Reklama

Reklama

Poslouchej

  • USA Listen (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh mladého páru, který vyráží na výlet, aby jejich vztahu dodali novou energii, protože se zdá, že už se vyčerpal a spěje k zániku. Dívka má navíc silné podezření, že jí je partner nevěrný, ale nemá pro to důkazy. Partnerovo koketní chování vůči jiným ženám ji v tom však utvrzuje. Během cesty, kdy její partner spí, uslyší v autě hlas a jak se záhy ukáže, jde o hlas mužovy milenky. Ta se dokonce dívce začne zjevovat. Je to jen noční můra, halucinace, nebo snad její partner skrývá daleko hrůznější tajemství, než jsou občasné zálety? Jak ubíhají kilometry, atmosféra houstne a ve chvíli, kdy dívka záhadu rozluští, jí začne jít o život. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak jedna * za snahu. Český pokus o cosi jako horor, který ostal někde na půli cesty. Úvodní hádání té dvojice mě moc nebavilo, pak se to trochu rozjelo, no ale jak do toho vstoupil duch (ještě že nebyl svatý), tak to šlo celý nějak do kopru. Jak Adama dostala od karavanů přes les do auta? Kdo sešrotuje celkem slušně vypadající auto, aniž ho prohlídne?? A to odhlídnu od toho samotného nápadu. Jak říkám, na půli cesty... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hlavně z počátku mě to hodně bavilo. Je to film, který si dokázal získat mou pozornost od začátku do konce a přišlo mi strašně zábavné, snažit se předvídat další vývoj děje. Bohužel někde od toho momentu, kdy Eliška začne komunikovat s tou mrtvou holkou, se to zvrhne ve strašnou blbost, což je podle mě strašná škoda, protože mi přišlo, že ze všech možných vysvětlení Adamova chování si tvůrci zvolili asi to nejblbější (a nejklišoidnější). Kristýna Podzimková mě zde hodně nadchla, ale jinak byl můj dojem z toho filmu nakonec bohužel dost nevalný, mj. i kvůli debilním dialogům typu: Musí to vždycky, když je to pěkný, končit tím, že se chceš vystříkat? - Cože? Vždyť jsme spolu dlouho nic neměli. - No a ještě nejmíň tři dny mít nebudem. - Achjo. Ale ruce a pusu máš v pořádku ne?... - Sorry, já prostě nemůžu. - Co? Co blbneš? - Já si prostě nemůžu hrát s ptákem, kterýho strkáš bůhvíkde. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Teď jako úplně nevím, jak se k thrilleru dua Laňka, Müller postavit. První polovina, tak trochu ze života (každý, kdo je v nějakém vztahu ví), ale vlastně o ničem.  Buď se jede v autě, leží na pokoji a nebo mu ho Ryška nechce vykouřit. Pomocí uši trhajících replik se dvě nesympatické postavy točí v kruhu a řeší (s prominutím) hovna. Střih. Záběr jako z japonského mystery hororu a roztáčí se úplně jiná game. Psychologická hra myšičko, myš, pojď ke mne blíž…..na logiku se, ale bohužel pořád hrát nezačne s tím, že konec to pohřbí úplně. Pánové se pokusili o něco, na co nejsme v naších končinách tak úplně naučení…..to je určitě fajn. Blbé pro ně je, že u filmů se víc, než snaha cení výsledek. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Tento žáner je v našich končinách Bohom zapomenutý a neviem o filmu ktorého kvality by dosahovali vrcholu. Inak to nie je ani v tomto prípade. Možno, keby sa dej odohrával v komornejším prostredí a nebol by artovým road-movie, logike by to prospelo viacej, ako aj fakt, že zápletku divák pozná po cca 25 minútach. Čo ma osobne ale najviac iritovalo je to, že hlavný hrdina používa základné aspekty toho ako sa NEchovať a kde nefungujú klišé. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Film by si asi zasloužil označení žánru horor/mysteriózní namísto thriller, když se v něm vyskytují duchové... Film velice krátký, měl spád a jednou se to dalo. SPOILER. Každopádně je dost otázek, které nemají logické odpovědi, např. proč Bílík vozí přítelkyni zrovna do obchodu, kde ho někdo může poznat, proč se všemi obětmi jezdí na stejná místa, proč se normálně nerozejde a musí každou milenku hned vraždit, kde vykouzlil v lese tu lopatu (tu už tam má asi připravenou dlouhodobě), jak je možné, že slabší žena, navíc zdrogovaná prášky a zraněná, mu uteče, pak ho ještě přemůže a ještě ho dokáže sama odnést takovou dálku do auta (možná snad pomohl duch té zavražděné dívky…???), nebo že by na každém vrakovišti hned každému sešrotovali auto na počkání a na nic se neptali, nepožadovali žádné doklady, neudělali prohlídku auta (to možná snad jedině v Pulp Fiction na vrakovišti Monster Joe´s pod dohledem Wolfa). Skutečně by toto bylo logické jednání, nebylo by lepší jít na policii než se sama stát vrahem, příp. když už musela, mohla to dokončit na místě, kde by obstála nutná obrana. Nehledě na to, že tento pár byl už asi dlouhou dobu nefunkční a ukončit to mohla i Podzimková, namísto toho jede kamsi na výlet, kde jen prudí a vyvolává hádky s partnerem, proč tam vlastně jela, pokud byla se vztahem nespokojená, mohla ho ukončit i ona. Navíc jak by asi Bílík zvládal mít manželku a k tomu další dvě milenky a dokázal to 2 roky před všemi tajit (časově nemožné), dvě milenky současně určitě měl, protože ten prodavač brýlí ho tam přece viděl před 2 měsíci s jinou, přitom s Podzimkovou už byl 2 roky. Děj je pak v normálním světě těžko uvěřitelný a konec jen těžko pochopitelný a film to sráží totálně do kolen, neboť je to jeden velký nesmysl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Snímek se natáčel především v oblasti Chomutovska. Tvůrci tam našli lokality, které svým charakterem podtrhly syrové pojetí filmu. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Ústřední píseň filmu zajistila britská skupina Morcheeba. (ČSFD)

Reklama

Reklama