříč politickým a kulturním spektrem, kteří obývají tuto unikátní zemi. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

T2 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen je čistý blázon, ide za hranice únosnosti. Ukáže tvár ameriky, čo vychádza hlavne v prvých troch dieloch, kde rázne zo svojimi návnadami boduje a buď dobre namotá (charita celebrít, protiterostický výcvik) alebo popudí (mešita). Ďalšie časti ale idú už z kopca, nemajú už patričný dopad, efekt, vyznejú plocho do prázdna. /70%/ ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saša Cohen zase baroní, jak ješte baronováno nebylo. Ale i když jsem si užil jak vytírá s přiblblými /pol/itiky, mám z toho docela rozporuplný pocity. Spíš mi, ale na Who is America nebaví, když to "nevyjde". Když lidem dojde, že se je Saša snaží vyprovokovat a oni řeknou "Ne" a odejdou. Samozřejmě logická reakce a těm lidem fandím, ale Cohen z toho vyjde vždycky trapně a to není moc humor. Dále by jsme mohli kritizovat samotné natáčení, kdy hosty převáželi ze státu do státu a natáčeli uprostřed noci, aby je co nejvíc zblbli. To je, ale asi spíš na moralitě každého z diváků. Ačkoliv pořadu dávám průměrné hodnocení, tak průměrný není - občas je neuvěřitelně vtipný a jindy je vám z Cohena trapně. Každopádně, jsem rád, že Nathan Fielder (producent a scénárista, Nathan for you) si najde práci a zbýva jen jedna otázka: Kde je pátá řada, Náťo? Edit: Zvyšuju na 4* ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

"NRA chce ozbrojiť učiteľov, to je šialené! Radšej by mali predsa ozbrojiť deti!!!" Sacha Baron Cohen je génius. V tajnosti a bez veľkej reklamy nám v dnešnej značne polarizovanej dobe doručil asi najtrefnejší seriál zameriavajúci sa na satiru/politickú satiru aký bol natočený a ukázal akým zvláštnym, svojským a podivným národom sú Američania. Cohen vytvoril nové postavy(z ktorých vyčnieva odborník na boj s terorizmom Erran Morad), zamaskoval sa na nepoznanie a vydal sa do rozhovorov s rôznymi menej či viac významnými ľuďmi v USA s cieľom zosmiešniť ich názory, vyznávané hodnoty či len ich "jednoduchosť". A po zhliadnutí všetkých epizód úprimne neviem či sa mám smiať alebo plakať. Je to totiž extémny bizár, pri ktorom sa v jeden moment váľate od smiechu(trestanec maľujúci svojimi vlastnými exkrementami je odborníčkou na umenie považovaný za génia, primátor Georgie brániaci sa teroristom tým že im ukazuje zadok), no pri ďalšom vás smiech prejde a začnete sa reálne zamýšľať nad tým akí šialení ľudia medzi nami chodia (bývalý minister obrany USA podpisujúci waterboardingovú sadu na mučenie, či politik ktorý by rád ozbrojil deti vo veku 3-15 rokov strelnými zbraňami). Humor je nekorektný, drsný, útočný, zosmiešňujúci, niekedy priam až dehonestujúci a často krát idúci za hranicu vkusu alebo toho čo je podľa niektorých ešte vtipné. No pri pohľade na väčšinu nachytaných osôb si myslím, že práve preto bol takýto druh humoru potrebný. Je naozaj šialené, akí ľudia medzi nami žijú... Nekompromisných 100% a zaslúžené miesto medzi mojou topkou seriálov. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Sasha Baron Cohen je pán herec. Dávat naráz tolik rolí v real time prancích a vydržet v jejich absurdnostech, to je naprosto dokonalé řemeslo. On tady teda nepředvádí nic, co by už nedělal dvacet let, ale je v tom kurňa dobrý a celý séroš šlape jak hodinky. Chvílema je to trochu mimo, ale to se dá čekat. Ve výsledku je to solidní roastování buranů a bránici trhající nářez. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nevim, asi jsem cekal vic. Cohenovi se sice podari par slusnejch nachytavek, ale pro me, jakozto cloveka, nesledujiciho americkou politickou scenu, to byla vicemene prehlidka neznamejch xichtu. Sice z nich kolikrat dostane takovy mega trapnosti, ze je vlastne jedno, kdo to je, protoze ze sebe udela uplnyho curaka, ale stejne je to zabavnejsi, kdyz je tu treba Dick Cheney, kteryho clovek precejen zna. Co se tyce Cohenovo postav, nektery dostanou minimum prostoru, nektery naopak kvanta, ne vzdy k moji spokojenosti. Dalsi co to trochu srazi je fakt, ze misty fakt az zbytecne moc tlaci na pilu a veskerou zabavu tak de facto obstara sam a nenecha hosty se poradne ztrapnit, pripadne se nekdo nechytne a pak rozhovor/scenka trochu vyzni do prazdna. Ale v kazdy epizode se vicemene da najit par perel. Vetsinu casu to neni komedie, u ktery by se clovek valel smichy po zemi, ale spis se citi trapne, co ze to je mezi nama za dementy, ale myslim, ze to byl i Cohenovo cil, takze ve vysledku asi mise splnena, ale urcite slo sehnat zajimavejsi hosty a vytvorit vic postav. Lepsi 3*. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Ondr0n)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama