Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

Zyne 

všechny recenze uživatele

Velky, spatny. Prachy na tom jsou docela videt, ale neco tak unyleho jsem dlouho nevidel. Timing scen a vtipu je uplne spatne. I kdyz se ve scene neco deje, nedokaze to vtahnout a uplne tomu chybi tempo a stava. Videno kratce po Sonicovi s Carreym a nebe a dudy. Zatimco jeden je nadupanej a tempo skvele funguje, Dolittle jen smutne kouka z dalky, ze jeho "dobrodruzstvi" nikoho nezaujalo. Preslap, ktery se ani neda dokoukat, protoze pocitove ma film tak 10 hodin, jak se to vsechno vlece. Uz jsem psal unylost? ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na tom komu vadí. Je to pěkný, vtipný, odsejpá to a hlavně - NEJSOU V TOM PÍSNIČKY! ;) Viděl jsem to v dabingu, kde nejspíš hlasy výborných českých dabérů znásobily některé vtípky oproti originálu. Nevím, jestli v tom hledáte něco hlubšího, ale pro mně je tohle přesně film na nedělní odpoledne. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ježíš to byla hrozná blbost. Chápu sice, že nejsem hlavní skupina lidí pro kterou je film natočený, ale tohle? Robert Downey Jr. přesto jak ho mám rád, je tu naprosto nesympatický a ubohý a ostatní herci a zvířata jak by smet (možná ještě horší). Kdyby tu nebyla ona finální scéna u královny, které se mne jako jediná trochu dotkla a zároveň jsem si nemyslel, že je film natočený pro děti, zcela určitě bych nedal ani jednu hvězdu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch problémech až skoro průserech, jež vypluly na povrch během (post)produkce jsem skutečně od filmu moc nečekal, ale stejně mě tak nějak drželo nad vodou, že Downey to svým charismatem a hláškami alespoň trošku pozvedne. Přiznám se, že o předloze jsem měl pouze mlhavé představy a jakožto člověk, co vyrostl na Dolittlovi Eddieho Murphyho, to pro mne byl vždycky kánon. A tahle až dalo by se říci disneyovská verze mě bohužel ničím extra neoslnila. S vývojem počítačových efektů se čím dál více sází na plně digitální zvířata, což pozoruji zejména od doby úspěchu Pí a jeho života. Já mám však problém s tím, že ač jsou triky na vysoké úrovni, zvířata zkrátka nepůsobí příliš reálně, ale spíše jako Looney tunes postavičky v realistické grafice (což je možná cíl, když zvířata mluví). Nicméně u starého Dolittla jsem ten pocit neměl (toho z roku 67 jsem neviděl). Zkrátka bída, která s troškou štěstí bude bavit alespoň děti...kterým bych stejně raději pustil Knihu džunglí...5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to fakt divné. Divně natočené, divně sestříhané, divně zahrané. Robert Downey snad ještě nikdy nebyl takhle toporný a neživý. Režijně to působí dost televizně a některé, zejména akčnější scény bych až označil za nezvládnuté, protože působí fakt divně. Příběh je taky prostý a v momentě, kdy je vyvrcholením celého filmu scéna, kde za intenzivních větrů vytáhne Dolittle drakovi ze zadku dudy (jakože ten sukničkářský hudební nástroj), si divák uvědomí, že je to prostě celé strašně zfušované. Nebýt občas trefně hláškujících zvířat, šel bych ještě níž. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (8)

  • Zámek, který představuje Buckingham Place, je ve skutečnosti Blenheim Place v Oxfordshiru. (FoxMulder)
  • Na začiatku filmu v scéne, kde strýko Arnall Stubbins (Ralph Ineson) podáva nôž Tommymu (Harry Collett), je nôž ostrím von z dlane. Keď si ho však Tommy preberá, nôž je otočený ostrím k dlani. (exe1337)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama