Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko - Série 2

(série)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2020, 9 h 37 min (Minutáž: 46–66 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Mayra Hermosillo, Diego Luna, Clark Freeman, Teresa Ruiz, Omar Ayala, Sebastián Buitrón, Miguel Rodarte, José María Yazpik, Alejandro Edda, Alfonso Dosal (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ilegální obchod s drogami v Mexiku kvete. Inteligentní a neústupný drogový baron Félix Gallardo (Diego Luna), který je šéfem ambiciózního kartelu Guadalajara, však musí čelit potížím. Americká protidrogová agentura DEA chce pomstít brutální vraždu jednoho ze svých lidí a úzce spolupracuje s mexickou federální policií. Cílem je zastavit Gallarda i jeho nemilosrdné společníky a zničit kartel jednou provždy. Jenže vazby pašeráků drog sahají do nejvyšších vrstev společnosti. A jako by to nestačilo, Gallardo musí řešit nejen následky svých zločinů, ale i vzrůstající nespokojenost a rivalitu v řadách vlastní organizace. Kdo uspěje, přežije a zbohatne. Kdo ne, zemře v bolestech… Pokračování drsného amerického seriálu Narcos: Mexiko přináší deset nových napínavých epizod znovu inspirovaných skutečnými událostmi. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá mexická série se popravdě celkem odlišuje nejenom od té první, ale i od původních Narcos. Výrazně méně násilí, hra na melancholickou stránku a větší diplomatické a politické boje je docela rizikový krok vůči původním fanouškům Narcos. Mně tento krok ale vůbec nevadí, sérii jsem si užil i tak. Otázkou je, jaký bude další krok Netflixu. Třetí sérii Mexika bych ještě snesl, ale daleko radši bych dokončil celý drogový řetězec, a po Kolumbii ( výroba ) a Mexiku ( distribuce ) bych už klidně načal USA ( prodej ). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Osobně si nedokážu vybavit další filmové dílo, které tak dokonale zachycuje zmar a deziluzi z Reaganovy války proti drogám. Zatímco první série na mě působila poněkud rozstřeleně a nekonzistentně, druhá série, ve které se režijní tým zúžil na klíčové osoby Baiz, Escalante a Said, působí jako kompaktní dílo s velice vyváženým tempem a jen lehce dávkovanou intenzitou závislosti. To vše spíše v oparu jihoamerické artové kinematografie, nežli s dýmem hollywoodské thrillerové akce, díky které mohla původní série Narcos působit spíše jako akční pohádka. Tvůrci Narcos: Mexico raději nechávají divácké nadšení z řízné akce opakovaně uhasínat a topit v neúspěších jejich představitelů. Jedním z nich je opět typově skvěle vybraný agent DEA Walt (Scoot McNairy), který podobně jako jeho předchůdce Camarena (Michael Pena) působí spíš nedůvěryhodně. Když se v jedné z finálních epizod nechá se svojí skupinou vlákat do léčky, dojde na konfrontaci s jeho protějškem z mexických federáles na nočním zhasnutém letišti (která záměrně upomene na legendární scénu z filmu HEAT), ta ale nekončí vypjatou emotivní scénou, ale zbabělým útěkem (“Běž dokud je neuslyšíš mluvit anglicky.”). Ostatně étosem celé série Narcos je skutečnost, že úspěch tradičně nepřichází ze spoda, je ale vždy diktován z vrchu, což platí na obou stranách barikády. Výjimečně to ale neplatí v případě seriálu samotného, jehož druhá série je cílevědomou a dokonale zvládnutou podívanou. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narcos Mexico si stále drží svoji kvalitu, nicméně pořád se nepřibližuje kvalitám svému předobrazu z prostředí Kolumbie. Diego Luna ani ve 2. řadě nijak nenadchne, stále je to takový necharismatický antihrdina. Zakončení je ale důstojné a otevírá zajímavé možnosti pro další případné série. (Netflix 4k UHD, orig.) ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani Narcos se bohužel neubránil tradičnímu osudu a úpadku většiny současných seriálů, kdy skvělý začátek je čím dál více degradován nastavovanou a čím dál prázdnější $$ kaší ... (zdravím Homeland, Bosche, House of Cards, La Casu de Papel a další díla nakažená globálním seriálovirem ...). A tak už jen s rozpačitým škrábáním za uchem, s ochrannou rouškou a se svrbícím prstem na kritickém tlačítku fwd nezbývá než sledovat lehce uspávací cyklus jakýchsi dlouhých, nablýskaných (a nesmírně záživných) večerních amigos mejdanů s tancem a živou hudbou, monotónní zakouřené dialogy zádumčivého Felixe i jeho mocných plastových kolegyň a to vše občas prostříháváno pár amatérskými akcemi "dea" bezdomovců v pozadí. Ale abych to jen takto rychle neodbyl, dovolil bych si tímto ještě v prostorách Katovny na chvíli otevřít ryze odborný dialog v rámci zde publikované velmi podnětné recenze kolegy uživatele ddf76: na rozdíl od něj se totiž kriticky nedomnívám, že podstata celého díla je (jak zmiňuje) "vice filozovistejsti", ale spíše bych si troufal v této souvislosti použít odborný termín "unile nudnejsti" s tím, že ani "karteli" svištící "tunelama" a "letadlama" tomu moc nepomohla ... Věřím že je to takto dostatečně srozumitelné a erudované... Abstract: už to prostě stojí celé za h ..., pardon - chtěl jsem samozřejmě říct za "finální recyklovaný odpadní produkt trávícího metabolismu tělesné soustavy" ... Použitá literatura: Narcos, Narcos: Mexiko série 1,2. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klid pred bouri. Druha serie je o padu Felixe Gallarda. Vice filozovistejsti, pomalejsi a mene akcni. Ve treti serii bude krvava rezba o ovladnuti paserackych tras a kokainoveho trhu v USA mezi mexickymi karteli. Hlavne se vyhoupne EL Chapo s jeho tunelama a Amado Carrillo Fuentes s jeho letadlama. Uz se tesim na tu nekompromisni reznicinu, co prinese treti rada. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku epizody hraje „Pistoleros Famosos“ od Carlos Y Jose, po ní následuje „The Passenger“ od Iggy Pop a po ní následuje „Cruz De Olvido“ od Chavela Vargas. Na konci epizody hraje „De Nada Sirve“ od Moris. (Duoscop)

Reklama

Reklama