Reklama

Reklama

Dark Tourist

(seriál)
USA, 2018, 5 h 29 min (Minutáž: 39–42 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Od radioaktivního jezera po les, ve kterém straší. Novinář David Farrier navštěvuje neobvyklé a často přímo makabrózní turistické lokality po celém světě. (Netflix)

Recenze (4)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Upřímně moc nevidím smysl existence tohoto seriálu, když existuje toto: https://www.csfd.cz/film/281758-nerikejte-me-matce/komentare/ Dark Tourist nás bere na mainstreamovější / turističtější lokace, hlavní problém ale nevidím ve výběru destinací, nýbrž v osobě Davida Farriera, který nemá charisma, není zábavný (jako třeba Karl Pilkington), naopak je otravný a místama bulvární. Nejlepší epizoda "Stány”. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

V kostce, jediné co stojí za to, je #2 a #4. Zbytek je spíš nuda, debilita, nebo bizár který bez průkazky novináře neuvidíte. Jako osobní urážku beru vynechat Černobyl (snad nejvíc “dark tourist” destinaci). Přitom na jednom z prostřihů měl dozimetr z Chenobyl-tour. Více u jednotlivých epizod: #1 * (Kolumbie/Mexiko): vrchol nudy, trapnosti a komického předstírání. #2 ***** (Japonsko): ukázkově výpravné a skutečně mrazivé (Fukushima a Hashima převálcovali vše). #3 odpad! (USA): Jediné co je zajímavé je vše okolo JFK. Bohužel i to sráží brutální retardovanost lidí, které potkal. #4 ***** (Kazachstán/Turkmenistán): Místa spojená s ruským jaderným a kosmickým programem jsou neskutečná. Jsem překvapen, že se tam vůbec dostal… #5 **** (UK/Kypr): brutální zklamání. Jako Famagusta dobrý, ale dělat takové tanečky z armádního dne, nepochopím. #6 ** (Barma/Kambodža): přijde mi, že se celkem odchýlit od “běžného dark turisty” a už je to jen o novinařině. Sice zajímavé, ale ne kulervoucí. #7 ** (Afrika): Opět tak nějak mimo mísu. Spíš exkurze mezi pošahance z různých sekt  #8 * (USA): Exkurze u pošahanců pokračuje. Jako by v USA nikdo jiný nebyl. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Celkově relativně slabé a nic moc neříkajcí. Asi jsem od toho, při tom hodnocení, čekal víc. Určitě nejsem ’dark tourist’ a tak mě zajímalo proč a kam tihle lidé jezdí. Některé díly lepší [Asie, Japonsko, Afrika] a jiné zas o ničem [Evropa]. ()

snobold 

všechny recenze uživatele

Koncept perfektní, fascinující a originální nápad natočit o takových místech dokument. Novinář David Farrier se vydává po stopách děsivých, temných a creepy netradičních místech na planetě. V některých epizodách je ale Farrier na facku a divák má pak pocit, že ve skutečnosti žádným "dark" turistou není a navštěvuje určitá místa proti své vůli (a snaží se za každou cenu o korektnost). Škoda, ale pro ty koho zajímá cestování obecně tak doporučuju. ()

Reklama

Reklama