Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Vivian a Edwarda asi nikdy nezapomenu. Nevím jak kdo, ale myslím, že mnozí z nás tu pohádku viděli xxxkrát. A takovým filmům dám bez váhání plnou palbu. Je jasné, že dnešníma očima bych ten film hodnotila jinak, ale tenkrát jsem ho baštila se vším všudy....ach ty svině klouzavý...to používám při některých situacích i dnes. Je to kultovka, která nezapadne, děj se co děj. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ho nelovím. Sloužím mu jen na sex." Jak romantické. Už se těším na děti, jak se zeptají na seznámení maminky s tatínkem a oni jim to řeknou tak, jak to bylo. Taťka prostě neuměl řídit Lotus, tak ho mamka odvezla, pak mu ho přeblafla a on jí za to zaplatil. Pořád to ještě zní tak romanticky? Už asi tolik ne, ale mě to stejně pořád baví, tu zábavnou romantiku v tom stejně vidím a Vivianin "kurví kroj" by neměl chybět v šatníku žádné ženy, která touží po sexu. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard : 1. Wild Women Do - Natalie Cole ,2. Fame 90 - David Bowie ,3. King Of Wishful Thinking - Go West ,4. Tangled - Jane Wiedlin ,5. Must Have Been Love - Roxette ,6. Life In Detail - Robert Palmer ,7. No Explanation - Peter Cetera ,8. Real Wild Child (Wild One) - Christopher Otcasek ,9. Fallen - Lauren Wood ,10. Oh Pretty Woman - Roy Orbison ,11. Show Me Your Soul - Red Hot Chili Peppers ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Stupidní, kýčovitá, naivní sračka, ze který se dělá pomalu legendární záležitost. Tohle snad můžou ocenit jedině naivní pubertální pipky nebo naopak už senilní stařeny. Julia Roberts je sympatická asi jako hřebík v prdeli a Ricahrd Gere je nechutnej slizoun. Co k tomu říct? Na odpad to asi neni, ale tu 1 hvězdičku dávám se zavřenejma očima. Fascinuje mě, že Pretty woman má na čsfd takhle vysoký hodnocení. Spíš to patří někam mezi 200 nejhorších. Jinak je docela prdel, že kvůli tomuto filmu si hromada mejch známejch myslí, že kurvy se nelíbaj. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi romantickými komediemi je takovou zmodernizovanou variací na Popelku a Pygmalion. Z dnešního pohledu možná trochu překvapuje, že Richard Gere je tu za pěkného hajzla (než ho láska změní a zachrání). Julia Roberts byla opravdu krásná, což tady úplně stačilo. Po letech si také více všímám, jak profesionálně film Garry Marshall natočil – tady má každý záběr své místo a každý nám o postavách či prostředí něco říká. Tohle je pohádka, kterou zvládne bez reptání i chlap. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (91)

  • Scéna, kedy sa Vivian (Julia Roberts) prevaľuje v posteli a kamera detailne zaberá štíhle nohy cez brucho až k ruke, ktorá pomaly zaklapne zvoniaci budík, vyvolala hlavne v pánskych diváckych kruhoch búrlivú odozvu. Problém však bol, že telo v zábere herečke vôbec nepatrilo a spomínanú scénu za ňu nakrútila o 5 rokov staršia Shelley Michelle. Táto informácia obletela svet a okrem negatívnych reakcií sa postarala o zviditeľnenie doposiaľ prehliadanej profesie "body double". (Karush)
  • Celková stopáž činila 16 000 metrů 35mm filmu. Výrobní štáb však měl před finálním sestřihem k dispozici 98 000 metrů natočeného materiálu. Podle všeho byl proces natáčení veselý chaos, protože režisér Garry Marshall přistupoval ke scénáři jen velmi volně a nabádal herce, aby v jednotlivých záběrech improvizovali. Richard Gere (Edward Lewis) například improvizoval ve scéně, kdy Edward před Vivianin (Julia Roberts) zaklapne pouzdro s náhrdelníkem. A protože se tvůrcům filmu přirozená reakce herečky velmi líbila, rozhodli se ji ve filmu ponechat. (Krouťák)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama